PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia
MEGATRANSFER

Stigla je ekskluzivna potvrda: City pristao iskrcati milijune za Gvardiola, Vatreni već obavio dio liječničkih

Da je posao u poodmakloj fazi znalo se i ranije, međutim problem je predstavljala odšteta
Piše: SNObjavljeno: 19. srpanj 2023. 19:33

Ekskluzivne vijesti dolaze od najvećeg stručnjaka za transfere Fabrizija Romana - hrvatski branič Joško Gvardiol i Manchester City napokon su postigli dogovor te smo tako sada na korak do najvećeg posla u hrvatskoj nogometnoj povijesti.

Da je realizacija u poodmakloj fazi znalo se i ranije, međutim problem je predstavljala odšteta. City navodno nije htio pristati na fiksnu cifru od 100 milijuna eura (plus bonusi), što je bio minimum koji je Leipzig tražio za bivšeg dinamovca. Sada je, čini se, transfer pred finalizacijom, što znači da su Građani napokon pristali platiti navedeni iznos. Joško je već obavio dio liječničkih pregleda te je navodno njegov potpis na lukrativni ugovor samo pitanje vremena.

Treba istaknuti kako će od čitavog posla dobro zaraditi i Dinamo. Naime, RB Leipzig je prije dvije godine potpisao Joška Gvardiola iz zagrebačkog Dinama za odštetu od 18,8 milijuna eura. Kao dio ugovora između dva kluba, Dinamo Zagreb ima pravo na 20 posto zarade od bilo kojeg budućeg transfera Gvardiola.

Ako je za vjerovati Romanu i njegovoj informaciji da je Leipzig pristao prodati Gvardiola za spomenutu cifru od 100 milijuna eura, njihova ukupna zarada od transfera bi nakon odbitka početnog ulaganja iznosila 81,2 milijuna eura. Dinamu će u tom slučaju pripasti 20 posto tog iznosa, što odgovara otprilike 16 milijuna eura.

Gvardiol će tako postati najskuplji stoper svih vremena. Na prvom mjestu, opće je poznato, nalazi se Harry Maguire, kojeg je Manchester United platio 87 milijuna eura po dolasku iz Leicestera.

Nadalje, Gvardiol bi postao i sedmi najskuplje plaćeni igrač u povijesti nogometa. Više je izdvojeno samo za Neymara (222), Mbappéa (180), Coutinha (135), Dembelea (135), Felixa (127,2) i Enza Fernandeza (121).

Linker
22. rujan 2024 17:27