ICON SPORT/DDP USA/PROFIMEDIA
PREGOVORI U TIJEKU

Dinamo dovodi igrača iz jedne od najjačih liga svijeta: Čuvao je Mbappéa, sad bi mogao zaigrati u HNL-u

Ako dogovori francuskog beka, Dinamu će preostati do kraja prijelaznog roka potpisati i stopera
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 06. veljača 2024. 12:46

Jutros nam je sletjela informacija da Dinamo definitivno nije odustao od desnog beka, da je Kouai definitivno otpao, kao i Fran Tudor, ali da se radi na "igraču Ligue One, s iskustvom, koji definitivno može odmah zaoštriti konkurenciju, a pritom Dinamo neće stajati mnogo..."

Uz dodatak kako bi se posao trebao zaključiti već danas (utorak) ili najkasnije sutra, te da bi igrač trebao raskinuti svoj postojeći ugovor s klubom, i potom kao slobodni igrač doći u Maksimir.

Kako, naime, doznajemo, riječ je o Ronaëlu Pierre-Gabrielu, 25-godišnjem Francuzu, koji brane boje Nantesa. Ove sezone odigrao je 12 utakmica za "kanarince", među koje je stigao prošloga ljeta iz Mainza, nakon isteka ugovora. Karijeru je, inače, započeo St. Etienneu, od kojeg ga je otkupio Monaco za šest milijuna eura, a potom i Mainz za 5,5, no kao igrač toga kluba išao je i na posudbe u Brest, Strasbourg i Espanyol.

image
ICON SPORT/DDP USA/PROFIMEDIA

Prema francuskim izvorima, za njegovim uslugama ove zime zainteresirani su bili i Adanaspor, Cardiff City te Toronto, no po svemu sudeći, Dinamu će nakon dva promašena desna beka u Ligue One (Kouao, Igor Silva), upravo Pierre-Gabriel biti treća sreća.

Detalji cijeloga posla trebali bi biti poznati uskoro. Ako dogovori francuskog beka, koji u karijeri ima i jedan nastup za mladu reprezentaciju "tricolora", Dinamu će preostati do kraja prijelaznog roka potpisati i stopera, a neslužbeno nam je potvrđeno da se radi o Arseniju Batagovu o kojem smo pisali ranije ovoga dana. Pored toga, Modri još čekaju rasplet situacije oko Ryana Kenta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 23:05