Marko Bulat

 GORAN MEHKEK/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Goran Mehkek/imago Sportfotodienst/profimedia
‘VELIKA ČAST‘

Dinamo u istom danu riješio pitanje veznog reda: Dvojac potpisao dugogodišnje ugovore s prvakom

‘Moramo učiniti sve da obranimo naslov prvaka i još jednom pokažemo svima da smo najbolja momčad u ligi‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. siječanj 2024. 15:17

Marko Bulat je nažalost po njega na rovinjske pripreme stigao nakon preboljene gripe i visoke temperature. Kasnio je, tako da ih nije mogao odraditi u maksimalnim parametrima. Dok je bio u Rovinju, bilo je za njega upita iz škotskog Rangersa. Nije stigla službena ponuda, ali upiti su prema našim saznanjima bili jako ozbiljni. U prošloj polusezoni bio je jedna od čvrstih karika Modrih u veznoj liniji.

Zabijao je u derbijima protiv Rijeke i Osijeka, iz slobodnih je udaraca tresao mreže AEK-a i Astane, a milimetri su odlučili da u zagrebačkom dvoboju protiv Viktorije lopta preko živog zida prvo pogodi vratnicu, a nešto kasnije i gredu...

Daroviti Marko Bulat, koji je jesenas u četvrtak je potpisao novi novi višegodišnji ugovor s Dinamom. Stari mu je imao rok trajanja do ljeta 2027. godine. To mu je svakako nagrada za dobre igre u plavom dresu, ali isto tako može značiti da bi uskoro mogao realizirati izlazni transfer. Jer obično, kad igrač koji ima dugotrajni ugovor s klubom, kao što ga ima Bulat potpiše novi, znali da klub želi bolje pregovaračke pozicije kod buduće eventualne prodaje. Pa nam se nekako čini da bi ponuda Rangersa usmene prirode uskoro mogla postati i službene.

Cijena Bulata na Transfermarktu iznosi 3,5 milijuna eura, ali teško je vjerovati da bi Dinamo pristao na tu nisku cijenu za ovog 22-godišnjaka koji je već etabliran igrač.

S maksimirskim se klubom vezao još u veljači 2021. godine, potom ostao šest mjeseci na posudbi u svom Šibeniku, a Dinamu se priključio na ljeto, dakle još kao tinejdžer, s tek navršenih 19. U međuvremenu je potpisao dva naslova prvaka, dva pokala Superkupa, dvaput s Dinamom dočekao proljeće na europskoj sceni, igrao i u Ligi prvaka...

Pritom je odigrao 73 službene utakmice uz šest postignutih pogodaka, a pridodamo li i prijateljske dvoboje brojka se penje na 89 nastupa i sedam golova. Nogometni put usporila mu je ozljeda zbog koje je pauzirao pola godine, od ožujka do rujna 2022.

- Ponosan sam i sretan što mi je klub produžio ugovor. Biti igrač Dinama velika je čast, ali i odgovornost. Veselim se novim izazovima koji nas čekaju ovog proljeća i jedva čekam da krene nastavak sezone. Moramo učiniti sve da obranimo naslov prvaka i još jednom pokažemo svima da smo najbolja momčad u ligi – istaknuo je Bulat za službenu stranicu Dinama.

I Marko Soldo produljio ugovor s plavim klubom

Dinamo je produžio ugovor s veznjakom Markom Soldom (20), koji se do kraja sezone nalazi na posudbi u Gorici i za koju je upisao 20 nastupa, dva pogotka i jednu asistenciju. Dosadašnji ugovor vrijedio mu je do ljeta 2027. godine, a zagrebački klub nije objavio koliko mu sad vrijedi novi...

- Presretan sam što je klub prepoznao moj trud i rad te što je došlo do produženja ugovora. Vrlo sam im zahvalan, u budućnosti očekujem dodatni napredak u Gorici, a onda, naravno, povratak na Maksimir i nastavak karijere u najvećem hrvatskom klubu - rekao je Soldo za službenu klupsku stranicu.

Soldo je rođen u Ljubuškom, a karijeru je započeo u Širokom Brijegu. U Dinamo je stigao 2020. godine, zatim je nastupao za juniorsku i drugu momčad, dok je prvu polovicu 2023. proveo na posudbi u Šibeniku. Ima jedan nastup za prvu momčad Dinama i to iz 2022. kad je igrao u Kupu. Član je hrvatske U-21 reprezentacije. (do)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 09:05