Frano Hrkač

 Snimio: Miljenko Karačić
BIJEG OD RATA

Egzodus Hrvata: Nakon legendarnog Vatrenog reprezentaciju napustio i poznati hrvatski ‘globetrotter‘

Hrkać nam je potvrdio i da je novi izbornik reprezentacije crnogorski trener Miodrag Radulović
Piše: Mario ŠtabiObjavljeno: 11. siječanj 2024. 22:29

Nogometni trener Frano Hrkać iz Širokog Brijega može se pohvaliti višegodišnjim uspješnim radom u egzotičnim državama. S Ivicom Barbarićem radio je u Ehimeu u Japanu, s Brankom Karačićem u Al-Riffi u Bahreinu, u Henanu u Kini, u Incheonu u Južnoj Koreji, u Chonburiju i Chiangrai Unitedu u Tajlandu, sa Zdravkom Logarušićem u Al.Batinu u Saudijskoj Arabiji.

Prije odlaska na Bliski i Daleki istok Hrkać je iskustvo stjecao u Posušju, Zrinjskom i Širokom Brijegu. Zadnji posao imao je u stručnom stožeru reprezentacije Libanona. Bio je zadužen za kondicijsku pripremu libanonske reprezentacije, a na toj dužnosti dočekao je hrvatskog stručnjaka Nikolu Jurčevića. Njihova suradnja je, međutim, zbog ratnih prilika u Gazi kratko potrajala. Nakon opće nesigurnosti Nikola Jurčević napustio je izborničku dužnost. Sada se iz stručnog stožera reprezentacije Libanona povukao i Frano Hrkać.

- Okolnosti su se promijenile, radovao sam se suradnji s izbornikom Jurčevićem. Međutim, u novim okolnostima nogomet je ostao u drugom planu, te sam i ja odlučio napustiti Libanon. Planirao sam malo odmoriti, ali vidjet ću, imam zanimljivu ponudu iz Irana, još uvijek razmišljam - kaže Hrkać, koji ima veliko iskustvo u tom dijelu svijeta.

Hrkać nam je potvrdio i da je novi izbornik reprezentacije Libanona crnogorski trener i donedavni izbornik Crne Gore Miodrag Radulović.

Linker
26. travanj 2024 22:22