INA FASSBENDER Afp
OVO ĆE ODJEKNUTI

Nijemci poslali dramatičnu poruku cijelom nogometnom svijetu: Pogledajte protest velesile!

Njemački nogometaši jasno su dali do znanja što misle o prijetnjama FIFA-e
Piše: HinaObjavljeno: 23. studeni 2022. 15:10

Njemački nogometaši stavili su ruke na usta tijekom momčadske fotografije uoči utakmice protiv Japana za Svjetsko prvenstvo u skupini E u srijedu odgovorivši tako na FIFA-ine prijetnje sankcijama zbog trake "OneLove".

Svi njemački igrači sudjelovali su u gesti pred desecima fotografa na terenu uoči početka utakmice, nakon što je svjetska nogometna organizacija (FIFA) zaprijetila sankcijama sedam europskih momčadi ako budu nosile traku koja simbolizira različitost i toleranciju.

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser, koja je sjedila pored predsjednika FIFA-e Giannija Infantina na tribinama, nosila je traku dok je razgovarala s nogometnim moćnicima. Ranije je kritizirala FIFA-u, rekavši da je prijetnja sankcijama pogreška i neprihvatljivo ponašanje.

"Ovo nije u redu, kako su nogometni savezi pod pritiskom", rekla je Faeser tijekom posjeta njemačkom FA događaju u Dohi prije utakmice.

"U današnje vrijeme je neshvatljivo da FIFA ne želi da se ljudi otvoreno zalažu za toleranciju i protiv diskriminacije. To ne pristaje našem vremenu i nije primjereno ljudima.", poruka je iz Njemačke koja je na kraju s 2:1 izgubila od Japana.

image
INA FASSBENDER Afp

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

"Imali smo igrače koji su bili jako vidljivi na terenu i neke koji su bili previše samozatajni. Tri igrača Vatrenih nisu bila na razini utakmice." Tim je riječima naš proslavljeni trener Ilija Lončarević komentirao utakmicu između Hrvatske i Maroka u našem novom Mundocastu. Pogledajte što je još legendarni Lončarević rekao u našem podcastu:

Linker
23. studeni 2022 16:19