Xavi Hernandez

 XAVIER BONILLA Nurphoto Via Afp
NOVO RJEŠENJE

Isplivalo ime Xavijevog nasljednika, Barceloni je nanio jednu od najvećih sramota u povijesti kluba

Pred nama je uzbudljivo ljeto na nogometnom tržištu, barem što se trenerskog posla tiče
Piše: Vito TomasObjavljeno: 29. siječanj 2024. 16:30

Aktualni trener Barcelone Xavi Hernández nakon domaćeg poraza od Villarreala obznanio je javnosti da će odstupiti sa svoje funkcije na kraju sezone. Počele su od tad intenzivnije rasprave u katalonskim krugovima tko bi mogao naslijediti njegovo mjesto, a sada je isplivala informacija da je jedan od glavnih kandidata čovjek koji je Barci nanio jednu od najvećih sramota u povijesti kluba.

Riječ je, jasno, o Hansiju Flicku, koji je na klupi Bayerna 2020. godine u četvrtfinalu Lige prvaka pobijedio Barcelonu s povijesnih 8:2. Kako navodi Bild i Christian Falk, utjecajni novinar njemačkog portala blizak Bayernovim sadašnjim i bivšim članovima, Flick se ističe kao vodeći u borbi za novog trenera Barcelone.

“Znamo da je Hansi Flick kandidat. Već je postojao video poziv s predsjednikom Joanom Laportom 2021. Htio ga je uvjeriti da postane trener Barce. U to vrijeme, međutim, Flick je odbio, a onda je došao Xavi”, pojasnio je Falk, istaknuvši da je njemački stručnjak već duže vrijeme velika želja predsjednika Barcelone.

Flick je u trenerskoj karijeri vodio Hoffenheim, Bayern i njemačku reprezentaciju, a Bavarce je 2020., s Ivanom Perišićem u momčadi, odveo do triplete.

U Barceloni se, osim Flicka, spominju i imena Thiaga Motte, Rafe Márqueza, Imanola Alguacila, ali i Luisa Enriquea kao nasljednika Xavija. Zanimljivo je i da je, kako navodi Falk, Flick visoko na listi želja Bayer Leverkusena, naravno, ako bi Xabi Alonso na ljeto napustio Apotekare i naslijedio Jürgena Kloppa u Liverpoolu.

U svakom slučaju, pred nama je uzbudljivo ljeto na nogometnom tržištu, barem što se trenerskog posla tiče.

Linker
04. svibanj 2024 20:58