Arber Hoxha

 GORAN MEHKEK Cropix
PROMETNO U KOPRIVNICI

Dinamo nije jedini koji želi Hoxhu, a interes su privukla još dvojica, Slaven se nada pojačanju iz Hajduka

Arbër Hoxha nije jedini nogometaš Farmaceuta koji privlači poglede s nogometnog tržišta
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. prosinac 2023. 22:56

Prilično živ bio je ljetni prijelazni rok u Slavenu Belupu. Iz koprivničkoga nogometnog kluba otišao je niz igrača, isto tako mnogi novi su došli, no nisu se svi od njih uspjeli nametnuti struci Farmaceuta kako bi opravdali svoje kvalitete i ukazano povjerenje.

Tako su redove Farmaceuta već i prije početka prijelaznog roka nakon raskida ugovora napustili brazilski veznjak Claudemir i švicarsko-albanski napadač Florian Kamberi, a u klubu ne računaju ni na argentinskog veznjaka Juana Cascinija, kao ni na crnogorsko-danskog stopera Luku Račića.

Riječ je o igračima koji imaju neke zanimljive klubove u svom CV-u, ali jesenas nisu bili na razini da bi u HNL-u radili razliku. A strani bi nogometaši po logici stvari trebali imati upravo takvu svrhu.

S druge, pak, strane, neki su igrači odmah pokazali da su pojačanja. Vrijedi to i za Slavenov par zadnjih veznih, koji su kod trenera Roya Ferenčine ugrabili standardne pozicije. Ganac Michael Agbekpornu stigao je iz Albanije, a Ivan Lepinjica iz Rijeke u kojoj je označen viškom, no odmah su bili spremni odgovoriti izazovima koji su pred njih postavljeni.

Dobre igre Agbekpornua i Lepinjice nisu prošle nezapaženo ni u inozemnim klubovima. Doznajemo da za njih ima sve više interesa, zasad je riječ o klubovima iz Mađarske, Ukrajine i Srbije.

Naravno, obojica imaju ugovore i važni su prvotimci, pa ih Slaven ne mora “pod mus” prodavati. Kao što ne mora ni Arbëra Hoxhu, koji je ugovorno vezan do 2026. godine, no čini se da je sad ipak došlo pravo vrijeme za njegov transfer.

Po pitanju Hoxhinog transfera zasad nema prevelikih novosti. Zna se da bi ga Dinamov trener Sergej Jakirović rado vidio u svojim redovima, ali nekih konkretnijih razgovora ovih dana nije bilo, što je i razumljivo s obzirom na blagdane. Dakako, Dinamo nije jedini klub koji se zagrijao za Hoxhu...

Prodajom Ante Crnca u Rakow, Slaven je otvorio poljsko tržište s kojeg dolazi zanimanje za dvometraša Marca Borasa, stopera koji je odigrao zapaženu jesen. Osim Poljaka, Borasa su pratili i skauti iz Bundeslige i engleskog Championshipa.
Što se tiče Ivana Dolčeka, koji navodno odlazi iz Hajduka, u Slavenu bi željeli vratiti svog “izgubljenog sina”, ali dalek je put od želje do eventualne realizacije transfera. Samom igraču je prioritet inozemstvo...

Dolasci će u zimskom prijelaznom roku dosta ovisiti o odlascima. Generalno gledajući, Slaven ima formiranu momčad, te će morati posegnuti za pojačanjima ako klub napusti netko od standardnih prvotimaca.

Klupski su čelnici isplanirali više odlazaka nego dolazaka ove zime, kako bi se pružila prilika i otvorio prostor mladim igračima iz Škole nogometa. No, ako se pruži prilika dovesti igrača koji predstavlja potencijal ili je odmah spreman raditi razliku, takav je profil uvijek dobrodošao..

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 16:32