FRANCK FIFE Afp
NOVA SUPERMOMČAD

Najluđi plan u povijesti nogometa: Šeici kupuju jedan od najvećih klubova svijeta i sami sebi prodaju Mbappea!?

Više engleskih i francuskih medija piše o ‘paklenom planu‘ katarskih multimilijardera
Piše: SNObjavljeno: 27. travanj 2023. 22:22

Kylian Mbappé se već neko vrijeme povezuje s odlaskom iz PSG-a, a kao najvjerojatnija opcija spominje se Real Madrid. Francuski napadač već je bio jako blizu odlaska u Madrid, no onda je ipak produžio s PSG-om i ostao u Parizu.

Katarski šeikovi ga ne planiraju pustiti tek tako, a više engleskih i francuskih medija tvrdi kako su sada skovali i plan da ga prodaju - sami sebi. Katarski fond QSI, navodi se, namjerava kupiti engleskog velikana Manchester United, a onda iz Pariza tamo poslati Kyliana Mbappéa i oko njega sagraditi moćnu ekipu, zapravo novu, neki bi rekli ‘umjetnu supermomčad‘.

image
DAMIEN MEYER Afp

Mbappé iz PSG-a može otići na ljeto 2024. godine kao slobodan igrač, a Katarani navodno do tada planiraju izvesti ovaj svoj plan i zadržati ga u svojem vlasništvu. United je već neko vrijeme na prodaju, a za njega je interes, osim katarskog fonda, pokazao i bogati Britanac Sir Jim Ratcliffe.

QSI navodno planira kupiti United i za sportskog direktora postaviti Antera Henriquea čiji bi zadatak bio nagovoriti Mbappéa da ode u Englesku, a ne u Real Madrid. Real se čak malo i ohladio od ideje o dovođenju Francuza. Španjolci su ranije pisali kako je Florentino Perez odustao od tog pokušaja kada je Mbappé izigrao dogovor i ostao u PSG-u, pa se Real okrenuo Viniciusu Junioru i Endricku koji je već potpisao i stiže čim napuni 18 godina.

image
JEAN-FRANCOIS MONIER Afp

Mbappé u PSG-u zarađuje šest milijuna eura mjesečno, a na Otok bi ga mogla privući i mogućnost igranja u Premier ligi i ideja da s Manchesterom pokuša ono što PSG-u ne uspijeva, a to je osvojiti Ligu prvaka.

Linker
19. svibanj 2024 10:45