SN, PROFIMEDIA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Bayern poslao drugu ponudu za Kanea, Slaven Belupo doveo Argentinca

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu Sportskih novosti
Piše: SNObjavljeno: 09. srpanj 2023. 23:26
23:25

Belgijski nogometaš Loïs Openda eksplodirao je ove sezone u dresu Lensa za kojega je u 38 ligaških nastupa zabio 21 gol i tako pomogao klubu da dođe do nevjerojatnog uspjeha i završi prvenstvo s bodom manje od prvaka Paris SG-a. Napadač se našao na radaru brojnih klubova, a najviše je zagrizao RB Leipzig, međutim, Lens inzistira na isplati od 50 milijuna eura uz dodatne bonuse, što, kako prenosi BILD, Leipzig nema namjeru ispoštovati. Ukoliko ne pronađu zajednički jezik, Nijemci će se okrenuti Arsenalovom Folarinu Balogunu čiji je golgeterski učinak u dresu Reimsa (proveo sezonu na posudbi) jednak Opendinom. Cijena bi pak bila puno manja...

22:47

Čini se da je Union Berlin dogovorio još jednu posudbu iz Engleske. Nakon Amerikanca Aaronsona, iz Chelseaja stiže napadač David Fofana (20) kojeg su Bluesi ljetos Moldeu platili 12 milijuna eura. Međutim, nije se baš naigrao u modrom dresu. Zabilježio je svega četiri nastupa u svim natjecanjima bez golgeterskog učinka.

22:07

Juan Bautista Cascini od nedjelje je novi član Slavena Belupa s kojim je na Rogli potpisao dvogodišnji ugovor.

Više detalja donosimo OVDJE.

21:50

Bayern je poslao drugu službenu ponudu Tottenhamu od 80 milijuna eura uz dodatke u bonusima za kapetana londonskog kluba i engleske reprezentacije Harryja Kanea, prenose britanski i njemački mediji. Bild javlja da je Kane dogovorio osobne uvjete s Bayernom i da je preostalo da se dva kluba dogovore oko visine odštete. Pregovore u ime Bayerna vodi legendarni njemački reprezentativac Karl Heinz Rummenigge. Britanski mediji javljaju da će Tottenham u sljedećih nekoliko dana poslati službeni odgovor Bayernu.

21:24

Nastavlja se hrvatska kolonija u Saudijskoj Arabiji. Nakon što je napustio Donjeck, Igor Jovićević pronašao je novi trenerski angažman, a više pročitajte OVDJE.

20:34

Mađarski reprezentativac srpskog podrijetla Miloš Kerkez (19) pregovarao je s desetak klubova, ali čini se da je talentirani desni branič konačno je odlučio gdje će nastaviti karijeru. Kako javlja Nicolo Skira, Lazio je pobijedio u utrci za njegov potpis. Prema istom izvoru, transfer će biti sklopljen tijekom sljedećeg tjedna za 13 i pol milijuna eura. Kerkez je igrao za mladu momčad Milana, a onda je nezadovoljan tretmanom napustio Italiju i za milijun eura otišao u AZ. Put ga je ipak vratio na čizmu...

19:43

Kako na svojim društvenim mrežama javlja ugledni talijanski novinar Alfredo Pedullà, Chelsea i Juventus bi se tijekom idućeg tjedna trebali sastati po pitanju potencijalnog transfera Dušana Vlahovića. TalkSport je neki dan objavio kako ga Talijani ne planiraju prodati za manju cijenu od 75 milijuna eura, koliko su oni platili kad su ga doveli iz Fiorentine.

image
CRISTINA QUICLER Afp

19:13

Prema pisanju turskih medija Umut Nayir je na korak od prelaska u Fenerbahče. Navodno je već sve dogovoreno i bivši napadač Hajduka trebao bi postati igrač turskog velikana, više pročitajte OVDJE.

