Ante Rebić, Ivan Perišić, Dejan Lovren

 Foto: Profimedia, Ilustracija: Sn
PRIJELAZNI ROK

Rebić ipak neće u redove drugoligaša, ‘čudo iz Kustošije‘ službeno ima novi klub, Arsenal doveo pojačanje

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 25. kolovoz 2024. 17:01

18.10 Juan Musso, vratar Atalante otišao je u Atletico na posudbu za milijun i pol eura. Španjolski klub može ga otkupiti za sedam milijuna ako to požele, javlja Fabrizio Romano.

17.00 Srpski reprezentativac Filip Kostić na korak je od prelaska u Fiorentinu iz Juventusa, javlja talijanski transfer guru Nicolo Schira. Prihvatio je ponudu Viola te bi se uskoro trebao preseliti u Firencu.

16.00 RB Leipzig je na pragu dovođenja Arthura Vermeerana iz Atlético Madrida. Belgijski veznjak je u Atlético iz belgijskog Antwerpena došao na zimu u transferu vrijednom 18 milijuna eura. No, nije se uspio nametnuti te je skupio samo pet nastupa i sada je na izlaznim vratima iz kluba.

15.00 Argentinski vezni igrač Maximo Perrone koji je prošle godine stigao u Manchester City iz Velez Sarsfielda, još će jednu sezonu provesti na posudbi, a igrat će za Como, novog člana talijanske Serie A.

Radi se o 21-godišnjem igraču koji će pojačati momčad Cesca Fabregasa, nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi u španjolskom Las Palmasu i pomogao klubu s Mallorce da se zadrži u LaLigi.

Perrone je za Las Palmas nastupio u 29 utakmica, a njegova primarna uloga je bila odrađivati defenzivne zadatke.

Mladi Argentinac je prošlog ljeta potpisao petogodišnji ugovor s Manchester Cityjem, a prije nego što je završio u Las Palmasu, nastupio je za momčad Pepa Guardiole u jednoj utakmici FA kupa te u jednom prvenstvenom dvoboju.

Como je povratničku sezonu u Serie A, nakon 21-godišnjeg izbivanja, započeo porazom 3-0 na gostovanju kod Juventusa, a u ponedjeljak će u 2. kolu gostovati kod Cagliarija.

14.36 Trojica hajdukovaca gledaju prema ‘Ligama petice‘, Hajduk ima još šest dana da dovrši njihove transfere. Opširnije pročitajte OVDJE.

14.26 Čeka se službena potvrda prelaska Billyja Gilmoura u Napoli. Ovaj 23-godišnji škotski reprezentativac igra na poziciji zadnjeg veznog, a sportski direktor talijanske momčadi Giovanni Manna je proteklog tjedna boravio u Engleskoj i dogovorio većinu uvjeta. Čeka se još finalizacija posla.

13.50 Uvijek nas začude transferi između engleskih klubova. Tako je Ipswich za 14,2 milijuna eura kupio 25-godišnjeg stopera Daru O'Sheaja iz Burnleyja. Transfermarkt ga procjenjuje na 7 milijuna eura, ali valjda je 26 nastupa za reprezentaciju Irske dovoljno da ga se plati dvostruko više.

13.22 Dinamo u Srbiji pronašao novo pojačanje? Modri će za veznjaka morati izdvojiti milijun i pol eura. Opširnije pročitajte OVDJE.

12.58 Ante Rebić neće u Schalke, tako donosi Florian Plettenberg, novinar Sky Sportsa. Tako su opovrgnute glasine koje su se pojavile u dijelu njemačkih medija tijekom jutra.

12.06 Rennes je potvrdio dolazak 'čuda iz Kustošije', Mikayila Fayea. On je iz Barcelone u redove francuskog prvoligaša prešao za 10,3 milijuna eura. Katalonci imaju pravo otkupa ugovora za 25 milijuna eura, a u slučaju da iz Rennesa ode u redove nekog drugog kluba tu je i 30% prihoda od tog transfera za Barcelonu.

