PROFIMEDIA, SN ILUSTRACIJA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Dinamo završio jedan od najvećih transfera u povijesti, bivši veznjak Hajduka ima novi klub

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu SN
Piše: SNObjavljeno: 20. kolovoz 2023. 19:17
21:11

Manchester United navodno razmatra transfer zvijezde Paris Saint-Germaina Marca Verrattija.

L'Equipe tvrdi da će Verratti (30), biti u na tržištu ovog ljeta, a već je ranije interes za njega pokazao Al-Ahli iz Saudijske Arabije.

Osvajač Eura s Italijom u PSG-u je od 2012., upisao je 416 nastupa i osvojio devet naslova prvaka. Međutim, Verratti više nije poželjan u glavnom gradu Francuske.

Novi trener Luis Enrique vjeruje novim pojačanjima poput Manuela Ugartea.

20:26

Hrvatski reprezentativni desni branič Josip Stanišić ovu će sezonu provesti na posudbi iz njemačkog nogometnog prvaka Bayerna u Bayeru iz Leverkusena.

"Kako bi dalje napredovao trebaju mu utakmice na najvišoj razini i stoga je zajednička odluka da ode na jednogodišnju posudbu u Bayer", kazao je izvršni predsjednik Bayerna Jan-Christian Dreesen.

Stanišić (23), koji ima ugovor s Bayernom do ljeta 2026., izgubio je minutažu u Bayernu otkako je na mjestu trenera Thomas Tuchel zamijenio Juliana Nagelsmanna. Za hrvatsku reprezentaciju je debitirao 8. listopada 2021., odigrao ukupno 11 utakmica i bio u momčadi koja je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu osvojila brončanu medalju, odigravši upravo u pobjedi 2-1 protiv Maroka svih 90 minuta. (Hina)

19:52

Kako prenosi Telegraph Liverpool je spreman izdvojiti 50 milijuna eura kako bi dodali još jedno pojačanje u vezni red. Redsi su naciljali 25-godišnjeg Ibrahimu Sangaréa iz PSV-a. Riječ je o reprezentativcu Bjelokosne obale koji se najbolje snalazi na poziciji defenzivnog veznog, a Nizozemci za njega traže čak 37 milijuna eura.

19:14

Che Adams (27) neće dugo ostati u Championshipu. Škotski napadač sve je bliže Evertonu za kojega su Karamele Southamptonu spremne platiti 17 i pol milijuna eura odštete. Očekuje se da će transfer biti završen u prvoj polovici nadolazećeg tjedna.

18:12

Napoli je u svoje redove doveo marokanskog napadača Walida Cheddiru (25) iz Barija, ali ga je odmah proslijedio na posudbu u Frosinone gdje će se kaliti tijekom ove sezone. Iznos transfera još nije poznat.

17:38

Josip Šutalo i službeno je postao novi igrač Ajaxa. Dinamo će na ime transfera dobiti 20 milijuna eura, 2 milijuna eura bonusa i 15 posto od budućeg transfera, a opširnije o čitavom poslu pročitajte OVDJE.

16:45

Crystal Palace želi iskoristiti neodlučnost Nottingham Foresta i dovesti vratara Manchester Uniteda Deana Hendersona (26). Englez je prošlu sezonu proveo na posudbi u Forestu, a kako su trajno odgodili njegovu kupnju, United je sve bliže početku pregovora s Palaceom oko Hendersonova prelaska na Selhurst Park.

16:20

Bivši veznjak Hajduka Stanko Jurić napustio je Parmu i stigao u Real Valladolid na posudbu s opcijom otkupa. U Italiji je odigrao 71 utakmicu uz četiri gola i dvije asistencije. Osim za Parmu i Hajduk, Jurić je nastupao i za Dugopolje, a sada ga čeka izazov u Španjolskoj.

16:07

Spominjao se Dani Olmo - od transfera neće biti ništa. Spominjao se zatim Lucas Paquetá - taj je posao pak na čekanju jer je Brazilac optužen za klađenje. Manchester City sada se spominje s jednim novim imenom, a riječ je o Florianu Wirtzu iz Bayer Leverkusena. Vijest je proširio novinar Mateo Moreto sa Releva koji dodaje da njemački nogometaš izuzetno cijeni Guardiolu.

15:43

Ørjan Nyland novi je vratar Seville. Iskusni, 32-godišnji čuvar mreže iz Norveške stigao je u Sevillu iz RB Leipziga, a španjolski klub nije platio odštetu za njegov dolazak. Transfermarkt mu trenutačnu vrijednost procjenjuje na 600 tisuća eura. Inače, ima 46 nastupa za norvešku reprezentaciju, čija je aktualna i "jedinica".

Ujedno, ovim transferom izvjesno je kako Dominik Livaković neće put Seville, iako se posljednjih dana nagađalo o potencijalnom transferu u Španjolsku.

15:17

Josip Stanišić snimljen je u Leverkusenu gdje je obavio liječnički pregled uoči posudbe iz Bayerna u Bayer.

