TOM DUBRAVEC/ CROPIX
NOVI PROBLEM

Oršić ne igra protiv Brazila, odaberite sastav koji bi trebao krenuti po jednu od najvećih pobjeda ikad!

Dobra je vijest kako su se treninzima priključili Josip Stanišić i Marcelo Brozović
Piše: Hina, SNObjavljeno: 08. prosinac 2022. 16:44

Krilni igrač hrvatske nogometne reprezentacije Mislav Oršić propustio je posljednji trening "Vatrenih" uoči sutrašnjeg susreta protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru.

Nogometne reprezentacije Hrvatske i Brazila odradile su posljednje treninge uoči sutrašnjeg susreta četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Katru.

"Vatreni" su trenirali u svojoj bazi Al Ersal 3, a "Selecao" na stadionu Al Arabi. Po već ustaljenoj praksi treninzi su bili otvoreni prvih 15 minuta, nakon čega su izbornici Zlatko Dalić i Tite mogli u miru i bez "znatiželjnih očiju" slagati za završnu taktiku za sutrašnji ogled na stadionu Education City.

Nažalost, Dalić niti ovoga puta nije imao sve snage na broju. Krilnig igrača Dinama uhvatila je lagana viroza i ostao je u hotelu, što znači da Oršić gotovo sigurno neće startati protiv Brazila.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Dobra je vijest kako su se treninzima priključili Josip Stanišić i Marcelo Brozović, a normalno je trenirao i Borna Sosa koji zbog viroze nije konkurirao za ogled protiv Japana. Stanišić također, nije bio u krugu kandidata za osminu finala zbog ozljede mišića, dok je Brozović dobio dan odmora više nakon što je protiv Japana odigrao 120 minuta i pretrčao ukupno 16.7 kilometara čime je srušio rekord na Svjetskom prvenstvu.

Malo je vjerojatno da će Dalić napraviti previše promjena u početnoj postavi. Možda jednu ili dvije. Posljednja linija bi trebala ostati ista, tek je upitno hoće li zaigrati Sosa ili Barišić.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Ključna hrvatska osovina Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić zadržati će svoja mjesta na terenu, no Modrić i Kovačić moraju biti oprezni jer su jedan karton udaljeni od suspenzije, baš kao i Borna Barišić i Dejan Lovren. Ivan Perišić i Andrej Kramarić spremni su, a treba vidjeti za koga će se Dalić odlučiti u napadu, za Marka Livaju, Brunu Petkovića ili Antu Budimira.

Možda se odluči i za varijantu s Nikolom Vlašićem na krilu, a Kramarićem u napadu, kao što je otvorio World Cup protiv Maroka.

Što se tiče Brazila, oni će biti bez Gabriela Jesusa i Alexa Tellesa, za koje je SP završio zbog ozljeda koljena, dok je Alex Sandro neizvjestan zbog problema s kukom.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Ako Juventusov branič neće biti sposoban za nastup, njegov klupski suigrač Danilo vjerojatno će nastaviti na poziciji lijevog beka, pridruživši se Thiagu Silvi, Marquinhosu i Ederu Militaou u zadnjoj liniji.

Militao je jedan od tri brazilska igrača zajedno s Fredom i Brunom Guimaraesom koji su samo jedan žuti karton udaljeni od propuštanja potencijalne polufinalne borbe.

Prva brazilska zvijezda Neymar oporavio se od ozljede gležnja i protiv Koreje se upisao među strijelce. Krilne pozicije bi trebali zauzeti Raphinha i Vinicius Junior, dok Richarlison ima osigurano mjesto u napadu.

Odaberite sastav i formaciju Hrvatske za sudar s Brazilom:

jQuery(function(){swParams={id:10,loadFront:false,fullNames:false,namesUp:true,finalsTotal:true},sw.init("spWdgtContainer",swParams)});
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix

Linker
05. travanj 2024 07:48