ACTION FOTO SPORT/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Action Foto Sport/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
NEKI NOVI VRAGOVI

Totalna rasprodaja i remont na Old Traffordu: Ten Hag ima plan, ovih 13 igrača će napustiti Manchester United

Old Trafford bi mogle napustiti i dvije zvijezde, ali samo u slučaju ‘nemoralne ponude‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. lipanj 2023. 08:53

Ljetni prijelazni rok mogao bi donijeti brojne promjene u redovima Manchester Uniteda. Iako je momčad u prošloj sezoni osvojila treće mjesto te će, za razliku od prošle, igrati u Ligi prvaka, jasno je da navijači očekuju i više od toga.

Za borbu za trofeje bit će potrebna i pojačanja, no prije toga se engleski velikan mora riješiti većeg broja igrača koji se nalaze na platnom popisu prve momčadi.

Engleski mediji pišu kako je menadžer Erik ten Hag na transfer listu stavio čak 13 nogometaša na čije usluge ne računa u sljedećoj sezoni. Pritom bi Crveni vragovi od prodaje igrača trebali ostvariti prihod od oko 150 milijuna eura, s obzirom na odredbe financijskog fair-playa.

Old Trafford bi mogle napustiti dvije zvijezde, ali samo u slučaju ‘nemoralne ponude‘. Za Jadona Sancha određena je cijena od 50 milijuna eura, a za Anthonyja Martiala 30 milijuna.

United ne bi imao ništa protiv prodaje Harryja Maguirea, Scotta McTominaya i Deana Hendersona ako za njih stignu prave ponude, a već neko vrijeme na prodaju su i Donny van de Beek, Fred, Anthony Elanga, Hannibal Mejbri, Alex Telles, Eric Bailly, Brandon Williams te Zidane Igbal.

Nizozemski stručnjak želio bi pak pojačati svoju momčad u veznom redu i napadu, a traži i još jednog vratara uz Davida De Geu koji i dalje drži ‘jedinicu‘.

U tom kontekstu spominju se vratar Intera Andre Onana kojeg Ten Hag poznaje iz zajedničkih dana u Ajaxu.

Chelseajev Mason Mount trebao bi pojačati sredinu, dok je prva želja u napadu Harry Kane iz Tottenhama. Osim njega, spominju se i Napolijev Victor Osimhen te danski centarfor iz Atalante Rasmus Hojlund...

Linker
18. svibanj 2024 07:45