TOM DUBRAVEC Cropix
SKANDAL ZA SKANDALOM

‘Rasplakao‘ čitavi Poljud, tukao se s protivnicima, a sada je na korak do iznenađujućeg transfera u susjedstvo

Prema Transfermarktu, bez kluba je već više od godinu dana, a posljednji angažman imao je u Panserraikosu
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 10. listopad 2024. 11:33

Nekadašnji hajdukovac Ahmed Said na pragu je potpisa za bosanskohercegovačkog prvoligaša Slobodu, prenosi Slobodna Dalmacija. Kako pišu tamošnji mediji, on već trenira s momčadi koja je u poretku prvenstva pretposljednja sa samo dva osvojena boda iz devet utakmica. Problem je, između ostalih, i efikasnost jer do sada su zabili samo tri pogotka, pa se tako nadaju kako će baš u Saidu pronaći rješenje.

On je, prema Transfermarktu, bez kluba već više od godinu dana, a posljednji angažman imao je u grčkom Panserraikosu. Za Hajduk je igrao od 2016. do 2019. godine, a nastupio je u 89 utakmica u kojima je zabio 29 golova, te dodao 15 asistencija. Bilo je to najuspješnije razdoblje u njegovoj karijeri. Bijeli su ga prodali u portugalski Rio Ave za pola milijuna eura.

Ipak, njegovo vrijeme na Poljudu ostalo je upamćeno po brojnim skandalima. Sjećamo se tako kada je glavom udario igrača Gorice za što je bio kažnjen s četiri utakmice neigranja. Sukobio se i s tadašnjim vratarom Danteom Stipicom. Na zub su ga uzeli i navijači, pogotovo nakon onoga što je izveo u utakmici europskih kvalifikacija protiv Evertona. Dosuđen je kazneni udaraca za Hajduk kojega je trebao izvesti Nikola Vlašić, no Said mu je uzeo loptu iz ruke te promašio penal. Bijeli su tako propustili priliku za senzaciju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. listopad 2024 11:34