Josip Šutalo

 ANTE CIZMIC Cropix
PRIJELAZNI ROK

Juventus želi Vatrenog, konkurencija su mu igrači Barçe i Arsenala. Sve bi moglo biti gotovo vrlo brzo

Talijani za Šutala ističu da još uvijek nije na vrhunskoj razini, ali izgledi da će to postati postoje
Piše: SNObjavljeno: 10. kolovoz 2024. 10:47

Juventus hitno traži pojačanje u obrani. Njihova glavna meta bio je Jean-Clair Todibo, no on je iz Nice otišao u West Ham što znači da brzo moraju naći alternativu, a pisali smo o tome da je jedan od kandidata i hrvatski reprezentativac Josip Šutalo.

Trener Stare Dame Thiago Motta treba nekog igrača kojeg bi u zadnjoj liniji upario s Brazilcem Gleisonom Brenerom, a to želi riješiti prije početka sezone da bi se što prije uigrali. Šutalo (24) je definitivno jedna od opcija, ali Gazzetta dello Sport piše da torinski klub ima još neka imena na piku.

Naime, osim bivšeg igrača Dinama, u igri su navodno još i stoper Barcelone, Clément Lenglet (29) te Poljak koji brani boje Arsenala, Jakub Kiwior (24). Za Lengleta se ističe da je Francuz, isto kao i Todibo i da nije u prvom planu u prijestolnici Katalonije. On je u Barcelonu došao 2018. godine iz Seville, no nikada se nije u potpunosti nametnuo. Posljednje dvije sezone sreću je tražio na Otoku gdje je bio na posudbi (Tottenham, Aston Villa), a sada postoji mogućnost da se preseli na Apenine.

Kiwior se također spominje, ali ne toliko glasno kao Lenglet ili Šutalo. Talijani za Hrvata ističu da još uvijek nije na vrhunskoj razini, ali izgledi da će to postati postoje. Ajax traži 15 milijuna eura, što odgovara čelnicima Juventusa.

Dinamo je prošlog ljeta prodao Šutala Ajaxu za 20,5 milijuna eura.

Linker
10. kolovoz 2024 10:47