PROFIMEDIA, SN ILUSTRACIJA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Bivši igrač Hajduka pred odlaskom u Španjolsku! Šok u Barceloni, mlada zvijezda na izlaznim vratima

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu SN
Piše: SNObjavljeno: 16. kolovoz 2023. 20:37
20:36

21-godišnji Nicolò Rovella pridružio se Laziju potpisavši dvogodišnji ugovor s opcijom otkupa.

Dosadašnji Juventusov veznjak u Torino je stigao 2022. iz Genove, a nakon tri utakmice u Serie A s Bianconerima preselio je na posudbu u Monzu te je prošle sezone upisao 25 ​​nastupa i postigao jedan gol.

20:00

Atalanta je službeno objavila dolazak belgijskog ofenzivnog veznjaka Charlesa De Ketelaerea. Dogovorena je posudba s opcijom otkupa ugovora, a talijanski mediji izvještavaju kako će klub iz Bergama platiti 3 milijuna eura za prvu sezonu, s mogućnošću trajnog transfera za 22 milijuna eura plus četiri milijuna u bonusima. Rossoneri će dobiti i 10 % od eventualnog budućeg transfera, a De Ketelaere će imati pravo nastupa već u 1. kolu nove sezone Serie A na nedjeljnom gostovanju kod Sassuola. Mladi Belgijac je prošlog ljeta stigao u Milan iz Club Bruggea za 35 milijuna eura, ali se nije uspio nametnuti kao standardan član prve postave.

19:22

Sjećate li se Santija Cazorle?

Bivši veznjak Arsenala i dalje je aktivan s 38 godina i danas je potpisao ugovor s klubom iz djetinjstva Real Oviedom, nakon što je napustio katarski klub Al-Sadd.

Cazorla, koji je prošao omladinsku školu u Oviedu prije nego što se pridružio Villarrealu 2003., ima dionice u klubu zajedno s igračima kao što su Michu i Juan Mata. Sada će se u poznim godinama pridružiti matičnom i zaigrati u španjolskoj drugoj ligi.

18:31

Bernardo Silva pristao je potpisati novo produljenje ugovora s Manchester Cityjem. Budući da mu je dosadašnji ugovor vrijedio do 30. lipnja 2025., sada je poboljšao svoje uvjete i produžio vjernost do 2026.
Sky Sports izvijestio je prošli tjedan da je Portugalac ozbiljno razmatrao nove opcije jer su izniman interes iskazali PSG i Barcelona, kao i klubovi iz Saudijske Arabije.
Silva je u prošloj sezoni za Manchester City odigrao 55 utakmica u svim natjecanjima, a postigao je sedam pogodaka kojima je dodao i osam asistencija.

18:25

Real Valladolid poduzima sve što može kako bi se pojačao pri kraju ovoga prijelaznog roka, a posljednje je ime koje dolazi u prvi plan - bivši hajdukovac Stanko Jurić.
Defenzivni vezni koji igra u talijanskoj Parmi mogao bi u zadnji čas preseliti u Segunda Division:
- Real Valladolid je pred finalizacijom transfera Stanka Jurića. Pregovori su već u završnoj fazi - izvještavaju Španjolci.
Nogometaš je cijelu karijeru igrao u Dugopolju, Hajduku i Parmi, a u Italiji je odigrao 66 utakmica i postigao 3 gola.

image
ALESSIO MORGESE Nurphoto Via Afp

17:23

Manuel Neuer i dalje će biti prvi vratar Bayerna, a u klubu iz Münchena trenutačno traje potraga za njegovom zamjenom nakon što je Yan Sommer transferiran u milanski Inter. Novinar njemačkog Sky Sporta Florian Plettenberg tvrdi kako su Bavarci locirali dvije 'mete'; prvi je Stefan ortega iz Manchester Cityja, a drugi je bivši čuvar mreže Manchester Uniteda David De Gea. Trener Thomas Tuchel navodno želi Ortegu, no Bayern bi se trebao dogovoriti s Građanima o visini odštete. Ne uspije li taj posao, relativno brzo mogao bi se realizirati dogovor s De Geom koji je pristao doći u München, a k tome ima i slobodne papire.

16:58

Veliki Barcelonin talent Ansu Fati odlučio je napustiti redove katalonskog velikana te se očekuje da će do kraja prijelaznog roka pronaći novu sredinu. Ovaj 20-godišnji ofenzivac je proizvod čuvene La Masije te su mu predviđali sjajnu budućnost, no čini se da mu nije suđen ostanak u Barceloni koja ga se želi riješiti kako bi otvorila prostor za dovođenje novih igrača.

