Rodri i Gundogan

 MAURIZIO BORSARI/AFLO/PROFIMEDIA Maurizio Borsari/aflo/profimedia
TVRDE ŠPANJOLCI

Barcelona poslala bizarnu ponudu i razbjesnila Manchester City. Englezi su u šoku, prijete i tužbom

Građani su odmah odbacili ponudu, a k tome nije baš jasno kako bi Barcelona platila razliku u cijeni
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. kolovoz 2024. 15:46

Ilkay Gündogan, 33-godišnji njemački veznjak koji je prošlog ljeta po isteku ugovora s Manchester Cityjem potpisao za Barcelonu, mogao bi se do kraja prijelaznog roka vratiti u Englesku.

Gündogan je nakon dolaska bivšeg Dinamovog asa Danija Olma postavio višak u katalonskom velikanu pa su ga njegovi čelnici stavili na tržište.

Cityjev menadžer Pep Guardiola nema ništa protiv povratka svog bivšeg kapetana čije su kvalitete dobro poznate, razgovori su već počeli, a odluku o tome gdje će nastaviti karijeru donijet će sam igrač. Konkurenciju engleskom prvaku u ovom trenutku čine klubovi iz Saudijske Arabije i Katara.

Ova priča ima i svoju pozadinu koju je otkrio španjolski novinar Gerard Romero. On tvrdi da je sportski direktor Barcelone Deco na Etihad poslao prilično uvredljivu ponudu prema kojoj bi u zamjenu za Gündogana prema Kataloniji krenuo veznjak Rodri, 28-godišnjak koji spada među najbolje svjetske veznjake na poziciji šestice.

Manchester City je odmah odbacio takvu ponudu jer se ne želi odreći jednog od ključnih igrača, a k tome nije baš jasno kako bi Barcelona, koja je i dalje u financijskim problemima, uopće platila razliku u cijeni.

Iz Cityja su od Barcelone zatražili isplatu ostatka duga od transfera Ferrana Torresa kojeg su 2022. prodali Barci za 55 milijuna eura. Dobili su i rok do kraja kolovoza, inače slijedi sudska tužba, tvrdi Romero.

Linker
05. rujan 2024 11:16