FOTO: Profimedia/ ILUSTRACIJA: SN
PRIJELAZNI ROK

Hrvatski prvoligaš doveo mladog reprezentativca s Kosova, Viniciusu zamirisala milijarda iz Saudijske Arabije

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SN, HinaObjavljeno: 12. kolovoz 2024. 22:45

22.50 Zvijezda brazilske nogometne reprezentacije i europskog prvaka Real Madrida, Vinicius Jr (24) otvoren je za milijardu eura vrijednu ponudu iz Saudijske Arabije, potvrdili su Reutersu izvori bliski igraču.

Više pročitajte OVDJE.

22.30 Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Stipe Biuk (21), kojeg je novi španjolski prvoligaš Real Valladolid ljetos otkupio od Los Angelesa, mogao bi ovu sezonu provesti negdje na posudbi.

Više pročitajte OVDJE.

21.45

Brazilski branič Emerson Aparecido Leite de Souza Junior (25), poznatiji kao Emerson Royal novi je član talijanskog velikana AC Milana.

Emerson Royal stiže u Milan iz Tottenhama, a potpisao je ugovor do lipnja 2028. s opcijom produženja na godinu dana, objavio je klub.

Niti jedan klub nije otkrio financijske detalje, ali britanski mediji izvijestili su da je posao vrijedan oko 15 milijuna eura plus tri milijuna eura u bonusima.

Emerson Royal je proveo u Tottenhamu posljednje tri sezone, a igrao je i za Real Betis, Barcelonu, Atletico Mineiro, nakon što je karijeru započeo u Ponte Preti.

Za reprezentaciju Brazila je do sada upisao 10 nastupa.

21.30 Hrvatska reprezentativka Ana Maria Marković potpisala je za portugalsku Bragu.

Karijeru je počela u Zürichu, gdje je igrala za mlađe uzraste ove ekipe, da bi 2020. godine prešla u Grasshopper, gdje je provela iduće četiri godine.

Nastavak svoje nogometaške priče odradit će u Portugalu...

21.00 Za Goricu je trogodišnji ugovor potpisao 18-godišnji kosovski mladi reprezentativac Medin Gashi, ali on će prvotno trenirati s juniorima koje vodi Igor Čagalj. Gashi je produkt kosovskog kluba Vushtrria, ima tri nastupa u kvalifikacijama za Euro s U-17 reprezentacijom Kosova, a nedavno je debitirao i za U-19 reprezentaciju u prijateljskoj utakmici.

U Goricu je Gashi došao na probu, ali i oduševio u prijateljskim utakmicama s četvrtoligašem Lučkim (10:0) i drugoligašem Rudešom (3:0). Najprije je postigao pet pogodaka, a onda protiv Rudeša još dva, što je ukupno sedam, dovoljno da se odmah potpiše ugovor jer u igri za njegovo dovođenje bio je i najbogatiji hrvatski trećeligaš Kustošija. Ne bi iznenadilo da Gashi vrlo skoro bude priključen i seniorima...

- Presretan sam jer dolazak u Goricu je za mene san i želim iskoristiti priliku koju sam dobio u ovako kvalitetnom klubu - rekao je Medin Gashi, a moguće je da ovoga tjedna u Goricu stigne i još jedan iskusniji napadač iz inozemstva.

20.20 Talijanski mediji imaju vijest koja bi mogla rastužiti navijače Hajduka. Više pročitajte OVDJE.

20.00 Emerson Royal i službeno je novi igrač Milana, izijestio je njegov dosadađnji klub Tottenham. U redove talijanskog velikana prelazi za 20 milijuna eura.

19.40 Nakon godine dana pauze, španjolski vratar David de Gea (33) vratio se nogometu potpisavši ugovor za talijansku Fiorentinu.

Bivši vratar Manchester Uniteda i Atletico Madrida u ponedjeljak je predstavljen u klupskom trening centru Viola Park otkrivši zašto je uzeo "sabatikal".

"Bila je to drugačija godina nego inače. Bilo mi je teško pronaći motivaciju za procjenu ponuda, pa sam odlučio uzeti godišnji odmor," kazao je 33-godišnji Španjolac.

"Odlučio sam uzeti godišnji odmor, ali sam nastavio trenirati sam. Morao sam biti u najboljem izdanju, a kada je Fiorentina stigla, nije bilo dvojbe," kazao je.

