Alexis Sciard/Zuma Press/Profimedia
OSVJEŽENJA U CITYJU

Kovačić dobiva novog suigrača: Pep Guardiola krenuo po skupocjeno pojačanje iz Pariza

Hakimi je jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji, a Transfermarkt ga procjenjuje na 70 milijuna
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 24. lipanj 2023. 16:32

S otoka dolaze glasine koje sugeriraju da Manchester City cilja na Achrafa Hakimija kao novog igrača na poziciji desnoga braniča. U izvještajima gotovo svih velikih britanskih medija navodi se kako je Kyle Walker blizu odlaska iz Manchestera - kao potencijalna destinacija spominje se Bayern - te bi Hakimi došao popuniti njegovu poziciju.

O potencijalnom transferu izvještava i Marca, koja piše da Manchester City želi iskoristiti situaciju u Parizu i pripremiti teren za dolazak Hakimija. Rečeno je da u PSG-u postoji zbrka u vezi s neizvjesnom budućnosti Kyliana Mbappéa, a City želi to iskoristiti fokusirajući se na Hakimijev potencijalni transfer.

Od ranije je poznato kako su Hakimi i Mbappé nerazdvojni prijatelji van terena, a odlazak francuskog napadača iz Pariza mogao bi poljuljati i sudbinu Marokanca koji ima ugovor s PSG-om do ljeta 2026. godine.

Manchester City je navodno spreman pregovarati i pronaći način da ga dovede u klub. U dobi od 24 godine, Hakimi je visoko cijenjen kao jedan od najboljih braniča na svijetu, a Guardiola je nestrpljiv da osigura njegove usluge. Transfermarkt ga procjenjuje na 70 milijuna, a španjolski list vjeruje da će Građani morati i dublje potegnuti u svoj džep kako bi ga doveli.

Ako Manchester City uspije potpisati Hakimija, to bi se smatralo značajnim pojačanjem i nadogradnjom za europskog prvaka. Klub je već osigurao potpisivanje hrvatskog veznjaka Matea Kovačića iz Chelseaja, a dodavanje Hakimija na ovaj popis dalo bi dodatnu snagu momčadi koja bi tako iduće sezone krenula u obranu ‘klempavog trofeja.‘ Još kad bi došao i Joško Gvardiol...

Linker
30. travanj 2024 13:37