PROFIMEDIA, SN ILUSTRACIJA
KRAJ MERCATA

Ludnica u foto-finišu prijelaznog roka! Hrvat potpisao za giganta, veliki dan u Barceloni

Pao je transfer od 90 milijuna eura, ali onaj najveći se ipak (još) nije dogodio
Piše: SNObjavljeno: 01. rujan 2023. 22:49

KLJUČNI TRANSFERI POSLJEDNJEG DANA:

► Randal Kolo Muani novi je igrač PSG-a! Iz Eintrachta je stigao za ukupno 90 milijuna eura.

► Joao Cancelo i Joao Felix stigli su u Barcelonu!

► Borna Sosa je igrač Ajaxa! Vatreni je zgotovio iznenađujući transfer iz Stuttgarta prema nizozemskom prvoligašu gdje se priključio Josipu Šutalu i Jakovu Mediću koji su u redove nekadašnjeg prvaka Europe također stigli ovoga ljeta

► Brennan Johnson novi je igrač Tottenhama! Spursi će u velškom reprezentativcu kojeg su doveli iz redova Nottingham Foresta pokušati dobiti zamjenu za Harryja Kanea.

► Mohamed Salah zasad je još uvijek igrač Liverpoola! Na stolu je ponuda Saudijske Arabije na 200 milijuna funti, no Redsi to još nisu prihvatili. Prijelazni rok u Saudijskoj Arabiji traje do 10. rujna u ponoć.

00:41

Oglasio se i PSG! Randal Kolo Muani novi je igrač francuskog velikana.

00:31

Juan Bernat ide na jednogodišnju posudbu iz PSG-a u portugalskog velikana Benficu.

00:29

Sevilla je i službeno objavila da je u svoje redove dovela Mariana Diaza, nekadašnjeg nogometaša madridskog Reala.

00:12

Nekadašnji prvak Europe s Liverpoolom također će stići promijeniti klub na vrijeme, kako piše Fabrizio Romano.

00:10

Rob Holding je iz Arsenala stigao u redove gradskog rivala Crystal Palacea.

00:08

Još jedan su transfer uspjeli stići završiti u engleskom Burnleyju.

00:08

Brennan Johnson je i službeno predstavljen u Tottenhamu! Može li on biti zamjena za Harryja Kanea?

00:02

To je to! Kraj prijelaznog roka u najjačim europskim ligama! Englezi imaju još najviše jedan sat da dovrše poslove koji su započeli.

00:00

U posljednjoj minuti odrađen je posao prelaska nekadašnjeg igrača Arsenala, Alexa Iwobija iz redova Evertona prema Fulhamu.

23:58

Sada je službeno! Randall Kolo Muani novi je igrač francuskog PSG-a! Ponovimo, radi se o transferu iz Eintrachta vrijedno m75 milijuna eura inicijalno, a na račun njemačkog kluba moglo bi sjesti još dodatnih 15 milijuna eura kroz bonuse. Ovo je najveći transfer posljednjeg dana prijelaznog roka u ligama petice.

23:55

Mason Greenwood više nije igrač Manchester Uniteda. Kako javlja Fabrizio Romano, sve je dogovoreno sa španjolskim Getafeom.

23:54

Marca je upravo objavila da bi Sevilla mogla potpisati Mariana Diaza. Nekadašnjem igraču Reala ugovor je istekao 30. lipnja, a otada nema klub, tako da se ovaj posao ne mora dogoditi do ponoći.

23:52

Posljednjih 10 minuta prijelaznog roka u Engleskoj i Španjolskoj. Francuzi su svoje završili u 23 sata, Talijani u 20 sati, a Nijemci još u 18 sati...

Nema nekih velikih transfera u najavi za posljednje trenutke...

23:46

Bivši prvak Europe ima novog vratara. Ni manje ni više, radi se o grčkom reprezentativnom čuvaru mreže.

