NATALIA KOLESNIKOVA Afp
NEOBJAŠNJIVI GAF

Maroko uz veliku pomoć Borjana pobijedio Kanadu i osvojio vrh hrvatske skupine na SP-u!

Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 01. prosinac 2022. 17:55

KANADA - MAROKO 1:2 (Aguerd a.g. 41‘/Ziyech 4‘, El-Nesyri 23‘)

KANADA: Borjan - Johnston, Vitoria?, Miller - Hoilett? (od 76. Wotherspoon), Osorio? (od 65. Layrea), Kaye (od 61. Kone), Adekugbe? (od 61. Hutchinson) - Buchanan, Larin (od 61. David), Davies

MAROKO: Bono - Hakimi (od 86. Jabrane), Aguer, Saiss, Mazraoui - Ounahi (od 77. El Yamiq), Amrabat, Sabiri (od 65. Amallah) - Ziyech⚽(od 76. Hamdallah), En-Nesyri⚽, Boufal (od 65. Aboukhlal)


PRIJENOS UŽIVO:

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE

KRAJ UTAKMICE!

90- Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

88- Poigravao se previše Bono ispred svojeg gola koji je izašao do vrha kaznenog prostora prije nego li je Davies došao do te ničije lopte.

83- Opasno kod gola Maroka! Wotherspoon je poslao centaršut u šesnaesterac, ali je protivnička obrana izbila loptu, a nakon kornera Davies nije pronašao nikoga od suigrača

78- Poslao je oštru loptu Buchanan u peterac, ali nije stigao do nje nitko od njegovih suigrača.

72- Prečka za Kanadu! Opalio je Hutchinson svom snagom loptu glavom, ona se od okvira gola odbila do Johnstona koji puca preko gola.

64- Kanada drži loptu pomoću puno kratkih paseva. Čekaju pravi trenutak da iskoriste neku rupu u obrani.

image
FADEL SENNA Afp

60- Upravo je Hoilett pretrpio prekršaj nakon duela s Amrabatom zbog čega je ostao ležati na travi. Međutim, sve je u redu sa veznjakom Kanade.

58- Prilika za Kanadu! Preciznu loptu za Daviesa je poslao Hoilett. On kasnije nije uspio pogoditi okvir vrata te njegov pokušaj unutar šesnaesterca odlazi daleko od desne stative.

55- Traje ponovno period igre u kojoj je lopta vrlo malo u igri jer Kanađani redaju prekršaje nad svojim protivnicima.

image
PAUL ELLIS Afp

50- Kombinirali su sada Ounahi, Ziyech i Hakimi po svojoj desnoj strani, nekoliko kratkih paseva, a onda je branič Kanade pročitao njihovu namjeru i u posljednji čas ispucao loptu.

46- Nastavlja se susret na Al Thumama stadionu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+3- Zabio je ponovno El-Nesyri nakon prekida, ali ništa od toga. Pogodak je poništen zbog ofsajda u kojoj je Aguerd smetao golmanu prilikom udarca. Ostalo je 2:1. prije poluvremena

45- Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade u prvome dijelu.

41 - GOOOL! Sada je 2:1! Nezaustavljivi Adekugbe je tražio nekoga od svojih na drugoj stativi, ali je njegov pas presjekao Aguerd koji je slučajno skrenuo loptu u vlastitu mrežu i smanjio vodstvo svoje reprezentacije.

39- Prijeti ovoga puta Boufal po svojoj strani, uputio je centaršut koji je El-Nesyri već efektno čekao škaricama, ali je Vitoria očistio pokušaj glavom.

33- Prilika za Maroko! Ponovno se Sabiri našao u obećavajućoj situaciji nakon što je primio precizan pas od Ziyecha u šesnaestercu. Pucao je po golu, ali je pogodio protivnika koji mu je izašao u blok.

30- Kanađani teško izlaze na kraj sa svojim protivnicima. U posljednjih pet minuta igra je nekoliko puta prekinuta zbog prekršaja, a nakon Hoiletta, u bilježnici glavnog suca našao se i Osorio.

image
PATRICK T. FALLON Afp

23- GOL! Maroko vodi 2:0! Ovo nikako nisu dobre vijesti za našu reprezentaciju... El-Nesyri je dočekao jednu dugu loptu Hakimija i poslao ju s vrha kaznenog prostora u mrežu pored nemoćnog Borjana.

18- Ziyech je dobro prošao pored svojeg čuvara nakon čega nije uputio najprecizniji udarac.

14- Velika prilika za Kanadu! Larin je tražio Buchanana na drugoj stativi koji nije najbolje zahvatio loptu u stopostotnoj prilici i poslao ju pored gola.

9- Sabiri je izveo slobodan udarac na dvadesetak metara od gola, ali je pokušaj otišao od živog zida u korner.

image

Trenutak u kojemu je Borjan predao loptu Ziyechu

PATRICK T. FALLON Afp

4- GOL! Maroko vodi 1:0 nakon što je Borjan napravio katastrofalnu pogrešku i predao loptu Ziyechu na svojoj polovici, a on je pogodio na prazan gol i doveo svoju reprezentaciju u prednost.

3- Otvorili su se Kanađani iz tranzicije, Davies je ušao s lijeve strane prema sredini, ostavio je za Kayu koji gađa u blok.

1- Sudac je označio početak susreta.


>>> Pratite situaciju u skupini!

Tablice omogućuje Sofascore
Linker
14. travanj 2024 19:34