VLADO KOS Cropix
BOMBA S RUJEVICE

Rijeka sprema nekoliko velikih transfera? Jedan igrač privukao posebnu pažnju: ‘On će definitivno u Serie A‘

‘Mi smo ‘biznis‘ klub, koji živi samo zahvaljujući transferima, normalno je da dobivamo puno ponuda‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. ožujak 2024. 21:52

Bivši nogometaš Antonini Čulina radi kao zamjenik sportskog direktora Rijeke Darka Raića-Sudara, a u ekskluzivnom razgovoru za TuttoMercatoWeb otkrio je koji bi igrači u ljetnom prijelaznom roku mogli napustiti Rujevicu.

- Nema nas puno, tu su Raić-Sudar i predsjednikov savjetnik Srećko Juričić s kojim razgovaramo o igračima koji nam se sviđaju. Nemamo skautsku mrežu, nastojimo je stvoriti. Mi smo ‘biznis‘ klub, koji živi samo zahvaljujući transferima, i normalno je da dobivamo puno ponuda za naše igrače – rekao je Antonini Čulina.

Hrvatsko prvenstvo je ove sezone izuzetno zanimljivo, a Rijeka je trenutačno u najboljoj poziciji za osvajanje naslova prvaka.

- Iskreno, nisam očekivao da ćemo biti tako dobri. Puno smo igrača promijenili, a trebaš imati i malo sreće. Malo smo promijenili našu politiku, doveli smo nekoliko mladih igrača koji imaju glad i ambiciju, ali i tjelesne mogućnosti. Svakog dana gledam ih kako napreduju, i to me čini jako sretnim, imaju talent i potencijal. Kad pričamo s drugim klubovima, vidimo da su zanimljivi i vrhunskim ligama – otkriva Čulina.

Je li bilo interesa iz Italije?

- Mogao bih imenovati skoro cijelu početnu momčad. Postoji zanimanje za Hodžu, za Labrovića. Spomenuti ću i velikog talenta Ivanovića koji je zabio 13 golova u prvih šest mjeseci. On će definitivno doći u Serie A, takva borbenost i ‘fizika‘ su traženi u Italiji. Tu je i mladi branič Galešić, on je korak od reprezentacije, u koju je već stigao Marco Pašalić, jedan od igrača koji rade veliku razliku, nema puno tako konkretnih ljevaka. Već sad imamo puno upita za njega, zaslužio je otići na Europsko prvenstvo – istaknuo je mladi Rijekin zaposlenik.

U nastavku razgovora pohvalio je Marka Pjacu koji ima veliku važnost za momčad, a posebno se osvrnuo na vodećeg HNL asistenta Tonija Fruka s 13 dodavanja za pogotke.

- On je mogao imati i bolji učinak, možda je on igrač koji radi najveću razliku u našoj momčadi. On je fenomen za Hrvatsku, jedna od onih desetki kakve više ne postoje. Problem je što se HNL u Italiji možda ne cijeni i ne doživljava previše ozbiljno. On bi se lako mogao vratiti u Italiju, ali vidim ga dobrog i u španjolskoj ligi, u momčadi poput Seville. Naša je prednost što imamo kompletnu momčad; ako Fruk ne igra na najboljoj razini, možda će netko drugi iskočiti.

U siječnju je iz Monze u Rijeku stigao Mirko Marić.

- U Monzi ga nisu vidjeli. Nedostajao nam je centarfor da pokušamo osvojiti naslov prvaka. Govorimo o napadaču koji ima iskustvo i zna kako zabijati golove, jedan od onih koji može zabiti u ‘zatvorenim‘ utakmicama u kojima dominiramo, koji zna kako ostati u kaznenom prostoru. On nam je važan igrač – zaključio je Antonini Čulina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. ožujak 2024 21:53