Baye Coulibaly

 WEAM MOSTAFA/BACKPAGEPIX/PA IMAGES/PROFIMEDIA
ČUDO U ZG KVARTU

Hrvatski trećeligaš nakon dvije senzacije sprema i treći fantastični transfer te gradi vlastiti kamp?

Nova nada potpuno je nadigrala Claudija Echeverrija kojeg je prošli tjedan City platio 25 milijuna eura
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. siječanj 2024. 00:03

Kustošija je transferom Dine Klapije u RB Salzburg teškim 5,2 milijuna eura nastavila privlačiti pozornost europskih medija jer prije toga napravila je transfer obrambenog igrača Mikayila Fayea u Barcelonu. Radi se o 19-godišnjaku iz Senegala, koji igra za Barcelonu Atletic u trećoj ligi, ali ima dva nastupa za seniorsku momčad u prijateljskim susretima.

image

Mikayil Faye

MARKO TODOROV Cropix

Nakon dobrih transfera Kustošija planira graditi trening-kamp, a u klubu će reći da je Faye bio čak i bolji posao od Klapije. Iako na Transfermarktu stoji da ga je Barca platila 1,5 milijuna eura, brojke su zapravo lude. Kustošija je s Barcelonom potpisala ugovor po kojem će za svakih sedam utakmica koje Faye odigra za prvu ekipu katalonskog diva dobiti 1,5 milijuna eura i tako dok se ne dođe do 20 milijuna eura, što je krajnja cifra. Osim toga, ima i 20 posto sljedećeg transfera, pa ako se Faye nametne u Barci, lova će samo curiti na Kustošijin račun.

Ukoliko u tome ne uspije, tako velike love neće biti, ali već je Barca dobila ponudu za njega od 10 milijuna eura koju je odbila. U trećem španjolskom rangu ima 16 nastupa. Njegov je transfer, tvrde u Kustošiji, bio 4,4 milijuna eura u tri rate, pritom je prva rata iznosila 1,65 milijuna eura. Za razliku od njega, za Klapiju nemaju bonuse, ali imaju 10 posto od sljedećeg transfera.

Kustošija sprema novu ‘bombu‘?

Juniori Kustošije igraju u prvoj ligi, a kadeti i pioniri su vodeći u drugoj ligi u svojoj konkurenciji. Posvećeni su promociji igrača, a jedan od onih za koje vjeruju da je "bomba" jest Malijac Baye Coulibaly. Radi se o dečku kojeg su pronašli u tamošnjoj najboljoj akademiji Academie de Football Let etoils du mande. Riječ je o igraču rođenom 8. siječnja 2006. godine, igra zadnjeg veznog i stopera, a blistao je na nedavnom Svjetskom prvenstvu U-17, na kojem je Mali osvojio treće mjesto svladavši Argentinu za broncu 3:0.

image

Baye Coulibaly

WEAM MOSTAFA/BACKPAGEPIX/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Potpuno je nadigrao Claudija Echeverrija, kojeg je prošli tjedan Manchester City kupio za 25 milijuna eura. Sad su za njega "zagrizli" brojni klubovi, najkonkretnije Lille i Villarreal, a Bara je s njim potpisao lani i još nije ni došao, tek će stići u Kustošiju. Platio ga je 500.000 eura, a očekuje da će ga jednog dana prodati za 6-7 milijuna eura ili tko zna koliko. Sad ga više ne bi imao šanse dovesti, međutim, skauting je napravio na vrijeme. Kad je tada ta vijest procurila, ljudi su se pitali o čemu se radi...

Bara će kazati da u agenciji ima zaposlena 36 skauta, koji pokrivaju talente po cijelom svijetu, da tako razvijen posao nema ni približno niti jedan klub u Hrvatskoj i da je u tome jedina tajna kako i zašto nalazi nadarene igrače. Barini sadašnji suradnici otkrili su i Moratu, i Nacha, i mnoge španjolske igrače. Radi se o ljudima od kojih je jedan bio šef skauta Porta 12 godina, drugi radio za Borussiju Dortmund, a sad su pred mirovinom, s puno iskustva i rade prvenstveno za bogate bonuse kad otkriju pravog igrača koji napravi transfer.

Linker
27. travanj 2024 15:49