Dominik Dogan

 VLADO KOS Cropix
DVA POJAČANJA U NAPADU

Jaki finiš prijelaznog roka u Rijeci. Stiže najbolji strijelac Prve lige iz prošle sezone

Osim Dominika Dogana, sve je spremno i za dolazak U21 danskog reprezentativca Victora Linda
Piše: Siniša Lončar, SNObjavljeno: 02. rujan 2024. 22:19

Prema pisanju lokalnog portala Nepresušan, Rijeka će ovog tjedna potpisati čak dva igrača. Sve je dogovoreno s Dominikom Doganom, 25-godišnjim napadačem i najboljim strijelcem Prve lige prošle sezone, a u utorak se očekuje i na liječničkom pregledu.

Dogan je u dresu Zrinskog prošle sezone u 32 utakmice zabio 23 pogotka, a prije toga je zabijao u Cibaliji. U novijoj povijesti druge lige samo su Marko Dabro i Ilija Nestorovski zabijali više od Dogana u jednoj sezoni.

On će u Rijeku doći kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor sa Zrinskim. S njima je imao dugogodišnji ugovor, ali i klauzulu kojom se dopušta raskid ako ne dođe do ulaska u Supersport HNL. Transfermarkt ga procjenjuje na 1,2 milijuna eura.

Kako smo već objavili, do kraja tjedna svoj potpis trebao bi staviti i mladi danski reprezentativac Victor Lind.

Lind (21) je primarno krilni igrač i navikao je igrati na desnoj strani, ali nema problema s igrom u napadu niti na lijevom krilu. Lijeva noga mu je jača, a karakteriziraju ga brzina i prodornost. Za nominalno kreativnog igrača vrlo je aktivan i u defenzivnim zadaćama.

Za Midtjylland je upisao 40 nastupa, uglavnom kroz ulaske s klupe, a prošle se sezone kalio u Švedskoj, u redovima IFK Norrköpinga. Za momčad iz sredine tablice postigao je šest pogodaka u 30 susreta.

Ovu kalendarsku godinu proveo je na posudbi u Vejleu. Radi sitnih ozljeda nije uhvatio ritam i upisao je 12 nastupa, bez učinka.

Linker
05. rujan 2024 10:38