SWEN PFORTNER Dpa Picture-alliance Via Afp
NAPRASNI RASKID

Kovaču presudio drugi Hrvat, oglasili se i klub i Niko: ‘Razočaran sam što nismo uspjeli doći do preokreta‘

‘Momčadi, cijelom klubu i njegovim navijačima želimo sve najbolje u nastavku sezone, ali i u budućnosti‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. ožujak 2024. 10:57

Niko Kovač nije dočekao kraj ugovora u Wolfsburgu koji je trebao trajati do ljeta iduće godine. Presudio mu je treći uzastopni prvenstveni poraz, a može se komotno reći kako ga je posla košta jedan drugi Hrvat - Kristijan Jakić koji je bio dvostruki strijelac u 3:1 pobjedi Augsburga u Volkswagen Areni.

- Nakon poraza od Augsburga došli smo do odluke o prekidu suradnje nakon internog pregleda igre i naše cjelokupne situacije. Žalimo zbog razvoja događaja i vjerujemo da je potrebno sada dati momčadi jedan dati novi poticaj za stabilizaciju situacije - oglasio se klupski direktor Marcel Schäfer.

Kovač je slijedio Floriana Kohfeldta u Wolfsburgu u ljeto 2022. godine. U prvoj sezoni 52-godišnjak je završio na osmom mjestu, a i aktualna sezona započela je obećavajuće s četiri pobjede u uvodnih šest utakmica. Međutim, dobra forma nije potrajala. Nakon 26. odigranih prvenstvenih kola Wolfsburg je na 14. mjestu prvenstvene ljestvice sa šest bodova više od Mainza koji drži poziciju koja vodi u doigravanje za opstanak.

- Naravno, kao glavni trener posebno sam razočaran što unatoč obećavajućim pristupima nismo uspjeli doći do preokreta. Momčadi, cijelom klubu i njegovim navijačima želimo sve najbolje u nastavku sezone, ali i u budućnosti - rekao je Niko Kovač nakon što je napustio klubu.

Dužnosti su razriješeni i njegovi pomoćnici, Robert Kovač i Aaron Briggs.

Linker
23. travanj 2024 10:31