Tom Dubravec/ CROPIX
PRIVUKAO INTERES

TKO JE MALO POZNATI, ALI JEDAN OD NAJZANIMLJIVIJIH MLADIH HRVATSKIH NOGOMETAŠA? Uspoređuju ga s legendom, želi ga talijanski velikan, a on sanja Barcu

IVAN DOLČEK Mladi krilni napadač Slavena Belupa o interesu drugih klubova i ambicijama s Farmaceutima za koje ga ugovor veže do 2020.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. lipanj 2019. 14:13

Jedan od najzanimljivijih mladih igrača u Hrvatskoj svakako je Ivan Dolček. Krilni napadač Slavena Belupa u travnju je napunio 19 godina, a za njega već postoji konkretan interes. Međutim, u koprivničkom klubu kažu kako i dalje za Dolčeka nemaju ponudu, sve ostaje na razini interesa i kuloarskih naklapanja.

Moglo se tako pročitati da je da Dolčeka uz Hajduk zainteresiran i Dinamo, a talijanski portali spominjali su čak i Napoli i Atalantu, te navodnih milijun i pol eura koje je pripremio Sassuolo.

Motivacija i poticaj

Kako se jedan tinejdžer nosi s takvim pričama?

- Jako mi je drago što se zanimaju za mene, ali vidjet ćemo kako će se situacija dalje razvijati. To mi je samo dodatna motivacija i poticaj za još jači rad. Svakog dana nastojim što bolje trenirati, najbitnije je da sam zdrav - ostao je suzdržan Dolček.

Znamo da se o eventualnom transferu prvo moraju dogovoriti klubovi. No, kakve su vaše želje?

- U redovitom sam kontaktu sa svojim menadžerom, ali zasad nema nikakvih novosti. Zasad sam tu, u Slavenu Belupu, i koncentriran sam na pripreme. Nemam nikakvu preveliku želju ići nekuda, pogotovo u inozemstvo. Želio bih još igrati u Hrvatskoj. U Belupu se dobro osjećam, a vidjet ćemo kako će biti dalje.

U prošloj sezoni Dolček je upisao 376 minuta u 10 prvenstvenih nastupa, imao je jednu asistenciju (za izjednačenje protiv Rijeke u Koprivnici). Unatoč maloj minutaži, pokazao je da se radi o velikom talentu, a pažnju je na sebe skrenuo i dobrim igrama u U-19 reprezentaciji Hrvatske.

- Jako sam zadovoljan. Sretan sam što mi je trener pružio priliku i dao minutažu, a dvije sam utakmice čak počeo i od prve minute. Zbog toga sam vrlo zahvalan i sretan.

Koprivnica, 150519.
Na Gradskom stadionu igra se utakmica 34. kola 1.HNL izmedju NK Slaven Belupo i NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Ivan Dolcek i Jan Lecjaks.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Donedavno je igrao u juniorskoj ligi, kaže da je razlika u odnosu na seniorski nogomet na prvoligaškoj razini prilično velika.

- Jako je zahtjevno i u taktičkom i u tjelesnom pogledu. Ja sam još mlad, i možda još nisam dovoljno tjelesno izrastao, ali mislim da se dobro nosim s tim zahtjevima. Međutim, dosta je teško i naporno, to je činjenica.

Iako mu je tek 19 godina, Ivan je već prošao puno toga u nogometu.

- Počeo sam u svom selu, Podravskim Sesvetama. Potom sam bio u Graničaru iz Đurđevca, pa u Slavenu Belupu iz kojeg sam otišao u Dinamo. Bio sam i na posudbi u Šibeniku, pa sam se vratio u Koprivnicu. Mislim da je mi je taj povratak u Slaven bio baš dobar potez, zadovoljan sam što je tako ispalo.

Slavenov trener Ivica Sertić najčešće ga je koristio na desnom krilu. A na upit o najjačim odlikama odgovara:

- Brzina i dribling jedan na jedan. Mislim da je to moje najjače oružje.

Nešto kao Franck Ribery, s kojim su vas u medijima uspoređivali u posljednje vrijeme?

- Jako sam sretan zbog toga, jer Ribery je jako velik igrač i usporedbe s njim za mene predstavljaju veliku čast. Nadam se da ću jednog dana biti kao on, da ću osvojiti toliko trofeja i igrati na tako visokoj razini.

Puno rada, sreće...

Iznio je Ivan i svoju veliku želju.

- San mi je jednog dana igrati u Barceloni! Naravno, znam da je do toga dalek put. Cilj mi je igrati u velikim europskim klubovima, no isto tako sam i svjestan da to neće biti lako ostvariti. Trebat će puno rada, sreće i svega ostalog.

Ostanete li u Slavenu Belupu, čeka vas borba za europski plasman?

- Imamo veliku ambiciju igrati Europu. Još čekamo pojačanja kako bi trener složio momčad na najbolji mogući način. Sve je na nama, a ja vjerujem da možemo ostvariti postavljeni cilj - zaključio je Ivan Dolček.

Hajduk ipak ostaje bez Dolčeka?

Jedan od interesenata bio je Hajduk, koji je prema neslužbenim informacijama iz dalmatinskih izvora Slavenu Belupu ponudio oko 300.000 eura plus 20 % od sljedećeg transfera. Je li to doista bilo tako ili ne, teško je doznati službenim kanalima jer klubovi tu vrstu pregovora tretiraju poslovnom tajnom. Međutim, iz izvora bliskog Upravi koprivničkog prvoligaša doznajemo da su Farmaceuti vrlo nezadovoljni što im je Hajduk vrbovao igrača pod ugovorom bez da je bilo što dogovorio s klubom. Dolček inače sa Slavenom ima ugovor do lipnja sljedeće godine. (gčm)

Linker
03. svibanj 2024 09:06