ALEN SZABO Gnk Dinamo/alen Szabo
POVRATAK MILJENIKA

Sad je i službeno, Ademi opet u plavom dresu: ‘Povratak nikada nije bio upitan, ginut ću za Dinamo‘

Novo/staro lice u Maksimiru bit će značajni faktor u borbi za domaću titulu
Piše: SNObjavljeno: 08. rujan 2023. 17:10

Sada je i službeno - dinamovci u foto-finišu prijelaznog roka mogu otvoriti šampanjac! Arijan Ademi, kako smo pisali i ranije, ponovno će zaigrati na Maksimiru, potvrdio je sada i Dinamo Zagreb na službenoj stranici te putem profila na društvenim mrežama.

Ne tako davni kapetan plavog kluba stavit će se na raspolaganje Sergeju Jakiroviću već ovog tjedna, konkurirati za prvenstvene i Kup utakmice, no na europskom podiju nećemo ga vidjeti. Prošao je rok za prijavu (4. rujna) igrača na internacionalna klupska natjecanja, stoga Ademi ne može zaigrati u Konferencijskoj ligi.

image

Arijan Ademi

ALEN SZABO Gnk Dinamo/alen Szabo

Omiljeni "ratnik" s Maksimira presretan je zbog povratka u plavi dom, a u uvodnom govoru istaknuo je napore uprave za njegovo dovođenje, a posebnu poruku poslao je i navijačima.

- Povratak u Dinamo, iz moje perspektive, nikad nije bio upitan. Nisam očekivao da će se dogoditi tako brzo, ali eto, stvari su se tako posložile. Cijelo vrijeme sam iz Kine pratio svaku utakmicu, svaku vijest vezanu uz svoj voljeni klub, tako da sam presretan ovim epilogom. U cijelom procesu su naravno, veliku ulogu odigrali klupska uprava i sportski sektor, jer kroz kontakt s njima sam osjetio koliko me žele vratiti i koliko im je to važno u ovom prijelaznom roku - kazao je Ademi, pa nastavio:

- Zasluge idu i Dinamovoj svlačionici s kojom sam cijelo vrijeme bio u kontaktu, ali i treneru Jakiroviću, koji je inzistirao na mom dolasku i osobno se snažno involvirao u cijelom postupku. Mogu samo reći da sam izrazito sretan što sam ponovno u svom klubu, na omiljenom stadionu, a navijačima obećanjem da ću nastaviti ondje gdje sam i stao prije nekoliko mjeseci, da ću davati sve od sebe, ginuti za ovaj klub i pobrinuti se da sve oplemenimo novim pobjedama - kazao je Ademi po povratku na Maksimir.

image

Arijan Ademi

ALEN SZABO Gnk Dinamo/alen Szabo

U kratkoj kineskoj epizodi, veznjak i reprezentativac Sjeverne Makedonije za Beijing Guoan odigrao je 19 utakmica, postigao dva pogotka i tomu dodao tri asistencije. Na Maksimiru će pokušati nastaviti savršeni niz - Ademi je u svih 12 odigranih sezona pod grbom Modrih osvojio domaće prvenstvo, a opće je poznato da se radi i o najtrofejnijem dinamovcu ikada, s 22 osvojena odličja. I ove sezone bit će značajni faktor u, čini se, žestokoj borbi za titulu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 05:50