Gerald Chibueze Diyoke

 CROPIX
TROJKA JE VEĆ STIGLA

Hrvatski drugoligaš prodao igrača Barçi, srušio rekord, pa krenuo u šoping. Dolazi čak šest pojačanja

Novi trener Damir Milinović bavi se igračkom križaljkom za sljedeću sezonu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 06. srpanj 2023. 19:13

Ova je povijesna sezona za Kustošiju. Nakon što je zagrebački drugoligaš prodao Mikayila Fayea u Barcelonu za 5 milijuna eura (Mundo Deportivo spominjao je 2,5), krenulo se u obnovu momčadi. Damir Milinović postavljen je na mjesto trenera u novom članu članu 2. NL te su se posvetili tržištu kako bi se ekspresno vratili. Iz Cibalije su tako došli Gerald Diyoke (27) i Marijan Oršolić (25). Diyoke je veznjak s bogatim iskustvom. Prije Cibalije igrao je za Krško i Brežice 1919, dok je iskustvo igranja u drugoj hrvatskoj ligi, osim u Vinkovcima, skupljao u Šibeniku i Dugopolju. Bio je član i Rijeke, za koju je upisao jedan nastup.

Budući da je Mario Babić otišao put Jaruna, Diyoke bi trebao odraditi njegovu rolu na sredini terena. Oršoliću bi prema toj rošadi trebala pripasti uloga Luke Smolje, koji je, poput Babića, također prihvatio poziv Jerke Leke i otišao u Jarun. Milinović je u Kustošiju doveo i Matka Kramera (26), vratara s kojim je prošle sezone surađivao u Dubravi TK. Predsjednik Vladimir Babić ističe kako je on bio njegova velika želja.

Faris Krkalić vratio se s posudbe iz Dinama, dok je Giovanni Jerolimov i dalje vezan ugovorom što se tiče vratarskih transfera. Babić dodaje kako bi u klub trebala doći još tri igrača, ali nije otkrivao imena dok ne potpišu. Uz tih šest pojačanja, te eventualno još neko novo ime, to bi trebalo biti to što se tiče prijelaznog roka. Na pripreme će i juniori, pa će selekcija pokazati koga je Milinović odlučio imati u svojem rosteru.

Izlazni transfer? Babić ističe kako svi oni kaj napuštaju klub odlaze u Prvu ligu. Posebno je istaknuo interes za kapetana Roka Ivankovića. Njega se ove zime povezivalo s Rudešom, novakom u SuperSport HNL-u, ali sada je, čini se, za njega najviše zagrizao onaj koji je iz te iste lige ispao, Šibenik.

Spominje se i odlazak Andreja Šaronje, najboljeg strijelca iz prošle sezone (8 golova), ali još ništa nije službeno. Jedini potvrđeni transferi iz kluba oni su Smolje, Babića od ranije, ostalo su povratci u klubove odakle su bili posuđeni Kustošiji.

Linker
29. travanj 2024 21:24