11.13 Nico González je na korak do Juventusa. Argentinac je stigao u Torinu na liječničke preglede nakon kojih bi se i službeno završio njegov transfer iz Fiorentine u kojoj je boravio tri sezone.

10.54 Dugo se pričalo kako bi Alisson Becker ove ili sljedeće sezone mogao iz Liverpoola otići u saudijsku ligu. No, Brazilac je za Guardian danas izjavio kako je sretan u Liverpoolu te kako bi želio ostati u njemu do isteka ugovora 2027. godine ili čak i produžiti ugovor.

- Ja sam sretan ovdje, moja obitelj je sretna. Nikada nisam ozbiljno razgovarao o odlasku u Saudijsku Arabiju. Zanimanje je postojalo, a kada čujete koliko novca dobivaju drugi nogometaši u toj ligi normalno je da vas sve počne zanimati - izjavio je Alisson.

10.16 Hoffenheim je u svoje redove doveo 24-godišnjeg češkog stopera Robina Hranaca. On je do sada igrao za Viktoriju Plzen, plaćen je 8 milijuna eura, a ima šest nastupa za reprezentaciju Češke.

9.40 Engleski mediji su dugo pisali kako će Manuel Ugarte PSG zamijeniti Manchester Unitedom, ali taj transfer još uvijek nije realiziran. Sada SkySports donosi kako na Old Traffordu razmišljaju o nekim drugim igračima na Ugarteovoj poziciji i to prije svih o Andréu, 23-godišnjem Brazilcu koji je član Fluminensea. On je upisao pet nastupa za brazilsku reprezentaciju, a Transfermarkt ga procjenjuje na 25 milijuna eura.

9.19 Sokola Cikalleshija se ljubitelji SuperSport HNL-a sjećaju kao napadača Splita koji je, nakon odlične sezone 2014./15. iz splitskog kluba otišao u Basaksehir. Albanac je od tada uglavnom igrao u Turskoj, a sada s 34 godine odlazi u redove iranskog Tractora.

9.03 Nastavlja li Ante Rebić karijeru u drugoligaškom društvu? Počeli su pregovori, bio bi mu to osmi klub. Opširnije pročitajte OVDJE.

8.40 Scott McTominay bi uskoro trebao postati igrač Napolija, javljaju talijanski mediji. Veznjak Manchester Uniteda navodno je dogovorio osobne uvjete s talijanskim klubom, a odšteta bi trebala iznositi 27 milijuna eura. McTominay je imao i druge ponude, ali mu je od početka prioritet bio Napoli, donose Talijani.

8.14 Mikel Merino karijeru nastavlja u Arsenalu. O tome se piše več neko vrijeme, a Fabrizio Romano donosi kako je napokon riješena cijela procedura te da je španjolski veznjak prošao liječnički pregled te da je postignut dogovor između 'Topnika' i Real Sociedada. Odšteta iznosi 32 milijuna eura uz još potencijalnih pet milijuna na ime bonusa.

7.30 Iako je prije tek dvije godine za 35 milijuna eura iz Porta prešao u Arsenal, Fábio Vieira ponovno će na put na ovoj relaciji, no ovog puta u suprotnom smjeru. Doduše, tek na posudbu, po kojoj će portugalski klub stopostotno pokriti igračevu plaću, a koju je Porto 'aktivirao' s obzirom da je ostao bez Francisco Conceição koji se pridružio Juventusu.

7.00 Dobro jutro dragi čitatelji!

Sve smo bliže kraju ljetnog mercata, ali borba na tržištu još uvijek traje. Evo kratkog sažetka jučerašnjih glavnih vijesti.

→ Joao Cancelo otišao u saudijski Al Hilal
→ Nico Gonzalez potpisao za Juventus
→ Vitor Roque kompletirao je svoj prelazak u Real Betis

Linker
05. rujan 2024 11:03