I sam Fati je nakon toga promijenio svoj stav te je pristao na mogućnost odlaska, prenosi španjolski sportski dnevnik As. Navodno mu je i trener Xavi Hernandez nedavno objasnio kako bi transfer za njega bio najbolja opcija. Dokazao je to i na premijeri nove sezone La Lige, kad je Fatiju pretpostavio Eza Abdea i Laminea Yamala

K tome Barca traži novog napadača, a interesenata za Fatija ne nedostaje. Za njega se navodno zanima nekoliko velikih klubova, jedan od njih je Atletico Madrid, a spominje se i interes iz neimenovanog premierligaškog kluba koji je spreman ponuditi odštetu od 50 milijuna eura.

16:29

Romelu Lukaku je sve dalje od Juventusa, a sve bliže – Tottenhamu. Iako je i dalje formalno član Chelseaja, belgijski napadač ovog će ljeta promijeniti sredinu nakon što mu je istekla posudba u Interu. Pitanje je samo hoće li na novu posudbu, ili će netko otkupiti njegov ugovor.

Spursi su zasad prvi u redu, barem tako tvrdi portal Tuttojuve. Lukaku je pregovarao sa Starom damom, no dogovora nije bilo. Tottenham pak traži zamjenu za dugogodišnjeg centarfora Harryja Kanea koji je prodan Bayernu. Chelsea za Lukakua navodno traži odštetu u iznosu od 40 milijuna eura, što Spursima ne bi trebao biti problem.

16:25

Srpski napadač uskoro bi mogao i službeno put Saudijske Arabije!

14:35

Poznata je situacija oko transfera Stojkovića i Kačavende u Dinamo. O čemu se točno radi pročitajte OVDJE.

13:44

Roma je danas potpisala dva vezna igrača, Leandra Paredesa i Renata Sanchesa, i službeno potvrdila dolaske na klupskim kanalima.

Sanchesov dolazak — na posudbu s obvezom otkupa ako se ispune određeni uvjeti — prati dolazak Leandra Paredesa, koji je ranije danas potpisao dvogodišnji ugovor s talijanskim klubom.

Još uvijek sa samo 25 godina, Sanchesova karijera već ga je vodila od rodnog Portugala do Njemačke, Walesa i Francuske.

Sanches se pridružio PSG-u iz Lillea prošlog ljeta i upisao 27 nastupa, postigavši dva pogotka.

13:10

Nakon Joška Gvardiola i Matea Kovačića, još jedan bivši igrač Dinama je na radaru Pepa Guardiole. Riječ je o Daniju Olmu, a prema transfer stručnjaku Gianluci di Marziju, španjolski strateg ima samo riječi hvale za igrača RB Leipziga, ali vjeruje se da je transfer teško ostvariv u ovom prijelaznom roku.

Leipzig je klupsku blagajnu već napunio do vrha, ove godine su produžili s Olmom i vjeruje se da bi u pitanju bila astronomska cifra.

12:25

Lovro Majer je sada i službeno novi igrač Wolfsburga. Na klupskim kanalima potvrđeno je da je Majer potpisao petogodišnji ugovor, i da će nositi broj 19. Majer dolazi kao drugi najveći ulazni transfer u povijesti kluba, a spomenuta cifra je 30 milijuna eura.

12:08

Neymar kaže da je njegova želja da bude "globalni igrač" utjecala na njegovu odluku da napusti Paris Saint-Germain i ode u saudijski klub Al Hilal. Brazilski napadač pridružio se Al Hilalu u utorak za više od 90 milijuna eura i potpisao je dvogodišnji ugovor s klubom.

- Postigao sam puno u Europi i uživao u posebnim trenucima, ali uvijek sam želio biti globalni igrač i testirati se novim izazovima i prilikama na novim mjestima - rekao je Neymar.

- Želim napisati novu sportsku povijest, a Saudijska profesionalna liga trenutno ima ogromnu energiju i kvalitetne igrače. Čuo sam puno i naučio da pratim dugačak popis brazilskih igrača koji su igrali u Saudijskoj Arabiji tijekom godina, pa vjerujem da je to željeno mjesto.

- Al Hilal je divovski klub s fantastičnim navijačima i najbolji je u Aziji. To mi daje osjećaj da je to prava odluka za mene u pravo vrijeme s pravim klubom. Volim pobjeđivati i zabijati golove, i Planiram to nastaviti raditi u Saudijskoj Arabiji i s Al Hilalom.