23:45

Ostaje i Conor Gallagher! Ništa od transfera u Tottenham, sada je to potvrdio i Fabrizio Romano.

23:43

Kako stvari stoje, ovo će i ostati lista ključnih, najvećih transfera čitavog ljeta. Ulazimo u doslovno posljednje minute ljetnog prijelaznog roka u velikim europskim ligama.

23:41

Abde Ezzalzouli ipak ide u Betis! Nakon prošle sezone u Osasuni, ovu će igrati za klub iz Seville.

23:39

Eric Garcia i službeno je igrač Girone, bivši igrač Manchester Cityja i Barcelone nastavit će s nogometnim razvojem u Kataloniji.

23:35

Chelsea je objavio da će na posudbu u Lyon do kraja sezone otići Diego Moreira, 19-godišnji krilni napadač kojeg su ovoga ljeta doveli iz Benfice.

23:33

Manchester United objavio je da je u svoje redove doveo Sofyana Amrabata iz Fiorentine. Stvar je dakle, i službeno okončana. Amrabat stiže na posudbu do kraja sezone, što će United platiti 10 milijuna eura. Na kraju sezone imaju pravo prvokupa po već utvrđenoj cijeni od 25 milijuna eura.

23:29

A što se ulaznih transfera u Englesku tiče, ovaj bi mogao biti odrađen također u 'pet do dvanaest'.

23:28

A ovo bi moglo "ući sa sirenom". Odbačeni igrač Manchester Uniteda skrašava se u Španjolskoj. Stvar još nije gotova, minute su u pitanju.

23:26

Kolo Muani potpisao je ugovor s PSG-om. čeka se još samo službena objava s Parka prinčeva.

23:25

Na Stamford Bridgeu ostaje i sjajni stoper Trevoh Chalobah. Trebalo je doći do transfera u Bayern, potom su ga tražili i neki engleski klubovi, no u njegovom slučaju transfera ovoga ljeta neće biti.

23:21

Ponovimo, prijelazni rok u Saudijskoj Arabiji traje do 10. rujna u ponoć, tako da će Saudijci još neko vrijeme vrebati one najjače igrače u svoje redove. Na stolu na Anfieldu velika je ponuda za Mohameda Salaha, ali taj posao ne mora biti gotov danas.

23:16

Još jedna fotografija s potpisa ugovora Borne Sose za Ajax kruži društvenim mrežama.

23:05

Ian Maatsen, mladi nogometaš Chelseaja bio je velika želja brojnih engleskih klubova. Već su se na Stamford Bridgeu bili sve dogovorili s Burnleyjem, no igrač je odbio otići tamo pa će ostati među Plavcima.

23:02

Kako je javio The Athletic, Liverpool je odbio saudijskih 175 milijuna eura za Mohameda Salaha!

22:55

Alvaro Odriozola je prešao iz madridskog Reala u Sociedad, objavila su oba kluba.

22:53

Netom prije kraja prijelaznog roka francuski L'Equipe objavio je veliku vijest! Dogovoren je posao između PSG-a i Eintrachta za Randalla Kolo Muanija. Osnovna cijena transfera je 75 milijuna eura, a Nijemcima bi trebalo pripasti još 15 milijuna na ime bonusa. Najveći je to transfer posljednjeg dana mercata.

22:48

Nakon Joaoa Felixa, sada je i Joao Cancelo službeno novi igrač Barcelone.

22:47

Evo i prve fotografije Borne Sose u dresu Ajaxa!

22:46

Gotovo je! Ajax je potvrdio dolazak Borne Sose, i to znakovitom objavom na svom Twitter-profilu. Dvije hrvatske zastave (Medić, Šutalo) + jedna, nadolazeća u obliku hrvatskog lijevog braniča.

22:43

Marokanski reprezentativac Sofyan Amrabat potpisao je ugovor s Manchester Unitedom. Amrabat se pridružio iz Fiorentine na posudbi vrijednoj 10 milijuna eura, a uz to United ima i opciju za otkup ugovora vrijednu 30 milijuna eura.