18:31

Bivši napadač Milana Mbaye Niang (28) mogao bi se vratiti u Serie A. Nakon ne baš uspješne godine u Auxerreu (samo šest golova), mogao bi napustiti Francusku. Kako javlja TuttomercatoWeb, Senegalac je najbliže Salernitani koja u njemu vidi novu napadačku opciju.

17:49

Iako se ova imena već duže vrijeme spominju u kontekstu napuštanja kluba, sada je i službeno procurila informacija da je Manchester United na transfer listu stavio Jadona Sancha, Harryja Maguirea, Freda i Scotta McTominayja.

16:46

Mladi Amerikanac Brenden Aronson (22) stigao je iz Leeds Uniteda u Union Berlin na posudbu. Inače, radi se o rekordnom pojačanju u povijesti kluba koji je prošlog ljeta za 32 milijuna eura stigao iz RB Salzburga, ali nakon samo jedne sezone nakratko će promijeniti sredinu i pridružiti se Vatrenom Josipu Juranoviću u Berlinu. Pišemo nakratko, jer Nijemci navodno nemaju opciju otkupa ugovora. Leeds je podsjetimo ispao iz Premiershipa nakon što su završili na 19. mjestu.

16:07

Newcastle je osigurao dva nova potpisa za iduću sezonu. Ne radi se o pridošlicama već su suradnju na još godinu dana produžili rezervni vratar Loris Karius i branič Paul Dummett. Njemački vratar upisao je samo 45 minuta prošle sezone na terenu dok je Dummett sakupio tri nastupa. Međutim, treneru Eddieju Howeu će trebati kadrovska rotacija u borbi na engleskom, ali i europskom frontu (Newcastle igra Ligu prvaka), a ovo je put prema osiguravanja te širine rostera.

15:14

Srpski Partizan je u svoje redove doveo igrača zanimljivog imena. U Beograd je stigao 22-godišnji Severina Xander koji je cijelu karijeru igrao u Nizozemskoj.

Riječ je o igraču koji igra na lijevom krilu, ali po potrebi može igrati i desno. U Partizan je stigao iz ADO Den Haaga kao slobodan igrač. U seniorskoj karijeri je zabio tek osam golova i upisao 12 asistencija, pa je pitanje koliko će pojačati Partizan.

14:03

Lucas Hernández službeno je predstavljen kao novi igrač PSG-a. Francuski branič u Pariz stiže iz Bayerna (za 47 milijuna eura), u kojemu je proveo četiri godine, a Bavarci su ga platili 80 milijuna eura, što im je i dalje najveća kupovina u klupskoj povijesti.

13:49

Alen Halilović ima novi klub! Sve je dogovoreno, treba još samo potpisati ugovor. Više pročitajte OVDJE.

13:06

Prema izvještajima RMC Sporta, Bayern je podebljao ponudu za Harryja Kanea. Bavarci su Tottenhamu ponudili 80 milijuna eura, 10 više u odonsu na prethodni pokušaj, kada su Spursi samo odmahnuli rukom. Tjednima je poznato da Kane želi napustiti Tottenham, a Londončanima prodaja ovog ljeta ostaje jedina opcija, budući da će njihova zvijezda inače napustiti klub bez odštete po isteku ugovora za godinu dana. Bayern slovi kao favorit za njegovo dovođenje, iako se i Paris Saint-Germain spominjao kao opcija.

image
OLI SCARFF Afp

12:22

Turski mediji javljaju da Nenad Bjelica ima novo pojačanje, još jednom u liku bivšeg dinamovca. Više pročitajte OVDJE

12:17

Mauro Icardi uskoro bi trebao postati igrač Galatasaraya, javlja L'Equipe. Iako je Argentinac posljednju sezonu odradio u dresu turskog velikana, na posudbi iz PSG-a, sada bi i službeno trebao postati njihov član, a odšteta bi trebala iznositi oko deset milijuna eura.

