DAMIR KRAJAČ/Cropix
NOVO LICE MODRIH

Dinamo ostaje bez desetak igrača, nakon sedam godina odlazi i bivši Vatreni? U klubu tvrde: ‘Nema panike‘

U tišini se planiraju nova osvježenja, a sportski direktor Marić samo što nije predstavio nova lica
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 12. srpanj 2024. 22:42

Što se kuha u maksimirskom loncu, glavno je pitanje na meniju navijača "modrih". Što sprema chef Marko Marić, koje namirnice traži Sergej Jakirović, te kako na sve reagira gazda restorana Velimir Zajec, pokušavajući pomiriti haute cuisine i ipak ograničeni budžet?

Iz Zagreba je, doduše, teško pohvatati sve sitnice koje se nude za rješavanje ovog rebusa jer gore u Bad Radkersburgu je bolji pregled igre. Ipak, neke sitnice kaplju. Za početak, apsolutno zadovoljstvo nakon omladinskog sleta "plave" mladosti u Austriji, na prvoj utakmici priprema, gdje su Horvat, Mikić, Jakirović, Pavić, Zebić... pokazali da se budućnost ne čeka, ako već i ne lupa po vratima. Tu je lekciju, valjda, naučila i Hrvatska na Euru.

No koliko god bili dobri, kao dokaz da se škola vraća na tvorničke postavke proizvodnje nakon nekoliko opasno sušnih godina, mnogi se ipak pitaju gdje su pojačanja. Ne samo iz unutarnjih rezervi nego i onih vanjskih. Prema našim informacijama, u sljedećih nekoliko dana na tome planu neće biti previše šokova. Zapravo, koliko se može i vidjeti, "plavi" se redovi prazne, čime se ujedno računa i na određenu uštedu, koja bi se trebala reinvestirati u pojačanja.

Špikić u izlogu

Otišli su, dakle, mladi Luka Lukanić i Josipov brat Filip Brekalo (prvi u Genk, drugi u Reggianu), njima dodajemo već otišle Boška Šutala, Mahira Emrelija, Josipa Drmića i Tibora Halilovića, a radi se i na rješenjima situacija s Bočkajem, Štefuljem, Jurićem, vjerojatno i Moharramijem, čime dolazimo do broja od desetak igrača na izlaznim vratima.

A čak ni oni nisu jedini. U tišini se, naime, planira odlazak još ponekih igrača iz drugoga plana, da bi se svlačionica osvježila novim licima, kako onim mladima tako i, za nadati se je, pojačanjima, koja su ovom Dinamu nužna na nekoliko pozicija. I to govorimo bez pomišljanja na odlaske nekog kapitalca, poput Petkovića, Baturine ili Sučića.

image

Sadegh Moharrami

RONALD GORSIC Cropix

Uglavnom, nije ekskluziva kazati da Dinamo u izlogu drži Špikića, za kojeg još nije stigla službena ponuda, ali interesa ima. Ovisno o situaciji razmotrit će se i Brodićeva budućnost, a čini se kako bi ovoga ljeta nakon sedam godina "plavo" jato mogao napustiti i Dino Perić. Nitko to neće reći naglas, ali... Uz još poneku posudbu, Dinamova bi svlačionica, dakle, ovoga ljeta mogla biti temeljito provjetrena, što potom, naravno, itekako otvara vrata željenim, pa i nužnim pojačanjima na nekoliko deficitarnih pozicija.

image

Dino Perić

GORAN MEHKEK Cropix

Nakon Pjace i Torrentea, nužno je pronaći još jednog stopera (u petak je najavljen dolazak Mmaeea, op. ur.), jedno ili čak dva desna krila, možda još jednog veznjaka kao zamjenu za Mišića, eventualno i lijevog beka, a potencijalno i napadača, ovisno o Petkovićevoj sudbini.

Uglavnom, dosta je tu posla. S time da, barem zasad, Petar Sučić ne ide nikamo, Como je odlučio izaći iz financijske utrke za mladog veznjaka, a nitko se još nije konkretno javio u Maksimirsku 128 oko Baturine i Petkovića.

Marić razgovara s Deportivom

Ono što doznajemo je da sportski sektor radi na tim igračima i da bi kroz nekoliko dana na tome polju trebalo biti nešto konkretno. U kojem smjeru točno, to na Maksimiru kriju kao zmija noge, no ipak se iz određenih kružoka može čuti da Marko Marić i dalje razgovara s Deportivo Calijem oko dolaska mladog kolumbijskog desnog krila Juana Cordobe, a ta informacija, pak, nije donijela nikakve pomake na polju dolaska Marina Šotičeka.

image

Marin Šotiček

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Prema našim informacijama, tu i dalje vlada status quo, odnosno klub i dalje čeka da igračevo okruženje napravi prvi korak i odluči se ponovo aktivirati razgovore oko dolaska Lokomotivina krila u Maksimir. Ako nas pitate, za obojicu ima mjesta u Dinamu, pogotovo ako se realiziraju svi odlasci, pogotovo onaj Darija Špikića.

Pitanje desnog krila u postojećoj situaciji zapravo je akutno za Jakirovićevu momčad u lovu na Ligu prvaka, o kojoj svi sanjaju. Da se do nje dođe, investiranje nije poželjno, nego imperativno. Uvjeravaju nas mnogi da nema panike, da je sve pod kontrolom i da će Marko Marić uskoro predstaviti neka nova lica, ali ima i onih (navijača) koji pušu na hladno. U svakom slučaju, Dinamo je na potezu.

Linker
12. srpanj 2024 22:42