Rokas Pukštas

 ANTE CIZMIC Cropix
BIJELI ŽELE NAPUNITI BLAGAJNU

Trojica hajdukovaca gledaju prema ‘Ligama petice‘, Hajduk ima još šest dana da dovrši njihove transfere

Petak je zadnji dan za lige Petice, a kasnije ostaju Turska i Bliski istok
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. kolovoz 2024. 11:17

Šest je dana ostalo do kraja transfernog prozora u ‘Ligama petice‘, destinaciji prema kojoj primarno gledaju trojica hajdukovaca, a trenutno je Sahiti najbliži realizaciji posla. Koliko uistinu blizu nezahvalno je prognozirati jer u trenu se sve može promijeniti. Realizirati ili otpasti....

Rokas Pukštas prva je i najveća želja Hajduka za transfer jer mladi Amerikanac koji ove nedjelje slavi 20. rođendan najvrjedniji je eksponat u izlogu Splićana. Može li donijeti pet ili sedam milijuna eura, može li možda i više? Pitanja se nižu, kao i klubovi koji su zainteresirani za Pukštasa. Parma je posljednja u nizu, u smiraju prijelaznog roka i najaktualnija, ali ne znači da će prva proći “ciljnom ravninom” u utrci za američkog veznjaka. U svakom slučaju, realno je kazati da bi Pukštasov 20. trebao biti i posljednji rođendan koji slavi u Hajduku. Barem za neko dogledno vrijeme ako se jednom iz inozemstva ne odluči na povratak.

Posao s odmakom

Sahiti je drugi po redu, ali informacije koje dolaze do medija govore da je igrač u pregovorima s HSV-om glede osobnih uvjeta transfera, što je svakako korak naprijed u odnosu na ostale transfere. Koliko Hajduk može zaraditi, može li HSV platiti milijunsku odštetu ili će kao u slučaju Marija Vuškovića pred tri godine sklopiti posao s odmakom? Posudba s otkupom bio je model po kojem je transferiran Vušković, za kojeg je HSV u proljeće 2022. platio tri milijuna eura odštete.

Ivan Perišić treći je igrač na kojem se Hajduk također nada ponešto zaraditi. Ponešto je primjerena riječ jer ugovor je složen s fiksnom odštetom od 200.000 eura što je, dakako, svota koja Bijelima nije presudna za život, stoga je u transferu Perišića puno zanimljiviji novi klub u kojem će se naći 35-godišnji Omišanin. Petak je zadnji dan za lige Petice, a kasnije ostaju Turska i Bliski istok.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 11:04