Marin Šotiček (desno)

 Ronald Goršić/Cropix
DOZNAJEMO

Šotiček ipak stiže u Dinamo? Na pomolu veliki preokret, stigla i ponuda od 2 milijuna iz Nizozemske

Hrvatski prvak sprema ponudu koju je Šotičekov tim, kako saznajemo, spreman prihvatiti
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. srpanj 2024. 08:29

Iako prijelazni rok nije još ni na polovici, rezultati se u Maksimiru vide. Dinamo je zasad doveo Pjacu, Torrentea i Mmaeaa. Objavili smo i da ciljaju na Marca Pašalića, a posljednja ekskluziva koju smo saznali jest da hrvatski prvak želi španjolsko-nigerijskog napadača Kevina Carlosa.

Ipak, i desno krilo je pozicija na koju će Dinamo dovesti jedno pojačanje.

Kad je Pašalić u pitanju, jasno jest da će se pokušati napraviti deal s Rijekom prema kojoj je već otišao Gabriel Rukavina, mlada nada hrvatskog nogometa. Ipak, modri klub ništa ne prepušta slučaju, ne želi zavisiti od toga hoće li Damir Mišković prihvatiti ponudu iz Maksimira. Tako smo u utorak saznali da se opet aktivirala priča o dolasku - Marina Šotičeka. A ta aktivacija je po našim saznanjima vrlo ozbiljna.

Ponuda za Špikića bit će prihvaćena?

Sigurno znate da je dolazak Šotičeka u Dinamo bila već dogovorena priča, ali nije realizirana zbog financijskih potraživana Šotičekove strane. Međutim, stižu nam informacije da se “financijske strasti” stišavaju te da bi se Dinamo i Šotiček mogli naći na istoj valnoj, odnosno financijskoj dužini.

Maksimirsko društvo je spremno podebljati ponudu, koju bi, po onome što znamo, Šotičekova strana mogla prihvatiti, pa bi onda obje strane mogle biti sretne i zadovoljne. Ako se to dogodi, ne znači da u plavi dom neće doći i Pašalić. Jer, isto tako saznajemo da Dario Špikić ima ponudu koja bi mogla biti prihvaćena. Dakle, nakon odlaska Kaneka i moguće Špikića, Modri bi ostali bez desnih krila, pa su tu onda potrebna dvojica. Kakav bi to samo bio duo na desnokrilnoj poziciji, Pašalić - Šotiček!

NEC Nijmegen želi Perkovića

Sjetili smo se jednog razgovora kojeg smo vodili u Maksimiru prije nego što su startale pripreme za sezonu koja slijedi. Bilo nam je jasno rečeno da se momčad želi pojačati s pet-šest igrača. Trojica su već tu (Pjaca, Torrente, Mmaee), trojica su u pripravnosti Pašalić, Šotiček i po novome - Carlos.

Kad je, pak, riječ, o izlaznim transferima, doznali smo i da je za 21-godišnjeg Maura Perkovića zainteresiran nizozemski NEC Nijmegen, koji je Dinamu spreman dati 1+1 milijun eura te 20 posto od budućeg transfera.

Linker
06. rujan 2024 00:32