22:40

Francuski prvoligaš Nica poslat će ponudu u sljedećim minutama za Huga Llorisa. Nakon što su se odrekli Kaspera Schmeichela, sada će iz Tottenhama pokušati dovesti drugo iskusno ime.

22:20

Joao Felix službeno je novi igrač Barcelone. "Ispunio je svoj san“, glasi službena objava na društvenim mrežama.

22:16

Hrvatski reprezentativac Borna Sosa potpisao je ugovor s Ajaxom. Ranije postignuti verbalni ugovor sada je stavljen na papir i zapečaćen. Konačna cifra iznosi 8 milijuna eura, a sada se samo čeka službena objava kluba.

22:01

Ušli smo u posljednja dva sata prijelaznog roka u Engleskoj i u Španjolskoj! Transfer-deadline je za francuske klubove u 23 sata.

22:01

Ryan Gravenberch i službeno je postao igrač Liverpoola! Novo je to pojačanje Jürgena Kloppa izrealizirano u posljednjim minutama prijelaznog roka!

21:37

OGC Nice objavila je sporazumni raskid ugovora s vratarom Kasperom Schmeichelom.

21:29

Španjolski veznjak Juan Mata pridružit će se japanskom Vissele Kobeu. Mata je imao ponude iz Saudijske Arabije i UAE-a, ali se odlučio za Kobe zbog želje za životom u Japanu i činjenice da se Kobe bori za titulu japanskog prvaka.

21:08

Leicester je potvrdio da se veznjak Boubakary Soumare pridružio Sevilli na jednosezonskoj posudbi.

Soumare se pridružio Leicesteru u transferu vrijednom 17 milijuna funti 2021., ali nije uspio ostvariti utjecaj u svojoj prvoj sezoni, upisavši samo jednu asistenciju u 30 nastupa u svim natjecanjima.

20:59

Randal Kolo Muani postat će novi igrač PSG-a, javljaju francuski mediji. Klubovi su na kraju ipak postigli dogovor, konačna cifra iznosi 75 milijuna eura plus 15 milijuna eura dodatnih bonusa. Muani će potpisati petogodišnji ugovor.

20:51

Španjolski branič Eric Garcia napustit će Barcelonu i osigurati transfer u Gironu. Garcia odlazi na jednogodišnju posudbu, bez opcije za otkup ugovora.

20:46

U Francuskoj prijelazni rok završava u 23 sata. PSG se žuri završiti transfer Kolo Muanija iz Eintrachta koji je sada povisio svoju potražnju na 110 milijuna eura.

20:39

Davy Klaasen službeno je novi igrač Intera, nakon što se pridružio klubu iz nizozemskog Ajaxa.

20:37

Hirving Lozano sada je i službeno novi igrač nizozemskog PSV-a. Meksikanac se tako vratio u Nizozemsku nakon avanture u talijanskom Napoliju.

20:33

Ubrzo nakon Joao Felixa, Barcelona je kompletirala i transfer drugog Joaoa, ovog puta Cancela. Desni bek se također pridružio klubu na jednogodišnjoj posudbi, a zbog financijskog fair playa maknuta je opcija za otkup ugovora Portugalca.

20:28

Raniji navodi su se izgleda i ispunili, pa će tako Joao Felix postati novi igrač Barcelone. Fabrizio Romano javlja kako je konačni dogovor postignut, prema kojem će se Portugalac pridružiti na jednogodišnjoj posudbi, bez opcije za otkup ugovora.

20:25

Engleski nogometni prvoligaš Tottenham potvrdio je kako je u svoje redove doveo 22-godišnjeg velškog napadača Brennana Johnsona, koji bi trebao biti zamjena za Harryja Kanea.

