VLADO KOS/CROPIX
POZNATI DETALJI

Sprema se milijunski transfer: Golgeter se vratio u Osijek pa ekspresno dobio otpusnicu

Sportski direktor bijelo-plavih Ivica Kulešević nije imao puno manevarskog prostora
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 03. srpanj 2023. 14:13

Mirlind Daku kratko će se i ovaj puta zadržati među bijelo-plavima. Ovaj puta bi, doduše, Osijek trebao napustiti trajno i to u milijunskom transferu. Napadač s Kosova još uvijek je s momčadi u Međimurju, na terasi hotela u društvu suigrača kratio je vrijeme do ručka, ali... Uskoro bi se mogao pozdraviti s njima. Rubin iz Kazana poslao je u Osijek ponudu koja uz milijun i pol eura fiksne odštete podrazumijeva i bonuse te postotak od idućeg transfera. Do zaključenja posla preostali su samo detalji. Daku bi, prema tvrdnjama kosovskih medija, u Rusiji trebao potpisati trogodišnji ugovor.

Da je jednom nogom već izvan Osijeka moglo se iščitati u razgovoru kojeg smo s 25-godišnjim nogometašem vodili prije nekoliko dana.

- Moji zastupnici razgovaraju s klubom, a imamo neke ponude iz inozemstva i na kraju ćemo vidjeti što je najbolje... Već mi je 25 i moram početi razmišljati o tome da osiguram financijsku budućnost - rekao nam je napadač rođen na Kosovu čiju je vrijednost na tržištu Transfermarkt procijenio na 800.000 eura.

U Osijeku su imali želju zadržati igrača koji je ušao u posljednju godinu ugovora, čelnici kluba bili su u kontaktu s Dakuovim zastupnicima, razgovaralo se, međutim dobio je ponudu kojoj s Opus arene jednostavno nisu mogli financijski parirati. Pritom, i Osijek je u transferu nešto bolje prošao nego što bi u slučaju da je slovenska Mura, gdje je Daku prošle sezone bio na posudbi, aktivirala klauzulu o otkupu. Slovenski klub mogao je, naime, na kraju prošle sezone otkupiti kosovskog napadača za 1,5 milijuna eura, ali bez dodatnih bonusa uključenih u transfer. Sportski direktor bijelo-plavih Ivica Kulešević nije imao puno manevarskog prostora, Daku je ulazio u posljednju godinu ugovora, a financijskim uvjetima koje su mu ponudili u Rusiji klub iz Opus arene jednostavno ne bi u pregovorima oko novog ugovora mogao ispratiti. Napadač će, prema pisanju kosovskih medija, u Rubinu navodno zarađivati čak milijun eura po sezoni što je ipak iznad platežne moći bijelo-plavih.

Sada Dakuova odluka da promijeni putovnicu, i da uz kosovsko uzme i albansko državljanstvo, apsolutno ima smisla i nije isključivo vezana samo uz moguću promjenu reprezentacije. Naime, s kosovskom putovnicom ne bi niti mogao ući u Rusiju s obzirom na to da službena Moskva niti ne priznaje državu u kojoj je rođen.

Linker
04. svibanj 2024 18:45