FRANCK FIFE Afp
IZBORNICI O ŽDRIJEBU

Kakva poruka Srbiji: ‘To nije skupina ni smrti ni života. Baš sam se našalio sa Draganom Stojkovićem...‘

‘Svaka grupa ima stupanj težine. Skoro je sve isto kao i 2018. godine‘, priča Tite.
Piše: HinaObjavljeno: 01. travanj 2022. 22:24

Hrvatska je nakon ždrijeba u Dohi saznala svoje protivnike u skupini F. Vatrenima će na SP-u u Kataru konkurenti biti Belgija, Kanada i Maroko.

VIŠE O ŽDRIJEBU PROČITAJTE OVDJE.

IZJAVE IZBORNIKA MAROKA, KANADE I BELGIJE PROČITAJTE OVDJE.

Ždrijeb su prokomentirali brojni ugledni izbornici:

LOUIS VAN GAAL (Nizozemska)

"U skupini smo sa suparnicim o kojima znamo jako malo. Naši će analitičari imati puno posla koji treba obaviti u narednom periodu. Na SP-u 2014. smo završili u najtežoj skupini, sa tadašnjim svjetskim prvacima Španjolcima. U usporedbi s tadašnjim prvenstvom, ovaj ždrijeb je povoljniji, premda nas ovoga puta očekuje ogled protiv prvaka Afrike."

image

Louis van Gaal

KOEN VAN WEEL Afp

GARETH SOUTHGATE (Engleska)

"SAD i Iran su ekipe protiv kojih nismo igrali. Mi igramo već prvog dana, tako da je sada sasvim jasno kako izgleda naš program sa završetkom Premiershipa, moramo što prije moguće otići u Katar."

image

Gareth Southgate

KARIM JAAFAR Afp

GREGG BERHALTER (SAD)

"Moje prvo razmišljanje je da je ovo dobra grupa. S Engleskom je uvijek uzbudljiva igra, uvijek ima puno pažnje oko te utakmice. Poznajemo puno njihovih igrača i očekuje nas sjajna utakmica. Engleska ima veliku povijest i super je što ćemo igrati protv njih."

LIONEL SCALONI (Argentina)

"Dobri smo i vjerujem u nas. Ne možemo se žaliti na skupinu, ali ne možemo biti posve zadovoljni. Meksiko je suparnik kojeg poznajemo, Poljska je prošla kroz dodatne kvalifikacije, a Saudijska Arabija je imala dobre kvalifikacije. Poštujemo naše rivale. Poručujem ljudima, budite mirni i uživajte u Svjetskom prvenstvu. Nadam se s Argentinom u finalu."

image

Luis Enrique

FRANCK FIFE Afp

LUIS ENRIQUE (Španjolska)

"To je jaka skupina ako uzmete u obzir Njemačku. Međutim, na vrhu smo skupine zbog naših zasluga i rada. Što se tiče ostatka grupe, ne znam puno, neću lagati, gotovo ništa. No odvojit ćemo vrijeme kako bismo ih dobro proučili. Nećemo mijenjati način na koji igramo, bilo da je Svjetsko prvenstvo ili prijateljska utakmica. Naš stil je vrlo jasan i bit će jako teško igrati protiv nas.

TITE (Brazil)

"To nije skupina ni smrti ni života. Svaka grupa ima stupanj težine. Skoro je sve isto kao i 2018. godine, baš sam se našalio sa srpskim izbornikom Draganom Stojkovićem o sličnosti grupe iz 2018. Srbija i Švicarska su eliminirale Portugal i Italiju u svojim skupinama, Kamerun je vrlo jaka afrička momčad."

image

Fernando Santos

FRANCK FIFE Afp

FERNANDO SANTOS (Portugal)

"Kao da je čaša napola puna i napola prazna. Kad bismo gledali prethodno Svjetsko prvenstvo, Urugvaj bi bio favorit. Ako gledamo ljestvicu, Portugal će biti favorit. Ne smijemo zaboraviti Ganu i Južnu Koreju koje imaju jake igrače."

Linker
24. travanj 2024 16:39