Rokas Pukštas

 TOM DUBRAVEC Cropix
AMERIKANAC NA ČIZMI?

Na Poljud stižu milijuni iz Italije? Pukštas na radaru kultnog kluba: ‘Već su kontaktirali Hajduk‘

Predsjednik poljudskog kluba već je naglasio da treba prodati veznjaka
Piše: SNObjavljeno: 19. kolovoz 2024. 16:48

Novaca nema, barem ne za sve što želimo dovesti, stoga treba nešto i prodati. Ključne su to poruke recentnih obraćanja vodstva Hajduka, od sportskog direktora Nikole Kalinića do predsjednika kluba Ivana Bilića, koji je prošlog tjedna javno kazao da se nastoji prodati Rokasa Pukštasa.

Jedan je od to od rijetkih pripadnika Hajduka na kojem bi se u ovom trenutku mogao zaraditi neki konkretan novac. Kako stvari stoje, lako je moguće da Hajduk neće dugo čekati na ponudu, jer kontakti s 23-godišnjim Amerikancem kao glavnom temom upravo se odvijaju! Barem tako tvrdi Nicolo Schira, inače vjerodostojni insajder s Čizme. Kaže, za Rokasa Pukštasa zainteresirana je - Parma.

"Parma pregovara s Hajdukom oko Rokasa Pukštasa", piše Talijan na svojim društvenim mrežama i to je, u ovom trenu, sve što se zna o eventualnom prekojadranskom poslu.

Parma je klub kultnog statusa, premda najljepše dane pamti tek ako pogleda 30 plus godina unazad. Prije 9 godina klub je izbačen u Seriju D nakon što nisu uspjeli pronaći novog vlasnika koji bi ih izvukao iz dugova. Sezone 2018./2019. vratili su se u prvoligaško društvo, zatim odigrali još dvije godine u eliti, pa tri sezone boravili u Seriji B. U aktualnoj sezoni iznova borave u Seriji A, stoga Rokas Pukštas ima priliku preseliti u ligu Petice.

Pitanje je, naravno, hoće li eventualna ponuda Parme zadovoljiti apetite Poljuda. Prema Transfermarktu, Pukštasova vrijednost iznosi 8 milijuna eura, a u Hajduku su se donedavno nadali da bi mogla doseći i 10...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 15:29