Milan Borjan

 PATRICK T. FALLON Afp
MILAN BORJAN

Srpski vratar čeka Vatrene: ‘Možemo dobiti Hrvatsku! A ona izbornikova poruka, to je naša stvar!‘

Na pitanje kako komentira Hrvatsku kao sljedećeg protivnika dao je vrlo kratak odgovor.
Piše: Sportske novosti, D. AntolićObjavljeno: 23. studeni 2022. 23:54

Nije imao mnogo posla na svom debiju na svjetskim prvenstvima, ali Milan Borjan, vratar kanadske nogometne reprezentacije morao je po loptu u mrežu u 44. minuti kada je belgijski pogodak za pobjedu zabio Michy Batshuayi. Bilo je to dovoljno izabranicima Roberta Martineza da dođu do prva tri boda u skupini F, onoj u kojoj Hrvatska i Maroko imaju po bod nakon međusobnog remija.

Borjanova Kanada sljedeći je protivnik Hrvatske na SP-u, a 35-godišnji vratar Crvene zvezde rođen u Kninu bio je dostupan novinarima u mix-zoni nakon poraza od Belgije.

- Odigrali smo veoma dobru utakmicu taktički, imali dosta šansi. Nismo iskoristili te naše prilike, primili smo pogodak na jednu našu grešku, nismo bili dovoljno koncentrirani... - mišljenje je vratara koji je potom nastavio:

- Krivo mi je, odigrali smo fenomenalnu utakmicu i pokazali da možemo igrati sa svima.

A mogu li igrati protiv Hrvatske?

- Bit će veoma zanimljiva utakmica. Dat ćemo sve od sebe da dobijemo i njih i Maroko pa da prođemo skupinu.

Pojavio se i jedan govor kanadskog izbornika Johna Herdmana. U njemu je među ostalim, kazao, da će "je**ti Hrvate"...

- To je naša privatna stvar i to ostaje u krugu svlačionice.

A kako se on osjeća pred dvoboj s Hrvatskom? Borjan je, podsjetimo, rođen u Kninu, ne skriva domoljublje prema Srbiji u svakom smislu...

- Ne bih to komentirao! - bio je kratak u odgovoru... Ali, gledali smo malo utakmicu, bila je dobra, s prilikama na obje strane. Danas svi igraju nogomet, a mi smo uvjerenja da možemo pobijediti Hrvatsku i donijeti našoj Kanadi tri boda.

Kako ocjenjuje šanse Srbije protiv Brazila?

- Ja vjerujem u Srbiju! Ima fenomenalnu reprezentaciju i jako dobrog izbornika, mislim da neće biti iznenađenje ni ako pobjedi Brazilce. I ja ću ići na utakmicu! U zadnji čas sam došao do karte, tako da će imati moju podršku s tribina. Idemo ja i suigrač iz reprezentacije Atiba Hutchinson. I on će navijati za Srbiju, jasno...

S 35 godina Borjan je upisao prvi nastup na svjetskim prvenstvima...

- Neopisiv osjećaj. Ispunili su mi se sada svi snovi koje sam imao i s reprezentacijom kao i s Crvenom zvezdom - rekao je Borjan.

Linker
18. travanj 2024 22:36