KENZO TRIBOUILLARD Afp
SN DOZNAJU 

Ovo je pravi Dinamov plan za Petkovića i ima smisla: Bruno će s Maksimira otići kao - slobodan igrač

Može Petko odigrati briljantno i večeras u finalu Lige nacija, ali u Maksimiru takav ugovor vidjeti neće
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. lipanj 2023. 12:59

S obzirom da je Bruno Petković tako sjajno odigrao protiv Nizozemske u polufinalu Lige nacija, praktički riješivši utakmicu, opet su se počele u eter gurati priče o tome da Dinamo nije želio potpisati ugovor s svojim najboljim napadačem. Vjerojatno znate, prema izvorima, Bruno je tražio ugovor koji bi mu osigurao godišnju plaću od 1,2 milijuna eura. U plavom domu na to nisu pristali, a niti neće.

Može Petko opet odigrati briljantno u finalu Lige nacija, može pokopati i Furiju nakon što je ubrao Tulipane, u Maksimiru takav ugovor vidjeti neće. Po pouzdanim informacijama Dinamo ima ovakav plan. Zagrebački klub bi želio zadržati Petkovića još godinu dana, do kraja isteka ugovora, a onda ga pustiti kao - slobodnog igrača!

Naravno, ako u međuvremenu ne stigne neka lukrativna ponuda koja će biti debelo obložena milijunima eura. U plavom klubu razmišljaju da jednog od stožernih igrača nema smisla prodavati za 2 ili 3 milijuna eura, jer ta cifra ne bi bitno popravila stanje blagajne, u ukupnom budžetu ne bi predstavljala bitnu stavku.

image
KENZO TRIBOUILLARD Afp

Dinamu je svakako bitnije da mu tako dragocjen igrač kao Petković ostane u momčadi, da s njime pokuša ući u skupinu Lige prvaka, te zadrži primat u nacionalnom prvenstvu. Ima smisla u takvom kupskom razmišljanju, jer recimo novi četverogodišnji ugovor koji bi potpisali s Petkovićem u neto okvirima ukupno bi iznosio 4,8 milijuna eura, a u bruto iznosu oko 6 milijuna eura. Dinamo to ne želi platiti.

Isto tako, pouzdani izvori tvrde da modrom klubu ne pada napamet prodati u ovom ljetnom mercatu svu četvoricu svojih reprezentativaca, ako može željeli bi zadržati barem dvojicu od četvorke asova Livaković, Josip Šutalo, Ivanušec, Petković. A najradije bi da sva četvorica odigraju kvalifikacije za Ligu prvaka. Neki nam kažu da je moguće da se ipak s Dominikom Livakovićem, kojem isto kao i Petkoviću ugovor istjeće slijedećeg ljeta, na kraju dogovori produženje ugovora. Istina, Livaković također poput Petkovića traži godišnju plaću od 1,2 milijuna eura.

No to bi se, na koncu svega, takva su barem promišljanja, moglo i ispoštovati. Naime, neki su stekli dojam da Livi, jedan od najboljih svjetskih vratara baš i nema takvu žarku želju za odlaskom iz plavog kluba. Svih ovih prijelaznih rokova u kojima se su se pojavljivale razne vijesti o mogućem transferu, barem nam tako tvrde mnogi vezani uz Dinamo, Livi nije bio od onih koji je inzistirao na odlasku iz Maksimira, stalno je vagao te ponude, razmišljao što je najbolje za njegovu budućnost.

Recimo, iako službene ponude još nema, bilo je kontakata oko njegovog mogućeg odlaska u Fenerbahče ili Villarreal. Po onome što znamo, reprezentativna ‘jedinica‘ bi, ako dobije ponudu koja uključuje njegovu izlaznu klauzulu od 10 milijuna eura, isključivo željela u neku od liga tzv. ‘petice‘.

Bliski najboljem hrvatskom vrataru tvrde da bi ga iteako zanimala ponuda Villarreala, ako ona stigne. Tako eto stoje stvari u Maksimiru kad se radi o dvojcu koji će danas pokušati s Vatrenima u Nizozemskoj ostvariti još jedan veličanstven uspjeh hrvatskog nogometa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 22:50