Vinícius Junior

 IRA L. BLACK Getty Images Via Afp
OVO JE TEŠKO ODBITI

Vinicius napušta Real Madrid? Stiže ponuda iz Saudijske Arabije, može zaraditi čak milijardu eura

Iako službena ponuda tek treba biti predstavljena, Vinicius nije odbacio taj potez
Piše: HinaObjavljeno: 12. kolovoz 2024. 22:50

Zvijezda brazilske nogometne reprezentacije i europskog prvaka Real Madrida, Vinicius Jr (24) otvoren je za milijardu eura vrijednu ponudu iz Saudijske Arabije, potvrdili su Reutersu izvori bliski igraču.

Čelnici Saudijskog fonda za javna ulaganja (PIF) ponudili su 24-godišnjem Viniciusu petogodišnji ugovor vrijedan oko 200 milijuna eura po sezoni, plus bonusi.

Paket bi također uključivao zasebni 10-godišnji ugovor za veleposlanika Svjetsko prvenstvo 2034. godine, koje bi se trebalo održati u zemlji, ali o tim uvjetima i financijskim brojevima tek treba razgovarati.

Iako službena ponuda tek treba biti predstavljena, Vinicius nije odbacio taj potez i dao je dopuštenje PIF-u da pristupi Real Madridu.

Unatoč tome što su "sretni i motivirani" u glavnom gradu Španjolske, Vinicius i njegovi predstavnici smatraju kako tako unosnu ponudu poput ove treba pažljivo proučiti.

Drugi izvor blizak igraču rekao je da Real nije pokazao interes za pregovore o transferu, ističući igračevu klauzulu o otkupu od milijardu eura.

Do sada je najveću odštetu od saudijskih klubova, platio Al Hilala, koji je potrošio 90 milijuna eura za kupnju napadača Neymara iz Paris St Germaina.

S Karimom Benzemom u Al Ittihadu i Cristianom Ronaldom u Al Nassru, PIF je prošle godine pokušao uvjeriti i francuskog kapetana Kyliana Mbappea kako bi postao još jedno veliko ime u saudijskom prvenstvu.

Mbappe jec, međutim, odbio unosnu ponudu Saudijske Arabije i u lipnju se pridružio Real Madridu.

Linker
05. rujan 2024 15:07