NIGEL KEENE Dppi Via Afp
TO BI BILO IZNENAĐUJUĆE

Sprema se spektakularni scenarij: Kovačić dio nevjerojatnog Bayernovog plana? ‘Pojavila se luda opcija‘

Nakon što je njemački Bild otkrio da je Hrvat velika želja Tuchela, pojavili su se novi navodi
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 28. travanj 2023. 19:59

Čim se u eter puste informacije o možebitnom odlasku klasnog igrača iz TOP kluba, ime "otpisane robe" neizbježno se povezuje s nizom europskih velikana. Isto vrijedi i u slučaju Matea Kovačića, o čijoj se budućnosti nagađa tjednima i mjesecima, jer njegov status u Chelseaju - nedvojbeno tvrde vodeći mediji s Otoka - pod znakom je upitnika. I to nije vijest od jučer. Kovačićev odlazak iz Londona tema je kojom se nogometna javnost bavi već neko vrijeme, do te mjere da su našeg reprezentativca strani mediji razbacali na "sto strana".

Ozbiljan kandidat

No, informacije na temu Kovačićeve budućnosti posljednjih su dana znatno usklađenije. Manchester City spominjao se kao prvi zainteresirani jer vjerojatno će se oprostiti od barem jednog veznjaka - Gündogana ili Bernarda Silve - a Pep Guardiola navodno vidi veznjaka Vatrenih kao adekvatnu zamjenu. Svojevremeno je i Man. United stajao kao opcija, uplitala su se još poneka imena, a sada njemački mediji iznose da je Bayern ozbiljan kandidat.

image
GLYN KIRK Afp

"Thomas Tuchel sanja o igraču poput Matea Kovačića", objavio je nedavno njemački dnevni list Bild, o čemu smo pisali ovdje, a talijanski mediji u petak su izašli s novim informacijama po pitanju Kovačićeve selidbe u Bundesligu.

Inter.it, portal specijaliziran za praćenje talijanskog kluba čije ime nosi u nazivu, tvrdi da se i u krugu milanskog sastava razmišlja o našem reprezentativcu. Sportski direktor kluba Piero Ausilio oduvijek visoko cijeni Kovačića, ali u Interu su svjesni da će 40-ak milijuna eura njegove odštete stvoriti prevelike poteškoće, stoga su male šanse da će se hrvatski veznjak vratiti u klub iz kojeg je 2015. prešao u Real Madrid.

Ipak, isti medij navodi da Bayern ima veliki plan kojim ne bi morao odvojiti silne milijune, već Kovačića dobiti na drugi način.

"Pojavila se opcija lude razmjene. Bayern bi mogao započeti nevjerojatne pregovore i ponuditi Leroya Sanéa u zamjenu za Kovačića", piše spomenuti medij.

Nadaju se zaradi

Sané je jedan od najboljih napadača Bayerna, u ovoj sezoni upisao je 13 golova i 9 asistencija u svim natjecanjima. I zaista bi ta zamjena djelovala iznenađujuće, jer Sané je prema Transfermarktu vrijedan 70 milijuna eura, za 30 milijuna više od Kovačića.

Ulazeći u diskusiju o tome zašto bi se Bayern odvažio na ovakav potez, Inter.it piše da Sané nije zadovoljan životom u Münchenu. Njegova supruga, inače američka manekenka Candice Brook, prošlog je mjeseca preselila u London zato što joj se ne sviđa njemačka sredina. Iz klupske perspektive, Bayernu odgovara ušteda na veznjaku, jer morat će izdvojiti pozamašan iznos za centarfora. Nije tajna da ciljaju na jedne od najboljih - Victora Osimhena ili Harryja Kanea.

image
DARREN STAPLES Afp

Pitanje je hoće li se Chelseaju svidjeti ta ponuda, jer čelnik Todd Boehly nada se nešto većoj novčanoj zaradi ovog ljeta, ustvari je to jedan od prvih razloga zašto bi se želio riješiti Kovačića. Potrošio je nemile novce otkad je došao u Chelsea, a zbog financijskog fair-playa mora uskladiti prihode i rashode transfera. Logika nalaže da bi mu u takvoj situaciji bolje došlo nekoliko milijuna eura, nego još jedna velika zvijezda u momčadi.

Za to vrijeme, Kovačić poput svakog profesionalca ne otkriva ništa o svojoj budućnosti. Engleskim medijima poručuje da je sretan na Stamford Bridgeu. Dođe li Sané na njegovo mjesto, bit će mu to drugi engleski klub čije boje brani. Od 2016. do 2020. nalazio se u redovima Manchester Cityja.

Linker
03. svibanj 2024 12:33