MATTHIEU MIRVILLE Dppi Via Afp
BURNO U PARIZU

PSG nakon Messija ostaje i bez Neymara? Ovo su mogući scenariji, a jedna opcija zvuči jako iznenađujuće

Velika barijera transferu brazilskog napadača je visina odštete, ali i njegova plaća
Piše: SNObjavljeno: 09. svibanj 2023. 17:29

PSG bi na ljeto mogao ostati bez dvije od tri najveće zvijezde. Osim Lionela Messija, koji je navodno pred odlaskom u saudijski Al-Hilal (iako njegov otac tvrdi da ništa nije dogovoreno), transfer bi mogao realizirati i Neymar.

RMC Sport i UOL Esporte javljaju kako je PSG otvoren za prodaju brazilske zvijezde koja je pod ugovorom u PSG-u do 2027. godine. A otvoren za selidbu je i sam Neymar.

Prije godinu dana Neymar je aktivirao klauzulu u ugovoru koja produljuje njegov ostanak u klub za godinu dana. Ali nakon sezone u kojoj su rano ispali u Ligi prvaka (u osmini finala od Bayerna) u klubu su voljni napraviti zaokret i prodati Brazilca ukoliko se pojavi zainteresirani klub s dovoljno visokom ponudom. Ona će teško nadmašiti 222 milijuna eura koliko je sam PSG platio Barceloni, ali u Parizu bi bili voljni pristati i na puno manje ponude kako bi opet pridobili navijače koji su nedavno protestirali ispred doma brazilske zvijezde.

image
FRANCK FIFE Afp

Ogromni problem kod Neymarovog potencijalnog transfera osim same odštete predstavlja i visina njegove plaće jer rijetko si koji klub može priuštiti isplatiti mu 40 milijuna eura godišnje. Dakle, da bi se posao realizirao Neymar će morati pristati na niža primanja, a financijski potencijal za njegovo dovođenje imaju engleski uglednici Manchester United, Chelsea i Newcastle.

Novinar Julien Laurens pak javlja da postoji još jedna opcija, a to je povratak u Barcelonu, ali ta će se opcija teško realizirati zbog silnih financijskih problema katalonskog velikana.

U svakom slučaju priče o potencijalnom transferu Neymara ovog će ljeta puniti novinske stupce jer njegov bi odlazak iz Pariza glasno odjeknuo.

Linker
22. travanj 2024 08:46