"Imaju sjajne navijače i sjajnu povijest. Bila je to laka odluka. Nisam se htio povući. Želim biti dio povijesti kluba, pomoći mladim igračima i imati pobjednički mentalitet," dodao je.

Otkrio je kako je imao niz ponuda, ali je želio igrati u Italiji.

"U formi sam, trenirao sam svaki dan, čak i više nego prije. Na dobroj sam razini. Dobio sam mnogo ponuda, ali želio sam igrati u Italiji. Serie A je jedna od najboljih liga na svijetu i jedva čekam upoznati sve," rekao je.

De Gea je za ManU branio od 2011. do 2023. upisavši 545 nastupa, pri čemu 415 u Premier ligi.

Osvojio je englesko prvenstvo, Europsku ligu, UEFA Superkup, te jedan FA kup. (HINA)

19.04 Nizozemski branič Matthijs de Ligt i njegov marokanski kolega Noussair Mazraoui korak su do transfera u redove Manchester Uniteda.

Braniči njemačkog velikana Bayerna u ponedjeljak su doputovali u Manchester na završne pregovore i očekuje se kako će od iduće sezone nositi dres "Crvenih vragova".

ManU će za 25-godišnjeg Nizozemca i godinu dana starijeg Marokanca platiti Bavarcima oko 70 milijuna eura, a obojica bi trebala potpisati ugovore na pet godina.

Unitedov menadžer Nizozemac Erik ten Hag želi pojačati obranu, a upravo su De Ligt i Mazraouij bili prvi njegov izbor. Dobro ih je upoznao vodeći ih u Ajaxu. Sunarodnjaka je trenirao dvije, a Marokanca četiri godine.

De Ligt je iz Ajaxa 2019. preselio u Juventus, a tri godine kasnije je otišao u Bayern, dok je Mazraoui iz Ajaxa direktno preselio u Munchen 2022. godine.

Ten Hag je nakon subotnjeg Community Shielda protiv velikog rivala Man Cityja ostao "zakopčan".

"Kad budemo imali neke vijesti, objavit ćemo ih. Do tog trenutka ćemo raditi sa sastavom koji je na raspolaganju," poručio je 54-godišnji nizozemski stručnjak koji "Crvene vragove" vodi od 2022. (HINA)

18.00 Hrvatski napadač Filip Dangubić potpisao je za Željezničar, a najava u novom klubu aposlutni je hit. Više pročitajte OVDJE.

17.30 Liverpool još uvijek čeka odluku veznjaka Real Sociedada Martina Zubimendija. Igrač u svom ugovoru ima otpusnu klauzulu od 51 milijun funti i trenutno razmišlja o svojoj budućnosti. Momčad La Lige se jako trudi zadržati ga u klubu i ponudila mu je novi ugovor s većim plaćama. Postoji realna mogućnost da Sociedad izgubi dva ključna veznjaka ovog ljeta, a Arsenal želi Mikela Merina.

image

Martin Zubimendi

ADRIAN DENNIS Afp

16.45 Gotovo je, pao je najskuplji transfer ovog ljeta! Atletico Madrid potvrdio je dolazak Juliana Alvareza iz Manchester Cityja u transferu vrijednom 75 milijuna, a uz moguće bonuse, cijena bi mogla narasti i na 95 milijuna.

15.40 Romelu Lukaku mogao bi pronaći izlazni put sa Stamford Bridgea. Zna se da Belgijac nije sretan u Chelseaju, a mogao bi ga spasiti Antonio Conte, s kojim je ranije surađivao u Interu. Conteu je Lukaku velika želja u Napoliju, a prema posljednjim informacijama insajdera Di Marzija, klub je ponudio 25 milijuna eura plus pet milijuna eventualnih dodataka. Ostaje nam za vidjeti hoće li to zadovoljiti Londončane.

14.50 Sve je spremno za potvrdu i predstavljanje najvećeg transfera ovog ljeta! Julian Alvarez još je jučer sletio u Madrid, a danas je obavio liječnički pregled te se čeka trenutak kada će staviti svoj potpis na ugovor s Atletico Madridom. Cijeli posao vrijedan je 75 milijuna eura fiksne odštete plus 20 milijuna eura bonusa.

