Stephen Eustaquio

 MATTHIEU MIRVILLE Dppi Via Afp
IMAJU I PUNO PROBLEMA

Upozoravajuća poruka neugodnog hrvatskog protivnika na SP-u: ‘Svakome možemo priuštiti teške trenutke!‘

‘U Kataru želimo dobivati utakmice kako bismo svima dokazali tko smo i što smo, od kuda dolazimo‘
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 15. studeni 2022. 18:08

Nakon što su prošlog petka u B-postavi odigrali 2:2 u prijateljskom dvoboju s Bahreinom, reprezentativci Kanade će prije početka SP-a odraditi još jednu pripremnu utakmicu, suparnik će im u četvrtak u Dubaiju biti Japan. Ni tamo, a ni u Kataru, neće biti Doneila Henryja, 29-godišnjeg braniča s 44 nastupa za reprezentaciju. Odnosno bit će, ali samo kao dio delegacije, ne i kao igrač, budući da se u Bahreinu ozlijedio na zagrijavanju i zbog te ozljede morat će propustiti turnir o kojem sanja svaki igrač. Sudbina mu nije bila naklonjena...

- Mislim da na ovoj najvećoj pozornici samo moramo biti pametni. Imamo jedne od najboljih igrača za kontranapade poput Alphonsa Daviesa, Jonathana Davida, Cylea Larina i Tajona Buchanana, njihova brzina može ih odvesti do situacija 1 na 1 s vratarima. Mislim da im u tome mogu pomoći, da imam kvalitetu poslati loptu tamo gdje treba biti - bez lažne skromnosti poručio je Stephen Eustaquio, 25-godišnji centralni vezni Porta s 19 nastupa te po pet golova i asistencija u protekloj polusezoni.

Optimist je još jedan veznjak David Wotherspoon, 32-godišnji član škotskog St. Johnstonea, koji se nakon teške ozljeda koljena na travnjak vratio tek sredinom listopada.

- U Kataru želimo dobivati utakmice kako bismo svima dokazali tko smo i što smo, od kuda dolazimo. Znamo da u našem kadru imamo mnogo igrača koji mogu naštetiti suparnicima i znamo da svakome od njih možemo priuštiti teške trenutke - naglasio je Wotherspoon.

U kadru će biti i najstariji igrač SP-a, ne računajući vratare, 39-godišnji defenzivni vezni Atiba Hutchinson, jedini član reprezentacije koji je bio rođen za vrijeme posljednjeg SP-a na kojem je Kanada sudjelovala 1986. Kanadski vođa zbog ozljede nije igrao od lipnja, a na teren se vratio tek prošle srijede kada je kao kapetan 70 minuta predvodio Bešiktaš u Kupu protiv momčadi Serik Belediye.

- To je drugoligaš, tako da će biti drugačije protiv igrača kao što su De Bruyne, Witsel i Tielemans, a zbog svog iskustva Atiba bi potencijalno mogao dobiti šansu pred nekim drugim stoperima - kazao je izbornik John Herdman.

Linker
03. svibanj 2024 21:24