Ovog ljeta Tottenham je svoju najveću zvijezdu prodao njemačkom prvaku Bayernu, a sada je doveo napadača Nottingham Foresta koji je bio ponajbolji igrač tog kluba prošle sezone te mu pomogao u očuvanju prvoligaškog statusa.

Engleski mediji navode da je Tottenham za njega platio oko 53 milijuna eura, a Johnson je potpisao ugovor do lipnja 2028. godine.

Tijekom karijere Johnson je osim za Nottingham Forest tek kratko igrao na posudbi u niželigaškom Lincolnu. Za reprezentaciju Walesa je dosad skupio 20 nastupa te je postigao dva pogotka.

20:19

Prijelazni rok u Italiji je službeno zaključen. Lazio je u posljednjim trenutcima pokušao osigurati potpis Masona Greenwooda iz Manchester Uniteda, ali nije ostalo dovoljno vremena.

20:18

Nottingham Forest potvrdio je potpis engleskog krilnog igrača Chelsea Calluma Hudsona-Odoija. Englez će potpisati za cifru od oko šest milijuna eura, plus dodatni postotak od buduće prodaje.

19:46

Luka Jović (25) novi je centarfor Milana, koji ga je kao posuđenog igrača doveo iz Fiorentine. Srpski centarfor u prošloj je sezoni zabio 13 golova u 50 nastupa za Fiorentinu, a u Milanu će se za poziciju centarfora boriti s iskusnim Oliverom Giroudom. Jović ima plaću od 2,5 milijuna eura, što Milanu neće biti problem platiti. za nekadašnjeg napadača Crvene zvezde, Benfice, Eintrachta i Real Madrida nije dogovorena otkupna klauzula.

19:40

Borna Sosa uspješno je odradio liječnički pregled prije transfera u nizozemski Ajax. U sljedećim satima posao će se staviti na papir, nakon što se već sve uspješno dogovorilo između klubova.

19:35

Prema saznanjima Sky Sporta, sprema se ogromna ponuda saudijskog Al Ittihada za zvijezdu Liverpoola Mohameda Salaha. Nakon što je već odbijena prvobitna ponuda vrijedna 150 milijuna funti, sada se priča kako će se Saudijci vratiti, ovoga puta s rekordno velikim iznosom od 200 milijuna funti, koji bi se u eurima prezentirao kao 233 milijuna eura teška ponuda.

Ostaje vidjeti hoće li se ti navodi rezultirati, a Liverpool je do sada dao do znanja da nemaju u planu prodati svoju 31-godišnju zvijezdu. Ipak, rekordna ponuda mogla bi im promijeniti mišljenje.

19:26

Kao što smo već i pisali, sada već bivši igrač Slaven Belupa Ante Crnac novi je igrač poljskog Rakówa, potvrdio je klub na svojim službenim kanalima.

19:22

Mladi talentirani stoper Bayerna Antonio Tikvić nastavlja karijeru u talijanskom Udineseu, potvrdio je Bayern preko svojih službenih kanala.

18:45

Sve je već bilo riješeno, Joao Palhinha je obavio liječnički pregled i medijske dužnosti, ali od njegovog transfera u Bayern neće biti ništa. Klubovi su se bili dogovorili oko cifre, ali ono što nije bilo spremno je zamjena za Portugalca, koju je Fulham tražio u vidu Emila Hojbjerga iz Tottenhama i Scotta McTominaya iz Manchester Uniteda. U međuvremenu, prijelazni rok u Njemačkoj je završio, tako da se posao nije realizirao.

17:54

Joao Felix trebao bi biti novi igrač Barcelone do kraja prijelaznog roka. Portugalac je već sletio Španjolsku kako bi odradio liječničke preglede, dok klubovi još pregovaraju oko posljednjih detalja. Prema španjolskim medijima, očekuje se da će konačan dogovor biti jednogodišnja posudba, bez opcije otkupa ugovora.

