GORAN SEBELIC Cropix
DRAGULJ S POLJUDA

‘Dođe li u Hajduk ponuda od 15 milijuna, jasno je da će prodati tog igrača. Jer, 30 se neće dobiti‘

‘Klubovi poput Hajduka osuđeni su na prodaju igrača. Pitanje je samo cijene i trenutka‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. prosinac 2023. 11:12

Joško Svaguša za medije o Hajduku nije razgovarao dugih 13 godina, ali i to se promijenilo jer ovih je dana dao veliki intervju za Sportske novosti u kojem se dotaknuo i mogućih promjena u momčadi splitskoga kluba.

Prije 13 godina Hajduk je prodavao nakon zaključene europske priče, u siječnju 2011. transferirani su Ibričić i Strinić za 9,5 milijuna eura. Kako danas postaviti kriterij za prodaju igrača poput Pukštasa?

- Što se tiče Ibričića i Strinića, te smo poslove dogovorili, a moji nasljednici su ih realizirali. Vrlo jednostavno, ako dođe ponuda od 15 milijuna za Pukštasa, jasno je da će se prodavati. Jer, 30 se neće dobiti. Kroz HNL ne raste cijena igraču, čak i kada je klub na prvom mjestu. Kolika će ponuda i kada stići za Pukštasa, to ne znam, ali je jasno da su klubovi poput Hajduka osuđeni na prodaju igrača. Pitanje je samo cijene i trenutka koji se osjeti da je najbolji za prodaju.

image
RONALD GORSIC Cropix

Europa stiže na ljeto, ali Svaguša dobro zna da se ne čeka zadnji trenutak za pripremu.

- Ne priprema se Europa na ljeto. Priprema se ove zime, kreiranjem momčadi koja će na ljeto biti nadopunjena s jednim ili dvojicom kvalitetnih pojedinaca. Ne možete očekivati da ćete na ljeto dovesti nekoliko novih igrača i da će momčad biti uigrana. Uz to, treba prema Europi gledati kao natjecanju u kojem će se pobjeđivati i nastaviti zarađivati. Ne smije jesen u Europi biti samo za sudjelovanje. Inače, nema profita. Da nije onda smijenjen Špaco, mogli smo i mi proći do proljeća. Imali smo još dvije utakmice kući, ali sve je palo smjenom Špace.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 18:31