Jadon Sancho

 Shaun Brooks/actionplus/profimedia
DRAME ZIMSKOG MERCATA

Najveći promašaj engleskog velikana dolazi kod Terzića, ali računa i na otkaz svog trenera - neprijatelja

Dok je Dortmund radio na ulaznim transferima, RB Leipzig dogovorio je posao u Londonu
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 10. siječanj 2024. 23:27

Edin Terzić, trener Borussije iz Dortmund, dobit će veliko pojačanje u napadu. Njemački i engleski mediji izvijestili su kako je šestomjesečna posudba Jadona Sancha iz Manchester Uniteda u Borussiju Dortmund gotova stvar, pa će tako polivalentni engleski ofenzivac pokušati oživjeti karijeru u klubu koji ga je ‘stvorio‘ i iz kojeg je stigao na Old Trafforfd 2021. godine za oko 85 milijuna eura.

Riječ je o običnoj posudbi, bez mogućnosti otkupa ugovora, pa se tako da pretpostaviti kako Sancho ‘računa‘ na mogući otkaz za Erika ten Haga u skorijoj budućnosti ili na kraju sezone, kako bi po povratku u Manchester United s ponovno otkrivenom formom mogao nastaviti svoju priču u Engleskoj. Poznato je kako je jedina problematična stavka za Sancha u Unitedu upravo nizozemski strateg, te da bi volio u budućnosti nastaviti igrati za Crvene vragove. Istinu navoda ‘potvrdio‘ je i sam Sancho, lajkajući preko svojeg X profila objavu novinara Fabrizija Romana.

Dok je Borussija Dortmund radila na ulaznim transferima, RB Leipzig je dogovorio povratak Tima Wernera u Premier ligu. Riječ je o Tottenhamu, koji treba zamjenu za Heung min-Sona dok Južnokorejac odrađuje svoje dužnosti s reprezentacijom na Azijskom kupu. U slučaju da Nijemac zadovolji svojom igrom nakon neuvjerljivog prijašnjeg iskustva s Chelseajom (2020-2022.), Tottenham se osigurao s opcionalnom odštetnom klauzulom vrijednom oko 17 milijuna eura. Menadžer Spursa Ange Postecoglou navodno je tražio svestranog napadača koji može pokriti više pozicija, pa je tako Tottenham brzo reagirao i ispunio želju svojem treneru.

Osim želje u napadu, dodatnu širinu Tottenham je osigurao i u obrambenoj liniji. Drama se dogodila u noći s utorka na srijedu, nakon što je londonski klub dogovorio transfer vrijedan 30 milijuna eura za usluge Genoinog rumunjskog braniča Radua Dragusina. Tottenham je brzo i efektivno htio zaključiti posao s talijanskim prvoligašem, nakon dogovorene transferne odštete uslijedio je i dogovor s Dragusinovim o osobnim uvjetima. Tada se u priču uključio Bayern s ‘last minute‘ ponudom koju je Genoa prihvatila, ali je Dragusin ostao čovjek od riječi i ispoštovao prethodno dogovorene uvjete s londonskim klubom.

- Ne možemo vjerovati da smo odbili Bayern... Radu je dao riječ Spursima i odlučio ju je ispoštovati. Svi smo još uvijek malo šokirani - rekao je Dragusinov agent nakon dogovorenog transfera.

Linker
02. svibanj 2024 15:08