DAMIR KRAJAC Cropix
ZALOG ZA BUDUĆNOST

Ovo su napadači koji se povezuju s Dinamom: Koga biste vi voljeli vidjeti u modrom dresu iduće sezone?

Uoči ljetnog prijelaznog roka koketira se s brojnim opcijama posebno u ofenzivni
Piše: SNObjavljeno: 13. svibanj 2023. 09:08

Dinamo je uspješno zaključio još jednu sezonu i stigao do 24. naslov prvaka Hrvatske, šestog zaredom te će u miru pod kormilom Igora Bišćana privesti prvenstvo kraju. Zbog toga je medijski eter već danima prepun različitih imena koja se vežu uz zagrebački klub. Najveća je koncentracija u napadu gdje se spominju čak četiri opcije.

1. Žan Vipotnik

Mladi napadač rođen 2002. godine oduševljava ove sezone u dresu Maribora gdje ga trenira bivši trener Dinama Damir Krznar, za kojega je u 28 prvenstvenih nastupa zabio 20 pogodaka. Vipotnik je godinu dana stariji od najveće mlade zvijezde slovenskog nogometa Benjamina Šeška te s njim tvori jedan od najperspektivnijih napadačkih dvojaca.

2. Matija Frigan

Frigan je kako smo ranije pisali OVDJE bio vrlo blizu Dinama još na zimu. Tada je cifra za talentiranog napadača Mladih Vatrenih trebala biti puno manja od one koje sada traže s Rujevice. Ovaj 20-godišnjak igra na poziciji centarfora, ali jednako tako može igrati i kao polušpica ili kao krilni napadač, a trenutno je prvi pratitelj Marku Livaji u borbi za najboljeg strijelca lige. Riječanin je pogađao 14 puta u 24 susreta.

3. Ramón Mierez

Osječki centarfor ponovno je u sjajnoj formi, djeluje zaista sjajno u posljednje vrijeme, pa i nije neko čudo da za njega postoji interes. Njegova cijena na Transfermarktu iznosi dva milijuna eura, Osječani bi vjerojatno tražili više, ali postoje nadanja da bi se moglo doći do nekog aranžmana koji bi zadovoljio sve strane. Najbolji strijelac HNL-a iz sezone 2020./2021. aktivirao se i trenutno je na deset pogodaka.

4. Roko Šimić

Ove polusezone u dresu švicarskog prvoligaša Züricha, na posudbi iz RB Salzburga, Roko Šimć dodatno brusi svoj napadački talenat te je u 14 nastupa tri puta matirao protivničke vratare. A u Austriju je otišao baš iz HNL-a, točnije Lokomotive bez razmišljanja da bi ga put mogao vratiti nazad u Hrvatsku i to ni manje ni više doli u klub u kojemu je od nedavno njegov otac Dario, sportski direktor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 16:17