Louis Van Gaal

 ALBERTO PIZZOLI Afp
SVE JE IZNENADIO

Spartanske metode čuvenog izbornika: Uoči SP-a natjerao svoje da treniraju na +32, točno u podne...

Njegova želja je da se igrači čim prije naviknu na vrućinu, ali i upoznaju s lokalnim običajima.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. studeni 2022. 23:36

Louis van Gaal na glasu je kao trener s ekstravagantnim metodama, no često mu je takav pristup donosio uspjeh. Iskusni stručnjak s Nizozemskom je osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, a velike stvari od njega se očekuju i na ovogodišnjem Mundijalu.

Van Gaal je odmah po dolasku u Katar sve iznenadio odlukom o treningu u terminu velike vrućine, odnosno točno u podne. Temperatura je u to vrijeme iznosila 32 stupnjeva Celzija, dok je postotak vlage u zraku bio 50 %.

Iako će Nizozemska prvu utakmicu u skupini sa Senegalom igrati u ponedjeljak u 19 sati po lokalnom vremenu, a u to vrijeme je oko 26-27 stupnjeva, Van Gaal je želio da se momčad privikne na katarsku vrućinu što je prije moguće.

U domovini su trenirali po kiši i hladnoći, da bi u Dohi osjetili dijametralno suprotne uvjete. Nizozemci će trenirati na terenu broj 6 Katarskog sveučilišta, kojeg će koristiti i druge reprezentacije, među njima Argentina i Španjolska.

Osim toga, nizozemski izbornik želi i da mu se igrači priviknu na lokalne običaje, stoga će danas sudjelovati na susretu s volonterima i radnicima zaposlenima na Svjetskom prvenstvu.

‘Tulipani‘ nisu nastupili na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije četiri godine, stoga će biti zanimljivo vidjeti što mogu ponuditi u Kataru pod vodstvom prekaljenog stručnjaka koji će se nakon Mundijala oprostiti od izborničkog posla.

Linker
27. travanj 2024 05:34