Walid Regragui

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
SUPARNIK VATRENIH

Izbornik Maroka uoči Hrvatske: ‘Pobjeda Saudijske Arabije je dokaz da i mi možemo učiniti nešto veliko‘

‘Ako ćemo razmišljati o tom igraču Hrvatske, napravit ćemo veliku pogrešku! Imamo jednu prednost...‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. studeni 2022. 16:17

Na marokanskoj press konferenciji pred novinare su izašli izbornik Walid Regragui i kapetan Romain Saiss stoper Bešiktaša. Govorili su naizmjenično.

- Jasno je svima da će se raditi o dosta nezgodnoj utakmici za nas, borimo se protiv doprvaka na prošlom SP-u. Gledali smo nekoliko njihovih nastupa, analizirali ih, nadamo se da smo spremni i da ćemo zadovoljiti navijače – kazao je Regragui.

- Radit će se o teškoj utakmici, jako je važan momčadski duh, može biti odlučujuće na turniru. Dat ćemo sve da marokanski narod bude ponosan na nas. Moramo pokazati sve što znamo – rekao je Saiss.

Izbornik je o odnosu snaga kazao:

- Znamo protiv koga igramo, ali i kvalitetu naših igrača, za što smo sposobni. Ostavit ćemo srce na terenu.

Saiss je govorio o stresu uslijed takvih utakmica:

- Stres nije nužno loš, moramo se suočiti s odgovornošću. Neki igrači nisu mogli doći zbog ozljeda, mi moramo biti sretni što predstavljamo svoj narod. Ovo je početak naše pustolovine. Želimo pobijediti, naravno, to ne skrivamo. Želimo otići dalje. Svi igrači sretni smo što igramo ovdje, koristit ćemo svoje jake strane, igrat ćemo i srcem i glavom kako ne bismo mogli ništa požaliti.

image

Walid Regragui i Romain Ghanem Paul Saiss

TOM DUBRAVEC/CROPIX

Izbornik je govorio i tome tko je favorit i ima li taktiku kako zaustaviti Modrića.

- Hrvatska je svakako favorit, na zadnjem SP-u to je pokazala. Luka Modrić je bio najbolji igrač, ali mi ćemo biti fokusirani na sebe, ako bismo razmišljali o njemu to bi bila velika pogreška. Važno je da imamo pozitivan stav i da na kraju ne žalimo na za čime. Imamo Hakimija, Ziyecha, Mazraouija... i mi posjedujemo klase.

Koliko će biti bitan posjed lopte?

- Nije posjed presudan, Hrvatska je sa Saudijskom Arabijom imala posjed 38 posto, ali je pobijedila. Imali smo kamp u Španjolskoj i analizirali smo sve aspekte hrvatske igre, mislim da će utakmica biti taktički i tehnički jako dobra. Vezni red će biti ključan, on kontrolira utakmicu – rekao je izbornik i dodao:

- Marokanska zajednica ovdje je brojna, posebno u Dohi, znamo da imamo publiku, da nas podupiru. To će biti naša prednost, motivirati nas.

Koliko je bitan povratak Hakima Ziyecha?

- Nije on bitan samo za mene nego za cijelu momčad. Odličan je igrač. Kad je dobar to je ključno za nas. Vjerujem da ćemo vidjeti njegovu kvalitetu, jako sam sretan što se vratio u reprezentaciju. Zemlja ga treba i voli. Nadam se da će napraviti jako puno – rekao je izbornik, a o Ziyechu je govorio i Saiss.

- On nam je prijatelj, a svako od nas želi igrati s najboljima. Ziyech je samouvjeren, svi mu vjerujemo, kako stožer tako i igrači. Za njega ne brinem, znam da će odlično igrati, pomoći će nam jer je talentiran. Teško je bilo bez njega, sad je potpuno fokusiran na igru, mislim da ćete na terenu vidjeti najbolje od Hakima.

Regragui je odgovorio na pitanje je li svjestan velike odgovornosti:

- Ovdje smo da odigramo dobro i uzmemo tri boda. Moramo biti dominantni i postići svoje ciljeve. Narod i navijači su s nama, a imamo kvalitetnu ekipu. Poštovanje je ključno, ali znamo s čime raspolažemo, ne smijemo zaboraviti svoje sposobnosti.

image

Romain Ghanem Paul Saiss

TOM DUBRAVEC/CROPIX

Govorio je da rang lista ima važnost, ali najbitniji je teren.

- Bilo mi je jako drago što je Saudijska Arabija pobijedila Argentinu, to je pokazatelj da i mi možemo učiniti nešto veliko. Lijepo je vidjeti da je u nogometu moguće sve, da možete pobijediti svakoga.

Što ističe iz pripreme za utakmicu, Saiss je rekao:

- Za pobjedu ćemo morati biti vrlo učinkoviti, nadam se da ovaj put nećemo brzo ispasti s turnira. Jako je važno biti oprezan u igri od početka da kraja. Najmanji detalj može odlučiti ishod utakmice.

Izbornik je zaključio:

- Moja glavna poruka igračima je – nemojte nakon utakmice govoriti da smo igrali dobro, ali propustili šanse. Imamo odlične igrače, svjesni smo da je protivnik težak, no ne želimo ponovi neuspjeh koji smo doživjeli 2018.. godine.

Na pitanje je li razgovarao s Vahidom Halilhodžićem o Hrvatskoj, rekao je:

- Nisam, imam veliki respekt prema njemu, to što sam ja ovdje znači da je on napravio odličan posao. Želim mu reći – hvala ti, puno si i naporno radi. No, mi svi znamo Hrvatsku koja je jedna od najboljih reprezentacija svijeta – ustvrdio je Regragui.

Linker
26. travanj 2024 06:08