11:15

Engleski Nottingham Forest otvorio je pregovore s Arsenalom oko transfera Nuna Tavaresa, javlja Fabrizio Romano. Forest pokušava potpisati novog beka, a pregovori su još u tijeku i na strani igrača.

Tavares je odradio solidnu sezonu u Marseilleu pod vodstvom Igora Tudora prije nego što se vratio s posudbe u Arsenal.

10:48

Galatasaray je dogovorio posao s Chelseajem o potpisivanju napadača Hakima Ziyecha, javlja Sky Sport.

Očekuje se da će danas obaviti liječnički pregled s dužnosnicima turskog kluba koji će letjeti u London. Prelazak u Al Nassr propao je u lipnju nakon što je liječnički pregled pokazao problem s njegovim koljenom.

09:57

Manchester City je prihvatio ponudu za Ayermica Laportea iz saudijskog Al Nassra, javlja The Athletic.

Smatra se da je Laporte otvoren za mogućnost preseljenja u Saudijsku Arabiju. Iskusni 29-godišnji branič mučio se za minute u Cityju prošle godine, upisao je samo 12 nastupa u Premier ligi, a bio je i kasna zamjena tijekom prve pobjede protiv Burnleya u petak.

Laporteu se također povećala konkurencija u Cityju tijekom ljeta, s Joškom Gvardiolom — koji je također lijevonogi središnji branič.

09:24

Saudijski Al Hilal postigao je dogovor sa Sevillom za transfer marokanskog vratara Yassinea Bona za fiksnu naknadu od 19 milijuna eura, plus bonusi koji dižu potencijalnu cijenu do 21 milijuna.

Raspravljaju se osobni uvjeti trogodišnjeg ugovora, a konačno zeleno svjetlo koje se očekuje nakon večeras, poslije utakmice Superkupa između Manchester Cityja i Seville.

image
CRISTINA QUICLER Afp

08:46

Prometno je posljednjih dana u redovima Aston Ville. S turskim Galatasarayem dogovoren je transfer Nicola Zaniola, a Talijan bi danas trebao stići na liječnički pregled.

Sljedeća meta je novi lijevi bek, a na vrhu liste želja je Sevillin Marcos Acuna. Još nema dogovora oko odštete sa španjolskim klubom, a igrač navodno ne bi imao ništa protiv iskustva u Premier ligi.

Francuz Lucas Digne je na izlaznim vratima, zainteresirani su neki europski i saudijski klubovi, javlja Fabrizio Romano.

08:08

Brazilac Deivid Washington potpisao je ugovor i prošao liječnički pregled kao novi igrač Chelseaja, javlja Fabrizio Romano. Sve što preostaje je službena potvrda kluba, u kojoj će biti objavljen transfer mladog igrača iz Santosa, vrijedan 16 milijuna eura plus četiri milijuna eura bonusa.

07:30

Vratar Tottenhama Hugo Lloris na radaru je talijanskog Lazija, javlja Sky Sport Italija. Iskusni 36-godišnjak ima ugovor samo do kraja sezone i više nije prvi izbor nakon dolaska Talijana Guglielma Vicaria iz Empolija.

Lloris bi također bio drugi izbor u Laziju, gdje je vratar Ivan Provedel odradio odličnu debitantsku sezonu na Stadio Olimpicu.

07:24

Dobro jutro dragi čitatelji! Evo pregleda nekih od važnijih transfera i poslova koji su bili u centru pažnje na tržištu proteklog dana:

- Lovro Majer ima novi klub, riječ je o njemačkom Wolfsburgu. Više o tome pročitajte OVDJE.

- Brazilac Neymar je novi igrač Al Hilala, potvrdio je klub na službenim kanalima

- Chelsea je dogovorio sve uvjete sa Southamptonom, Romeo Lavia uskoro bi trebao postati novi igrač londonskog kluba.

- Robin Gosens novi je igrač Union Berlina. Josip Juranović dobiva sjajnog suigrača.

- Propao je transfer drugog najskupljeg braniča svih vremena. Harry Maguire ipak neće u redove West Ham Uniteda.

- David Raya novi je vratar Arsenala. Španjolski vratar na Emirates je stigao iz Brentforda u vidu jednogodišnje posudbe s pravom otkupa

Linker
03. svibanj 2024 05:24