11:58

Trener Feyenoorda, Arne Slot, progovorio je o potencijalnom dolasku Luke Ivanušeca: "Jako zanimljiv igrač, vidjet ćemo je li njegov dolazak izvediv".

Više pročitajte OVDJE.

11:08

Chelsea je počeo pregovore s Folarinom Balogunom (22), prenose engleski mediji. Napadač Arsenala prošlu je sezonu proveo na posudbi u francuskom Reimsu, u koji je otišao kao igrač vrijedan četiri milijuna eura, a sada vrijedi 30 milijuna. U prošloj sezoni francuskog prvenstva isporučio je 21 pogodak.

11:04

Newcastle priprema ponudu vrijednu 30-ak milijuna eura za Harveyja Barnesa, prenosi Daily Mail. Leicester, koji je ispao u drugu ligu, za svog igrača prvotno je tražio 60 milijuna, ali Svrake vjeruju kako ofenzivca mogu dobiti za znatno manji iznos. U zadnjoj sezoni Premier lige zabio je 13 pogodaka.

10:12

Harry Maguire, Fred, Scott McTominay i Jadon Sancho uskoro bi mogli postati bivši igrači Manchester Uniteda, javlja Sky Sports. Erik ten Hag navodno je odlučio kako mu nisu potrebne usluge tih igrača, koji bi uskoro mogli potražiti nove sredine.

08:28

Real Madrid nastavlja lov na mlade talente. Na popisu liste želja našlo se novo ime - Ivan Fresneda. Ovaj 18-godišnji desni bek i reprezentativac selekcije Španjolsk U-19 na radaru je brojnih velikana među kojima je Barcelona, Juventus, Arsenal i Milan, piše Marca. Mogao bi biti budućnost Kraljeva na desnom beku, budući da Dani Caravajal već dugo nije na vrhuncu moći, a Lucas Vazquez i Alvaro Odriozola nisu se dovoljno iskazali.

07:26

Paulo Bento (54) novi je izbornik Ujedinjenih Arapskih Emirata. Portugalac na klupu stiže nakon četverogodišnjeg mandata na klupi Južne Koreje, a prije toga vodio je i reprezentaciju Portugala (2010.-2014.), ali i grčki Olympiacos i brazilski Cruzeiro.

07:24

Inter priprema ponudu za Yanna Sommera. Trenutačni vrata Bayerna u Italiju bi stigao kao zamjena za Andrea Onanu, koji sigurno napušta Nerazzurre. Inter će Bavarcima ponuditi oko šest milijuna eura.

07:18

Dobro jutro! Kao i svakog dana, nastavljamo pratiti zbivanja na nogometnom tržištu. Prije negoli se "zakuha" situacija na nedjeljnom mercatu, prisjetit ćemo se najbitnijih događanja sa subotnje tržnice.

Luka Ivanušec uskoro bi mogao napustiti Dinamo, za njegove usluge zainteresiran je Feyenoord. Još jedan Vatreni sve je bliže transferu, a riječ je o Jošku Gvardiolu koji bi uskoro mogao postati novi član Manchester Cityja. Dok bi urugvajski napadač Martin Satriano mogao stići u zagrebački Dinamo iz Intera, iz milanskog kluba uskoro će otići Andre Onana, a njegova iduća destinacija vjerojatno će biti Manchester United, a David De Gea službeno napušta Old Trafford.

Mario Pašalić odbio je odlazak u Fenerbahče, iako je Atalanta prihvatila ponudu turskog velikana. Bayern je aktivirao odštetnu klauzulu za Kim Min-Jaea, koji bi trebao uskoro stići u Bavarsku iz Napolija. S druge strane, Jose Mourinho iz redova njemačkog prvaka želi dovesti Marcela Sabitzera u Romu.

Slaven Bilić preuzeo je saudijski klub, Andrea Prilo sjeo je na klupu Sampdorije, a PSG je kupio Jang-in Leeja iz Mallorce za 22 milijuna eura.

Linker
18. svibanj 2024 00:41