14.25 Jedan od igrača koji je oduševio na nedavnom Euru je i engleski stoper Marc Guéhi. Sjajnim predstavama branič Crystal Palace pobudio je interes brojnih velikana, a prvi u redu za njegovo dovođenje prometnuo se Newcastle. Svrake su za Guéhija poslale već tri ponude, drugu u iznosu od 50 milijuna funti Palace je glatko odbio, dok treću, koja bi trebala iznositi oko 65 milijuna funti cijena koju je Palace postavio za svog igrača, u klubu trenutno razmatraju te bi konačni dogovor mogao biti ubrzo uspostavljen.

image
PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia

13.35 S obzirom da će Nico Williams, po svemu sudeći, i iduće sezone nositi dres Athletic Bilbaa, odnosno neće se pridružiti redovima Barcelone, Katalonci se mogu polako upustiti u potragu za alternativom na krilnoj poziciji. U glavnu metu prometnuo se Kingsley Coman, Francuz kojeg je Bayern voljan poslati na posudbu, a za kojeg izrazitu želju za dovođenjem ima upravo trener Barce, Hansi Flick, koji je Comana svojevremeno već trenirao u bavarskom velikanu.

12.45 Transfer priča oko Nice Williamsa i Barcelone je izgleda sve tiša i tiša. Athletic Bilbao danas je objavio kako je mladi Španjolac svojim igrama "zaradio" privilegiju nošenja broja 10. Čini se da su tako u Bilbau dali do znanja što misle napraviti s Williamsom, vide ga kao ključnog igrača i nadolazeće sezone.

12.05 Manchester United užurbano radi na slaganju kadra za nadolazeću sezonu. U fokusu je trenutno sredina terena, koju bi momčad Erika Ten Haga do kraja prijelaznog roka mogle pogoditi velike promjene.

Crveni vragovi aktivno rade na dovođenju Sandera Bergea iz Burnleyja, u pregovorima oko potencijalnog transfera su i s Monacom, odnosno Youssoufom Fofanom, kao i PSG-ovim Manuelom Ugarteom, dok određen interes postoji i za Richardom Riosom, veznjakom Palmeirasa, kao i Sofyanom Amrabatom, Marokancem koji je proteklu sezonu proveo na posudbi u Unitedu, no otkupna klauzula koju je Fiorentina prvotno postavila pokazala se previsokom za čelnike s Old Trafforda.

S druge strane, iako je na početku ljeta bio na izlaznim vratima kluba, Casemiro bi po svemu sudeći ipak trebao ostati u Manchesteru. To ne vrijedi i za Scotta McTominayja, na kojem bi United sigurno volio zaraditi, ali za kojeg se cifru od 40 milijuna eura još nitko nije usudio platiti. Interes su do sada pokazivali Fulham i Tottenham, a najnoviji klub u igri za Škota je turski velikan Galatasaray.

11.15 Češki napadač Adam Hložek će izgleda napustiti Bayer Leverkusen. Fabrizio Romano javlja kako je njegova vjerojatna destinacija Leicester City, a njemački mediji navode da se radio o posudbi uz obavezu otkupa, vrijednoj oko 18 milijuna eura.

10.40 Transfer saga oko Mikela Merina trajat će bar još neko vrijeme. Arsenal nije odustao od europskog prvaka sa Španjolskom, svim ga silama pokušavaju dovesti u svoje redove, no Baski jednako tako rade na njegovom ostanku u klubu.

U svakom slučaju, do kraja će se prijelaznog roka voditi velika bitka za Merina, a osim Sociedada i Arsenala, u igru se čini se uključio i Liverpool, koji ne bi imao ništa protiv dovođenja 28-godišnjeg veznjaka.

image

Mikel Merino i Rodri

INA FASSBENDER Afp

10.00 Na Old Trafford je došao u ljeto 2019. za 55 milijuna eura iz Crystal Palacea. Trebao je biti dugoročno, sigurno rješenje na desnom beku, no navijači Manchester Uniteda uvijek su podijeljenih osjećaja gledali na njegove predstave. Svoj talent i nogometne sposobnosti u dresu Crvenih Vragova pokazivao ja na mahove, a dobre izvedbe nije uspio pružati u kontinuitetu.

Sada je pred Aaronom Wan-Bissakom nova epoha, ona u kojoj će igrati za West Ham. Engleski branič samo je jedna od akvizicija londonskog kluba, koji je svojom aktivnošću na tržištu pokazao ozbiljne planove za nadolazeću sezonu. Čekićari će za Wan-Bissaku Unitedu platiti 15 milijuna eura, a cijeli posao trebao bi biti finaliziran kasnije danas, kada 26-godišnjak obavi liječnički pregled i stavi potpis na ugovor.