15:16

Dani Olmo odbacio je nagađanja o potencijalnom odlasku u Manchester City.

- Nema ničeg. Fokusiran sam na Leipzig, Bundesligu, Ligu prvaka i Kup - rekao je Španjolac za Bild.

14:46

Jedan od mnogih igrača za koje je navodno zainteresirana Barcelona je njemački reprezentativac Leroy Sane, piše njemački Bild. Krilni napadač ima još godinu dana ugovora s Bayernom te zasad nije bilo znakova da bi mogao napustiti München, ali u današnje vrijeme sve se vrlo brzo i lako promijeni, naravno ako je u igri dovoljno novca. Činjenica je da Barca mora pojačati konkurenciju na krilnim pozicijama nakon odlaska Ousmanea Dembelea u Paris Saint-Germain. Bayern zasad Saneu nije ponudio produljenje.

14:27

Čak 23 kluba iskazala su ovog ljeta zanimanje za mladu zvijezdu Atletico Madrida Rodriga Riquelmea. Marca je izvijestila da se iz La Lige samo Barcelona, Real i Cadiz nisu interesirali za 23-godišnjeg krilnog napadača koji je tijekom priprema impresionirao trenera Diega Simeonea. Među klubovima koji su ga željeli dovesti u svoje redove bili su i Napoli, Feyenoord, Club Brugge, Braga, Manchester City, Aston Villa te Sheffield United, no svi će oni ostati razočarani, jer Riquelme ostaje u redovima Colchonerosa.

14:06

Sergino Dest više nije član Barcelone. Američki reprezentativni branič stasao je u Ajaxu, prošlu sezonu proveo je na posudbi u Milanu, a sad je potpisao za PSV Eindhoven. Dogovorena je posudba s opcijom otkupa ugovora za 10 milijuna eura, no isti nije obvezan. Barcelona će pokriti 50 % Destove plaće.

13:45

Fulham želi pojačati obranu dovođenjem stopera Manchester Uniteda Erica Baillyja. Defenzivac iz Obale Bjelokosti nije u planovima Erika Ten Haga, prošlu je sezonu bio posuđen Marseilleu, a sad bi mogao preseliti u London. Ugovor s Crvenim vragovima traje mu još godinu dana, a ovog ljeta spominjala se i mogućnost njegova transfera u saudijski Al-Nassr. Vjeruje se da će United za Baillyja postaviti razumnu cijenu...

13:14

Španjolski prvoligaš Sevilla doveo je u nedjelju norveškog reprezentativnog vratara Orjana Nylanda, nakon što je ostao bez prvog čuvara mreže "Bona", čime su otpala nagađanja o mogućoj kupnji Dominika Livakovića za 10 milijuna eura iz hrvatskog prvaka Dinama.

Nyland (32) je besplatno došao u Sevillu jer mu je istekao ugovor s njemačkim Leipzigom. On će se za mjesto među vratnicama natjecati sa srpskim vratarom Markom Dmitrovićem (31).

Španjolski mediji su proteklih dana izvještavali da je hrvatski reprezentativac Livaković (28) prva opcija Seville nakon što je Yassine Bounou "Bono" otišao u saudijski Al-Hilal. Iz Seville su bili tek poručili da "nema ničeg službenog".

Sevilla, koja je lani osvojila Europsku ligu, otvorila je sezonu domaćim porazom 1-2 od Valencije te porazom na jedanaesterce u europskom Superkupu od Manchester Cityja. (Hina)

12:25

Lovro Majer nedavno je preselio u Wolfsburg, a jučer je debitirao u 2:0 pobjedi protiv Heidenheima. Službena stranica Bundeslige njegov je nastup opisala sljedećim riječima:

"Wolfsburg je do kraja prvog poluvremena bio bolja momčad, dijelom zahvaljujući novom pojačanju Lovri Majeru, koji je uvijek bio razigran te je pripremao scenu svojim suigračima."

11:53

Bližimo se kraju prijelaznog roka, a ovo je pet najvećih poslova ovog ljeta.

image

Najveći transferi ljeta

SCREENSHOT/TRANSFERMARKT Screenshot/transfermarkt

11:51

Njemački Kicker javlja kako Josip Stanišić odlazi na posudbu u Bayer Leverkusen. Branič Bayerna, kako pišu Nijemci, ovu će sezonu provesti u drugoj momčadi, pod palicom trenera Xabija Alonsa.

10:52

Brazilski napadač Neymar možda će zbog ozljede morati čekati do rujna kako bi debitirao za saudijski Al-Hilal, rekao je trener Jorge Jesus.

Neymar je prošli utorak prešao u Al-Hilal iz PSG-a potpisavši sa saudijskim klubom dvogodišnji ugovor koji je, prema pisanju "L'Equipea", vrijedan 160 milijuna eura.