17:27

Engleski Tottenham potvrdio je da je branič Japhet Tanganga ostvario posudbu u njemački Augsburg. Dogovorena je i potencijalna naknada od 6 milijuna eura ako Augsburg izbjegne ispadanje, a 24-godišnjak upiše određenu količinu nastupa.

17:20

Manchester United službeno je objavio dogovor sa Sergiom Reguilónom o jednosezonskoj posudbi iz Tottenham Hotspura. 26-godišnjak je sinoć otputovao u Manchester na liječnički pregled nakon što su se dva kluba dogovorila o izravnoj posudbi bez naknade ili opcije otkupa.

U siječnju postoji klauzula o prekidu posudbe, a klub s Old Trafforda će pokriti cijelu plaću igrača. Reguilón je rekao: "U životu morate biti spremni na sve, a priliku da predstavljam ovaj veliki klub s tako slavnom poviješću je ona koju nisam mogao odbiti.

17:03

Ako je vjerovati talijanskom novinaru Matteu Morettu i njegovim izvorima, Dinamo je novog braniča već pronašao i to u talijanskoj Serie A. Riječ je o Joaquinu Sosi koji je ugovorom vezan za Bolognu, a Moretto tvrdi da je na putu za Dinamo.

Više pročitajte OVDJE.

15:48

Manchester United postigao je dogovor o potpisivanju Sofyana Amrabata na jednogodišnju posudbu iz Fiorentine. Engleski i talijanski mediji izvještavali su da United radi na potpisivanju ugovora s 27-godišnjakom prije današnjeg završetka roka.

United se cijelo ljeto povezivao s marokanskim reprezentativcem, ali sada je sklopio dogovor s klubom iz Serie A koji uključuje opciju za otkup ugovora, vrijednu oko 20 milijuna eura.

Igrač je cijelo vrijeme bio zainteresiran za prelazak u United, a trajni transfer nije bio moguć zbog financijske fair play situacije.

Defenzivni vezni igrač je upisao 107 nastupa za Fiorentinu otkako je došao iz Hellas Verone 2020. godine, postigavši jedan gol i jednu asistenciju.

14:25

Portugalski vezni igrač Matheus Nunes novi je igrač Manchester Cityja u koji je stigao iz Wolverhampton Wanderersa, objavio je u petak aktualni europski i engleski prvak.

Financijski detalji petogodišnjeg ugovora nisu službeno objavljeni, ali engleski mediji navode da je odšteta za 25-godišnjeg portugalskog reprezentativca 53 milijuna funti (oko 62 milijuna eura), a Wolverhampton će dobiti i 10% odštete u slučaju da Manchester City odluči u budućnosti prodati Nunesa nekom drugom klubu.

"Tako sam sretan što se pridružujem Manchester Cityju, prvaku Europe i klubu kojem se već dugo divim. Prilika da radim pod Pepom Guardiolom, jednim od najvećih menadžera ikada, i uz neke od najboljih igrača na svijetu, bila je nešto što jednostavno nisam mogao odbiti", rekao je nogometaš koji ima 11 nastupa za portugalsku reprezentaciju.

Nunes je ukupno u dresu Wolverhampton Wanderersa odigrao 41 utakmicu, a postigao je jedan pogodak i imao jednu asistenciju.

13:44

Je li na pomolu novi preokret u ‘sagi Mbappé‘? Naime, novinar Marco Conterio tvrdi kako će Kylian Mbappé ipak potpisati novi ugovor s Paris Saint-Germainom, i to do 2026. godine. Međutim, u ugovor će na temelju džentlmenskog dogovora biti ugrađena i otkupna klauzula koja će se moći aktivirati u ljetnom prijelaznom roku 2024. godine.

13:20

Georginio Wijnaldum blizu je prelaska u Al Ettifaq kojeg vodi Steven Gerrard. Ondje ga čeka i bivši partner iz veznog reda Liverpoola Jordan Henderson. Još uvijek je nepoznato s koliko će saudijski klub obeštetiti PSG. Wijnaldum je, inače, prošlu sezonu proveo na posudbi u Romi.

