Dominik Prpić i Nikola Kalinić

 TOM DUBRAVEC Cropix
BEZ EKSPERIMENTIRANJA

Nema prodaje! Hajduk potvrdio dolazak još jednog igrača, Karoglanu se neće dogoditi lanjski siječanj

Hajduk ove zime nema u planu prodati niti jednog igrača iz rotacije, a već su stigli Kleinheisler...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. siječanj 2024. 14:51

Hajduk je i u prošle zimske pripreme krenuo s velikim zanosom, posebno nakon što je na klupu sjeo Ivan Leko, trener s europskim renomeom. Međutim, Hajduk je zimski prijelazni rok odradio poprilično loše.

Poljud su u siječnju napustili Stipe Biuk, koji je bio standardni krilni igrač. David Čolina koji je imao dobru minutažu na lijevom boku zaputio se u Njemačku, a veznjaci Jani Atanasov u Poljsku, te Josip Vuković u Al-Faisaly. Obojica su tijekom jeseni nakupila dosta minuta. Bugarski stoper Kristian Dimitrov zaputio se u Levski Sofia.

Leko je ostao bez pet igrača iz rotacije, koje su zamijenili Anello (potpuni promašaj) pristigao iz druge belgijske lige, Ferro (na koncu proljeća završio na klupi) iz nizozemskog Vitessea, te Benrahou (skromno proljeće) kao pojačanje iz francuskog drugoligaša Nimesa. Leko nije želio niti jednog od njih, ali Nikoličius je kao sportski direktor presudio. Nitko od tog trojca nije Hajduku donio traženu kvalitetu više, a Leki je posao dodatno bio otežan jer nije dobio niti jednog (upotrebljivog) krilnog igrača, a inzistirao je na dvojici.

image

Mislav Karoglan

GORAN MEHKEK Cropix

Hajduk ove zime nema u planu prodati niti jednog igrača iz rotacije, a već su pristigli Kleinheisler i Kalinić. Hajduk je danas potvrdio i dolazak Dominika Prpića, 19-godišnjeg stopera koji je bio na posudbi u Radomlju, s tim da se čeka dolazak i jednog klasičnog krilnog igrača, jer je to ostala jedina pozicija na kojoj je Hajduk barem brojčano nedovoljno pokriven. Nikoličius je odustao od eksperimentiranja te se okrenuo samo provjerenim igračima koji dobro poznaju HNL.

Karoglan se stoga teško može suočavati s manjkom igrača u rotaciji. Leko je tijekom proljeća bio prisiljen davati šansu juniorima (Capan, Prpić, Brajković, Letaj, Sigur, već afirmirani Pukštas, te Vušković koji je tek bio napunio 16 godina) kako bi popunio rupe u momčadi. U nekim utakmicama stoperski tandem bili su mu Prpić s 18 i Vušković sa 16 godina.

Karoglan od mlađih minutažu daje samo Pukštasu koji je već pravi nositelj igre, te Siguru koji se nametnuo kao stabilno rješenje, bilo na desnom boku, bilo kao zadnji vezni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 09:07