9.30 Unatoč tomu što nije riječ o toliko zvučnom imenu, transferi otočkih igrača van Otoka uvijek su dobro medijski ispraćeni. Najnoviji posao u tom polju trebao biti onaj Brookea Nortona-Cuffyja, 20-godišnjeg igrača Arsenala koji je nadomak potpisa za Genou.

Transfer bi trebao iznositi 2 milijuna eura, a mladi Englez, koji ordinira po desnoj strani terena, primarno kao desni bek, za talijanskog bi prvoligaša trebao potpisati do kraja tjedna.

9.00 Iako se činilo da je dovođenjem Danija Olma Barcelona zatvorila vrata transferu Nica Williamsa, ako je suditi po katalonskim medijima moglo bi doći do velikog preokreta.

Barca je dugo čekala na konačno 'da' samog igrača, koje je, navodi Sport, sada napokon došlo. Je li za transfer prekasno tek ćemo vidjeti, no želja katalonskog giganta za dovođenjem krilnog napadača Athletic Bilbaa zasigurno nije iščeznula. Otkupna klauzula i dalje iznosi 58 milijuna eura, a o financijskom stanju Barcelone ne može se ništa sa sigurnošću reći, to je pitanje za milijun dolara...

8.30 Devetnaestogodišnji Désiré Doué postat će novi igrač PSG-a, javljaju francuski mediji. Parižani će za njegove usluge "iskrcati" oko 60 milijuna eura. U bitci za njegov potpis bio je i Bayern, njegov klub Rennes navodno je prihvatio ponude oba kluba, no u konačnici je Doué odlučio ostati u Francuskoj.

8.00 Iako se činilo da je posao zgotovljen i da igrača samo potpis dijeli od toga da postane novi napadač Chelseaja, Samu Omorodion ipak se neće pridružiti Bluesima. Transfer Španjolca trebao je biti dio veće operacije na relaciji Atletico Madrid - Chelsea - Manchester City, a sada bi mogao uvelike zakomplicirati sve.

Prelasci Juliana Alvareza i Connora Gallaghera ne bi trebali doći u pitanje, no Chelsea se našao u situaciji da mora ubrzano pronaći alternativu, a za to bi mogli iskoristiti upravo Gallagherov transfer i to da bi doveli već im poznato ime.

Riječ je o Joaou Felixu, igraču kojeg se madridski klub očajnički pokušava riješiti, a na kojem žele zaraditi barem djelić novca kojeg su svojevremeno platili Benfici (127 milijuna eura). Portugalac je već nosio dres Chelseaja, u Londonu je na posudbi bio od zime do ljeta 2023., a iza njega je solidna sezona u Barceloni. Postojala je želja Katalonaca da otkupe Felixov ugovor, ili da ga barem na novu posudbu dovedu, no taj se posao izjalovio, a sada se u priču uključio Chelsea, koji ovog ljeta ne razmišlja dvaput kada su u pitanju transferi.

7.30 Danas je u Manchesteru dan za dovršetak transfera Matthijsa de Ligta i Noussaira Mazraouija. Uskoro bivši Bayernovi nogometaši snimljeni su jutros kako napuštaju München, te će se, kad odrade liječničke preglede, i službeno pridružiti Crvenim vragovima. Nizozemca će United platiti oko 45 milijuna eura + 5 milijuna bonusa, dok će Marokanac s bonusima koštati oko 20 milijuna eura.

7.00 Lijep pozdrav, dragi čitatelji!

Ljetni prijelazni rok u punom je pogonu, a mi vam u prijenosu uživo donosimo najzanimljivije od aktualnog mercata.

Dosad se nisu obarali veliki rekordi, evo najskupljih transfera s dosadašnje ljetne tržnice, uz dodatak da se jučer vrhu liste pridružio Pedro Neto.

1. Dominik Solanke iz Bornemoutha u Tottenham (66.5 mil. €)

2. Leny Yoro iz Lillea u Manchester United (62 mil. €)

3. Pedro Neto iz Wolverhamptona u Chelsea (60 mil. €)

Moussa Diaby iz Aston Ville u Al-Ittihad (60 mil. €)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 18:38