12:31

Jučer smo najavili, a od danas je službeno - Marko Pjaca novi je igrač Rijeke! Klub s Rujevice predstavit će ga na današnjoj press konferenciji koja je zakazana za 16.00. Pjaca je u seniorskoj karijeri nosio dresove Lokomotive, Dinama, Juventusa, Schalkea, Fiorentine, Anderlechta, Genoe, Torine i Empolija, a za hrvatsku reprezentaciju odigrao je 24 utakmice i zabio jedan pogodak.

12:01

Iskusni talijanski stoper, 36-godišnji Leonardo Bonucci karijeru će nastaviti u njemačkom prvoligašu Unionu iz Berlina s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Iako je igrao za oba milanska velikana Milan i Inter, Bonucci je najveći dio karijere proveo u torinskom Juventusu s kojim je osvojio i osam naslova prvaka Italije te dva puta stizao do finala Lige prvaka (2015, 2017).

Za talijansku reprezentaciju Bonucci je dosada upisao 121 nastup i osam pogodaka te je bio član momčadi koja je prije dvije godine osvojila naslov europskog prvaka. (Hina)

11:43

Karlo Bartolec se vratio na Kajzericu! Bartolec je bio član Lokomotive u periodu od 2014. do 2016. godine. Tijekom tog razdoblja je upisao 78 službenih nastupa i 10 asistencija. Tada je ostvaren njegov transfer iz Lokomotive u danski Nordsjaelland. Nakon Nordsjaellanda bio je u danskom velikanu Kopenhagenu, da bi se u ljeto 2021. vratio u HNL u dresu Osijeka, iz kojeg se zaputio u mađarski Puškaš AFC. U međuvremenu je upisao i pet službenih nastupa za A reprezentaciju Hrvatske, piše službena stranica Lokomotive.

11:28

Chelsea je nastavio trošiti. Posljednje u nizu pojačanja ovoga ljeta, iako možda ne i posljednje do zatvaranja transfer tržnice, je 21-godišnji Cole Palmer. Chelsea je na ime odštete platio Manchester Cityju 50 milijuna eura, a mladi nogometaš potpisao je sedmogodišnji ugovor. Otkako je Todd Boehly na čelu kluba Chelsea je već isplatio 1,2 milijarde eura za transfere.

11:00

Danas je zadnji dan prijelaznog roka u Ligama petice i brojnim drugim europskim ligama. Petak će po svim najavama biti i veliki dan za Hajduk, dan u kojem bi Luka Vušković (16) trebao biti akter u jednom od najvećih transfera u povijesti kluba. Više pročitajte OVDJE.

image
Foto: Cropix, Profimedia/Ilustracija: SN

10:34

"HNK Hajduk i Kalcer Radomlje raskinuli su posudbu Elvisa Letaja koji je zadobio tešku ozljedu koljena prilikom prvenstvenog nastupa za naš slovenski klub - partner. Elvis je nedavno uspješno operiran te će višemjesečnu rehabilitaciju nastaviti u Splitu", javlja službena stranica splitskog kluba uz dodatak:

"Nakon raskida posudbe Elvisa Letaja, Hajduk je s Kalcer Radomljem dogovorio posudbu 19-godišnjeg stopera Dominika Prpića koji će u Sloveniji provesti prvi dio aktualne sezone. Prpić se nedavno vratio u redovni trenažni proces nakon oporavka od ozljede. Dominik je do sada za Bijele odigrao sedam službenih utakmica."

10:22

Joao Palhinha otputovao je u München na liječničke preglede. Bavarci će navodno obeštetiti Fulham za portugalskog veznjaka sa 50 milijuna eura. Istovremeno Bayern je u pregovorima s Chelseajem oko posudbe Trevoha Chalobaha do kraja sezone.

