ZELJKO PUHOVSKI Cropix
JAVLJAJU SLOVENCI

Prodan napadač koji je bio ponajveća Dinamova želja: Vipotnik je pravi primjer problema koji muči Modre i HNL

Maribor i njegovi zastupnici radije su odabrali tu ligu nego Dinamo i moguće igranje u Ligi prvaka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. srpanj 2023. 13:41

Dok se čeka što će se dogoditi s mogućim dolascima i odlascima u Dinamu, iz Slovenije stiže vijest da je nekadašnja meta Modrih, mladi slovenski reprezentativni napadač Žan Vipotnik prodan u francuskog drugoligaša Bordeaux za 3 milijuna eura, ali Slovenci kažu da bi s bonusima mogla stići do cifre od čak 5 milijuna.

U cijeloj toj priči za nas je zanimljivo da je Vipotnik, po navodima slovenskih kolega, prije odlaska u Bordeaux ima pet ponuda, a prva je bila - Dinamova. Po tim izvorima Modri su Mariboru ponudili nešto manje od 3 milijuna eura. Vjerojatno bi se mogli složiti i još neki bonusi. No eto Vipotnik, Maribor i njegovi zastupnici radije su odabrali drugu francusku ligu nego Dinamo i moguće igranje u Ligi prvaka.

image
JOZE SUHADOLNIK Cropix

To je samo još jedan primjer kako nije lako dovesti bilo kojeg igrača u HNL, kao što i čujemo u plavim dvorima. Evo Vipotnik je pravi primjer za to. Dinamova ponuda nije bila toliko manja od one iz Bordeauxa, ali Slovenac se ipak odlučio za Francusku. Ili možda Dinamo nije bio dovoljno odlučan u razgovorima s klubom u kojem je inače u sjajnim odnosima i kojeg trenira bivši trener Modrih Damir Krznar?

Linker
02. svibanj 2024 21:44