FRANCK FIFE Afp
IZJAVA GLASNO ODJEKNULA

‘Neki francuski igrači jako su sretni zbog ozljede Benzeme! Znam što govorim, bili smo suigrači...‘

Vijest da Karim Benzema propušta Svjetsko prvenstvo zbog ozljede šokirala je nogometni svijet
Piše: JL.Objavljeno: 21. studeni 2022. 10:01

Napadač francuske reprezentacije i osvajač Zlatne lopte za 2021. na treningu je zadobio ozljedu mišića rektusa femorisa. Prve liječničke procjene govore o trotjednom izbivanju Benzeme s nogometnih terena.

No, jednako je šokantno odjeknula i izjava nekadašnjeg urugvajskog reprezentativca Diega Lugana u svezi ozljede 34-godišnjeg francuskog napadača.

- Siguran sam da su neki francuski igrači jako zadovoljni odlaskom Benzeme – ustvrdio je 42-godišnji Lugano.

Umirovljeni nogometaš (ima 95 nastupa za nacionalnu momčad, a na Svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi, Lugano je bio i kapetanom urugvajske reprezentacije) u karijeri je igrao na poziciji stopera za urugvajski Nacional, brazilski Sao Paulo, te nekoliko europskih klubova – Fenerbahče, PSG, Malaga, West Bromwich Albion i Häcken.

- Znam što govorim, jer sam bio suigrač s nekim francuskim igračima, koji su jako sretni zbog odlaska Benzeme – istaknuo je Lugano za ESPN Brazil, te konstatira:

- Ovo se nikada ne bi dogodilo u Urugvaju, Brazilu ili Argentini. Ovisi uvelike o načinu na koji trener radi selekciju i sastavlja momčad. Pritom trener mora voditi brigu o profilima igrača, ali ne samo o tehničkim predispozicijama, već i karakternim osobinama.

Linker
06. svibanj 2024 12:47