09:56

Bradley Barcola novi je igrač PSG-a. Deseta je to prinova za pariški sastav ovoga ljeta, a 20-godišnji krilni napadač potpisao je na pet godina. Olympique Lyon za mladog će francuskog reprezentativca dobiti 45 milijuna + mogućih pet kroz bonuse.

09:29

Davy Klaassen bit će uskoro predstavljen kao novi igrač milanskog Intera, javlja Fabrizio Romano. 30-godišnji nizozemski veznjak stiže iz Ajaxa kao slobodan igrač. Tijekom dana bi trebao odraditi liječnički pregled, a onda potpisati dvogodišnji ugovor s velikanom iz Serie A.

08:21

Na Old Traffordu danas istovremeno rade na dva potpisa. Sergio Reguilon odradio je liječničke preglede i uskoro će biti službeno objavljena njegova posudba do kraja sezone. Također, s Fiorentinom su pred dogovorom oko Sofyana Amrabata. Talijanski klub isprva je insistirao na transferu za 30 milijuna eura, no na Old Traffordu su spremni ponuditi posudbu s obvezom otkupa idućeg ljeta. (gđ)

image

Sofyan Amrabat

Jonathan Moscrop/zuma Press/profimedia

07:29

Za otprilike 40 milijuna eura Liverpool će dovesti novog veznjaka. Riječ je o Ryanu Gravenberchu iz Bayern Münchena. 21-godišnjak rođen u Amsterdamu trebao bi uskoro potpisati ugovor na pet godina, javlja Sky Sports.

06:39

Clement Lenglet na izlaznim je vratima Barcelone. Francuski branič je prema pisanjima španjolskih medija već odradio liječnički pregled i tijekom današnjeg dana trebao bi potpisati za Aston Villu. Iako su se Katalonci nadali da će ga prodati tijekom ovog prijelaznog roka, Lenglet na kraju ide na posudbu.

06:20

Chelsea i Bayern pregovaraju oko Trevoha Chalobaha. Iako se tijekom jučerašnjeg dana pričalo da dogovora ove dvije strane ipak neće doći, uslijedio je preokret i Bavarci su poslali novi prijedlog. Radi se o posudbi i njemački velikan uvjeren je će zaključiti ovaj posao. Chalobah je dao zeleno svjetlo. Dakle, čeka se Chelsea, javlja Fabrizio Romano.

06:15

Dobro jutro! Bliži se kraj ljetnom prijelaznom roku u velikom dijelu nogometne Europe. Evo presjeka najznačajnijih događaja od četvrtka:

  • Dok je utakmica Rijeke i Lilla tek ušla u uvodnu fazu, do nas je stigla, doduše neslužbena, ali provjerena informacija kako je Marko Pjaca novi igrač Rijeke!
  • Hajduk je potvrdio veliku vijest, Filip Uremović novi je igrač splitskog kluba!
  • S Bliskog istoka, odnosno iz saudijskih medija stiže informacija da će Mohamed Salah postati novi nogometaš Al-Ittihada. Egipćanin će tijekom dana doputovati u Jeddah privatnim avionom, a Liverpool će zaraditi nevjerojatnih 175 milijuna eura. To je svakako najveći izlazni transfer u povijesti engleske Premier lige. Do sada je rekord držao također jedan bivši Reds, Philippe Coutinho koji je u siječnju 2018. godine za 135 milijuna eura prešao u Barcelonu.
  • Barcelonina talentirana zvijezda Ansu Fati odlazi na jednogodišnju posudbu u engleski Brighton, javljaju engleski mediji.
  • Romelu Lukaku je sada i službeno novi igrač Rome. Belgijac se talijanskom klubu pridružio na jednogodišnjoj posudbi.
  • Krilni napadač Rijeke Nais Djouahra ostatak sezone provest će na posudbi u redovima španjolskog drugoligaša Leganesa uz mogućnost otkupa ugovora.

Linker
19. svibanj 2024 20:26