Arber Hoxha (desno)

 GNK DINAMO/MARKO LUKUNIć/PIXSELL
ARBER HOXHA ZA SN

‘Dinamo je jedini razlog zašto sam došao u Hrvatsku! Dribling mi je najjača strana, a želim zaigrati i na Euru‘

Novi igrač Modrih stigao je u Rovinj, no preskočio je dvoboj s Triglavom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. siječanj 2024. 10:00

Arber Hoxha u utorak navečer priključio se Dinamovim pripremama u Rovinju. U srijedu nije igrao na utakmici s Triglavom, ali će po svemu sudeći svoje prve minute za momčad Sergeja Jakirovića odigrati u subotu u sudaru s Celjem. No, već je trenirao s Modrima, upoznao se s novim suigračima. Bio je velika želja trenera Sergeja Jakirovića, šef modre struke htio ga je dovesti i imati u rosteru, kazao je da mu je bio potreban baš takav tip igrača.

- Znate, postojao je samo jedan razlog zbog čega sam došao u Hrvatsku. Samo jedan... Htio sam igrati za Dinamo. I nekako sam znao da će se to dogoditi jednog dana. Sad je taj dan stigao. Zato sam iznimno sretan, maksimalno sam fokusiran na ono što je preda mnom, na proljetni dio sezone, želim pobjeđivati s Dinamom - kazao nam je Arber u uvodu.

Pitali smo što očekuje u novom, plavom dresu?

- Imao sam neke ponude, ali za mene je postojao samo Dinamo. Čekao sam dosta dugo na ovaj transfer, bila je i malo stresna ta situacija, ali sad sam potpisao i posve sam relaksiran, opušten.

A hoće li biti tako opušten ako u Dinamo stigne Josip Brekalo (iako se ta priča zakomplicirala), koji igra na njegovoj poziciji i koji bi prema najavama imao "pole position". Je li razmišljao o tome?

- Dinamo ima mnogo kvalitetnih igrača u svom rosteru. Vjerujem u sebe, u svoju minutažu, nije me strah konkurencije. Brekalo? Sve u redu, igrat će onaj koji će biti bolji!

image

Arber Hoxha

MARKO LUKUNIć/GNK DINAMO/ PIXSELL

Govorio je Arber o svojim danima u Koprivnici, u Slavenu Belupu.

- Ljudi iz Slaven Belupa su mi dali povjerenje, stotinu puta ću kazati - hvala im. Nikada neću zaboraviti ljude iz Slavena, dali su mi sve što mi je trebalo da bih ostvario ono što sam tako želio, dolazak u Dinamo.

Kad smo ga pitali koja mu je najbolja igračka karakteristika, bio je sasvim jasan.

- Mislim da sam najbolji u igri "jedan na jedan". Dribling mi je najjača strana, držim da s njim radim razliku na terenu.

Kad u plavi dom stigne neki igrač kojemu je radno mjesto napadač, uvijek nas zanima koliko misli zabiti golova, koliko puta asistirati... Je li si zadao neku brojku, cifru koja bi ga zadovoljila?

- Ne mogu o tome govoriti, jer to bi bile nerealne procjene, to se nikako ne može znati. Znam samo da ću na svakom treningu, na svakoj utakmici davati sto posto od sebe, sve najbolje što imam. Najvažnije mi je ostati zdrav.

Što mu je rekao trener Sergej Jakirović kad se pojavio u Rovinju?

- Pomogao mi je jako puno, htio me dovesti, to mi jako puno znači. Želim mu to vratiti s dobrim igrama, sa svojim najboljim izdanjima, opravdati maksimalno njegovo povjerenje. Zaista, kratko sam ovdje, tek sam stigao, ali sa svime što sam do sada vidio u tom kratkom vremenu me oduševilo, trener, stručni stožer, suigrači. Mogu samo uživati i čekati svoje prve minute u plavom dresu.

Pitali smo ga tko mu je najbolji igrač u Dinamu, odgovorio je sa smiješkom i diplomatski.

- U ovoj momčadi Dinama igra mnogo velikih zvijezda. Kud god se okrenete, vidite samo sjajne igrače.

Zanimljivo, Hoxha je prije Slaven Belupa igrao u Lokomotivi, tamo se baš nije naigrao.

- Istina, tamo nisam igrao previše. Iskreno, ne znam što se dogodilo. Ali sam nakon toga otišao u Slaven Belupo i sve je za mene krenulo u pravom smjeru, koji me, na koncu, doveo u klub u kojem sam oduvijek želio igrati.

Hoxha je Kosovar, ali nikad nije dobio pozivnicu kosovske reprezentacije...

- Da, nikad nisam bio pozvan u reprezentaciju Kosova. Ali dobio sam poziv iz Albanije, dobio sam albansku putovnicu. Pa sad očekujem pozivnicu albanske reprezentacije. Želim igrama u Dinamu stići na Europsko prvenstvo, igrati u dresu albanske reprezentacije. I igrati na utakmici Albanija - Hrvatska!

Inače, Hoxha je igrao i za Ballkani, momčad koja je u skupini Konferencijske lige u Prištini pobijedila Dinamo.

- Bio sam, naravno, iznenađen s tim rezultatom...

Kako vidi proljetni dio prvenstva, Dinamovu bitku s Hajdukom za naslov prvaka?

- Hajduk je trenutačno prvi na ljestvici, ali vjerujem da će Dinamo osvojiti naslov prvaka!

Inače, kad smo kod Hajduka, spominjalo se da je i Majstor s mora bio zainteresiran za njegove usluge?

- Uvijek sam razmišljao samo o Dinamu!

Hoxha u HNL-u

Lokomotiva (2021-2022)

8 nastupa, 158 minuta, 0 golova, 0 asistencija

Slaven Belupo (2022-2024)

61 nastup, 4721 minuta, 11 golova, 7 asistencija

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 16:59