Drago Sopta / CROPIX
KOMENTAR

TKO ĆE PRIJAVITI MAMIĆA? Brezni reagira samo kada Dinamov čelnik nije u priči

Povjerenik lige ekspresno je reagirao kada je trebalo prijaviti Igora Tudora. Međutim, kada je Mamić u pitanju, Brezni se ne iskazuje kao revni profesionalac
Piše: R. ŠolaObjavljeno: 07. studeni 2013. 12:39

Nakon što je Igor Tudor, nezadovoljan odlukama suca Matoca, izrazio svoje mišljenje o sudačkoj organizaciji, Josip Brezni, povjerenik Prve HNL, već ga je sutradan prijavio disciplinskom sucu. Tako Tudor čeka zasluženu kaznu za svoju nepromišljenost, jer u propozicijama Nogometnog saveza jasno stoji način na koji se smiju davati primjedbe vezane uz suđenje. Javni istup to nikako nije. Međutim, u istim propozicijama jasno stoji i kako se bilo koji nogometni djelatnik u javnim istupima "mora suzdržati od negativnih stavova, vrijeđanja ili klevetanja drugih pripadnika nogometne organizacije...", uz dodatak da "ne smije uvrijediti dignitet osobe ili grupe osoba putem prezrivih, diskriminacijskih ili klevetničkih riječi ili djela...".

Zdravko Mamić se kao Dinamov izvršni predsjednik te istaknuti član Izvršnog odbora HNS-a javno okomio na čelnike Hajduka. Osim što su krivi za većinu "gadljivih" stvari u našem nogometu, oni svojim istupima "skrivaju svoje nepravilnosti, neznanje, zloću, te na sve načine žele napakostiti, u prvom redu Dinamu, a onda i svima ostalima". Svatko razuman lako će prepoznati težinu Mamićevih riječi, kao i posljedice koje ćemo svi zajedno jasno vidjeti u sljedećim utakmicama Dinama i Hajduka.

Na žalost, Josip Brezni ovaj put nije reagirao, barem ne promptno kao u Tudorovu slučaju. Ostaje, doduše, mogućnost da je svjestan težine Mamićevih riječi pa da mu treba malo više vremena kako bi sastavio dopis u kojem će disciplinskog suca upozoriti na sve moguće posljedice. Premda je u to teško povjerovati, jer Brezni je poznat kao revni profesionalac samo kada Dinamov čelnik nije upleten u priču koju bi trebalo istražiti. Uostalom, ovo je Mamiću već tko zna koji neprimjereni istup i nitko ga nikada nije prijavio.

Ustvari, Damir Vrbanović jednom jest, nakon što se Mamić prostački okomio na ministra Jovanovića, ali tada je Izvršni odbor jednoglasno odbacio prijavu uz, doduše, apsolutno "argumentirano" objašnjenje. Mamić nije bio kriv, jer je bio "izazvan" ministrovim istupima. Sada ga je, pak, "izazvao" Tudor...

Opet, netko bi ga treba prijaviti. Kako god i to završilo.

Linker
28. travanj 2024 11:33