"Neymar je inovativan i kreativan igrač, pomoći će nam da napredujemo, ali sada ima malu ozljedu i ne znam kada će se vratiti. Možda će biti spreman sredinom rujna", rekao je trener Jesus nakon dočeka pred 60.000 gledatelja na stadionu King Fahd u subotu. (Hina)

10:49

Al-Ahli dogovorio je osobne uvjete s Marcom Verattijem, a sada treba još "slomiti" PSG, prenosi L'Equipe.. Talijanski veznjak uskoro bi mogao postati nova zvijezda u saudijskoj ligi. U Pariz je stigao prije 11 godina i odigrao je ukupno 416 susreta u njihovu dresu.

10:21

Dario Šimić komentirao je velik posao Dinama o kojemu se sve više priča posljednjih dana: "Dosta je blizu".

Više pročitajte OVDJE.

10:19

Napadač Fiorentine Luka Jović ponuđen je Milanu, izvijestio je novinar Daniele Longo. Agent Fali Ramadani ponudio je Rossonerima srpskog reprezentativca koji je ranije bio i član madridskog Reala, no nije opravdao velika očekivanja nakon transfera iz Eintrachta teškog čak 63 milijuna eura. U prošloj sezoni Jović je postigao 13 pogodaka u 50 nastupa u svim natjecanjima. Na radaru Milana nalaze se od ranije Chelseajev centarfor Armando Broja i PSG-ov napadač Hugo Ekitike.

08:50

Tyler Adams novi je igrač Bournemoutha. Američki veznjak u klub iz Premier lige stiže iz Leedsa, koji je ispao u drugi razred engleskog nogometa.

08:11

Nadareni španjolski veznjak, 21-godišnji Gabriel Veiga, uskoro bi mogao postati novi igrač Napolija. Nogometaš Celte Vigo, kojega Transfermarkt procjenjuje na 30 milijuna eura, petogodišnji ugovor s aktualnim talijanskim prvakom trebao bi potpisati kroz idućih 36 sati, javlja Nicolò Schira, talijanski insajder za transfere.

08:09

João Cancelo do kraja idućeg tjedna postat će novi igrač Barcelone, prenosi Sport. Nakon što je 29-godišnji desni bek odradio drugi dio prošle sezone na posudbi u Bayernu, izvjesno je kako će napustiti Manchester City, a nova destinacija trebala bi mu biti Katalonija. Transfermarkt ga trenutačno procjenjuje na 50 milijuna eura. La Liga mu nije nepoznata, s obzirom na to kako je u španjolskom prvenstvu odigrao već 74 utakmice u dresu Valencije.

08:05

Hakim Ziyech stigao je na posudbu u Galatasaray. Marokanski nogometaš stiže u Tursku nakon epizode u Chelseaju, a u novom klubu odradit će prvo jednu sezonu kao posuđen igrač, nakon čega ga turski velikan mora otkupiti od londonskog kluba.

07:30

Inter i Bayern ponovno će sjesti za stol i pregovarati oko Benjamina Pavarda. Novi sastanak trebao bi se održati tijekom današnjeg dana. Fabrizio Romano javlja da Pavard pritišće bavarskog giganta i jasno poručuje da želi u Inter što je prije moguće.

07:27

Dobro jutro, dragi čitatelji! Evo pregleda najzanimljivijih priča i poslova koji su bili u centru pažnje tijekom prošlog dana:

  • U Ateni su se prije utakmice AEK-a i Dinama dogovarali posljednji detalji velikog posla. Hrvatski reprezentativac Josip Šutalo već u danas odlazi na liječnički pregled u Amsterdam i ako bude sve u redu potpisat će ugovor s Ajaxom! Opširnije pročitajte OVDJE.
  • Dominik Livaković bi nakon povratka u Zagreb trebao krenuti na liječnički pregled i potpisati za Fenerbahče! Rendez-vous Fenera i Livakovića traje već dugo vremena, ali čini se da bi dugo "hodanje" na koncu moglo završiti i brakom. Mladoženja Livaković je kazao "da", sad se čeka još samo i da Dinamo brak proglasi važećim. Modri bi na transferu Livakovića u turskog velikana trebali zaraditi 9 milijuna eura + 1 milijun eura realnih bonusa.
  • Najskuplji nogometaš u povijesti saudijskog nogometa Neymar JR. i službeno je predstavljen u Rijadu u dresu novog kluba - Al Hilala.
  • Njemački portal Kicker piše da će Josip Stanišić najvjerojatnije završiti na posudbi. Unatoč odličnim izvedbama prošle sezone, hrvatski reprezentativac nije se nametnuo novom treneru Thomasu Tuchelu, stoga će sreću privremeno potražiti na drugoj destinaciji. Spomenuti medij tvrdi da je više klubova razmišlja o dovođenju našeg braniča. Najizglednije je da će Stanišić otići u Bayer Leverkusen kod Xabija Alonsa, piše Bild.
  • Mnogi svjetski insajder tvrde da je gotov posao između Fulhama i Al Hilala - Aleksandar Mitrović uskoro bi trebao postati novi igrač saudijske momčadi.
Linker
05. ožujak 2024 19:57